FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Convuster adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van Convuster
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de Convuster adware van een Mac?

Wat is Convuster?

Convuster is  frauduleuze software die wordt geklaseerd als adware. Er bestaan twee varianten van deze applicatie; de ene geschreven in Swift en de andere in Rust (programmeertalen). Adware vertoont intrusieve advertenties. De meeste apps zoals Convuster hebben ook eigenschappen van een browserkaper. Ze promoten valse zoekmachines door de browserinstellingen te wijzigen. Deze app doet ook aan datatracking. Vanwege de verdachte methodes die worden gebruikt om Convuster te verspreiden wordt het als een mogelijk ongewenste app beschouwd.

Detectie van de Convuster adware door VirusTotal

Er is waargenomen dat Convuster op computersystemen wordt geïnfiltreerd door andere reeds geïnstalleerde onbetrouwbare software. Die geeft dan bijvoorbeeld pop-upvensters weer waarin aan gebruikers wordt gevraagd de Adobe Flash Player bij te werken / te installeren. Of gebruikers nu klikken op accepteren of weigeren, Convuster wordt hoe dan ook geïnstalleerd.

Adware maakt de plaatsing van grafische inhoud van derden mogelijk bovenop elke bezochte website. De getoonde advertenties (bijv. pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes, enz.) verstoren de browse-ervaring ernstig omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browser vertragen. Zodra erop wordt geklikt, verwijzen de opdringerige advertenties bovendien door naar onbetrouwbare / kwaadaardige sites. Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Zoals vermeld in de inleiding, werken apps zoals Convuster vaak als browserkapers. Deze software stelt de URL voor de startpagina, de nieuwe tabbladen en de vensters in op een valse zoekmachine. Vandaar dat alle nieuwe browsertabbladen / -vensters die worden geopend en elke zoekopdracht in de URL-balk wordt doorverwezen naar het gepromote adres. Valse zoekmachines kunnen zelden zoekresultaten opleveren, dus verwijzen ze door naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Browserkapers blokkeren de toegang tot de instellingen of ze resetten alle aangebrachte wijzigingen. Het is onmogelijk om uw browser te herstellen zonder eerst de browserkaper te verwijderen.

Convuster gebruikt zijn datatracking-functie om de ID van het apparaat te achterhalen en de systeemversie en architectuur te leren kennen. Meestal richt dit soort software zich op gegevens zoals: bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen (Internet Protocol), geolocaties en persoonlijk identificeerbare details. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Convuster
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen (Swift variant installer) Avast (MacOS:AdwareSig [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Bundlore.EJS), Emsisoft (Adware.MAC.Bundlore.EJS (B)), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Convuster.a), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Swift variant executable) Avast (MacOS:Bundlore-FZ [Adw]), BitDefender (Adware.MAC.Bundlore.EJS), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Bundlore.EW), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Convuster.a), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Rust variant executable) Avast (MacOS:Agent-LU [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Agent.AI), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Trustast.A), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Convuster.a), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van Convuster verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

AccessibilityDock, DominantCommandSearchBrowserSky en SimpleSignSearch zijn enkele voorbeelden van andere adware-applicaties. Deze lijken legitiem en beloven meestal "nuttige" functionaliteiten. De beloofde functies werken echter zelden. Dat is typerend voor alle types mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is om winst op te leven voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen mogelijke ongewenste programma's in plaats van beloftes na te komen, opdringerige advertenties vertonen, browsers kapen, omleidingen veroorzaken en gevoelige (persoonlijke) gegevens.

Hoe werd Convuster geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's. Deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooringestelde opties, enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijke ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotiewebsites hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, zoals niet-officiële en gratis bestandshostingsites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle extra apps, tools, functies, enzovoort te weigeren. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem en onschadelijk maar ze linken meestal door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokspelen, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw computer controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met Convuster, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende installer (een valse Flash Player-updater) die de Convuster-adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidende installer die de Convuster adware promoot (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidende installer die de Convuster adware promoot (stap 2)

Advertenties van Convuster onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van Convuster. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De Convuster adware verwijderen:

Verwijder aan Convuster gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van convuster gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van Convuster verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van convuster gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van convuster gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van convuster gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van Convuster QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Convuster op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van Convuster

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.