FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de app DominantCommand?

Ook bekend als: Advertenties van DominantCommand
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u DominantCommand van een Mac?

Wat is DominantCommand?

DominantCommand vertoont advertenties en promoot een valse zoekmachine door de browserinstellingen te wijzigen. Deze app is dus zowel adware als een browserkaper. Het is belangrijk om te vermelden dat apps zoals DominantCommand toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie. Zowel adware-apps als browserkapers worden potentieel ongewenste toepassingen (mogelijke ongewenste programma's) genoemd omdat gebruikers deze zelden onbewust downloaden en installeren.

DominantCommand adware

Adware is een soort software die inkomsten oplevert voor de ontwikkelaars door banners, pop-upadvertenties, enquêtes, kortingsbonnen of andere advertenties weer te geven. Vaak worden die advertenties om te adverteren voor verdachte software. Advertenties kunnen na het aanklikken ook ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Het is de goed om te vermelden dat advertenties kunnen worden ontworpen om downloads of zelfs installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Browserkapers wijzigen de instellingen van de gekaapte browser om een ​​nep-zoekmachine te promoten. Meestal wijzigen ze het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen. Met andere woorden, ze zorgen ervoor dat een gekaapte browser een bepaald adres opent elke keer dat een gebruiker een zoekopdracht invoert in de URL-balk of een nieuw venster (of tabblad) opent. Wijzigingen die door de browserkaper zijn aangebracht, kunnen pas worden hersteld als de browserkaper niet meer is geïnstalleerd. Om het adres van een nep-zoekmachine die wordt gepromoot door de DominantCommand-app uit de instellingen te verwijderen, is het daarom noodzakelijk om eerst deze app  te verwijderen.

Zoals vermeld in de eerste alinea, kunnen apps zoals DominantCommand worden ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen. Ze richten zich vaak op IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte (geopende) websites, geolocaties en (of) andere browsergerelateerde informatie. Er zijn echter apps van het adware-type die persoonlijke informatie kunnen lezen. Bijvoorbeeld wachtwoorden, creditcardgegevens. Afhankelijk van de verzamelde gegevens kunnen personen achter apps zoals DominantCommand deze misbruiken voor marketingdoeleinden, deze verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), deze gebruiken om toegang te krijgen tot persoonlijke accounts en deze te kapen, identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen te doen, transacties, enz. Het wordt sterk aanbevolen om apps zoals DominantCommand niet in een browser en het besturingssysteem te installeren.

Type bedreiging:
Naam Advertenties van DominantCommand
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS:Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.21025), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie behoort tot de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van DominantCommand verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

De meeste adware-apps en browserkapers hebben gemeen dat gebruikers ze onbedoeld kunnen downloaden en installeren, en dat deze apps vrijwel altijd nutteloos zijn, zelfs als hun ontwikkelaars ze adverteren als legitieme en nuttige apps. Met andere woorden, apps zoals DominantCommand zijn ontworpen om geld op te leveren voor hun ontwikkelaars en kunnen bij gebruikers verschillende problemen veroorzaken. Meer voorbeelden van apps zoals DominantCommand zijn EssentialType, RecordMapper en ConfigType.

Hoe werd DominantCommand op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers applicaties zoals DominantCommand via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Gebruikers veroorzaken dit echter nog vaker tijdens downloads of installaties van andere programma's, meer bepaald wanneer de mogelijk ongewenste programma's worden gebundeld met andere programma's (wanneer dergelijke apps als extra aanbiedingen in downloaders of installers worden geïntegreerd). Gewoonlijk kunnen gebruikers ongewenste aanbiedingen weigeren met behulp van de beschikbare selectievakjes of via de "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde" of andere instellingen in downloaders en installatieprogramma's. Gebruikers gaan ermee akkoord om ongewenste apps te downloaden of te installeren wanneer ze bepaalde programma's downloaden of installeren zonder de hierboven genoemde instellingen te controleren (en te wijzigen).

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële websites en met behulp van directe links. Andere bronnen kunnen worden gebruikt om ongewenste applicaties te verspreiden, zoals bv. verschillende externe downloaders (en installatieprogramma's), niet-officiële websites, gratis bestandshostingwebsite, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule). Downloaders en installatieprogramma's met "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere vergelijkbare instellingen moeten worden gecontroleerd op gebundelde applicaties, en die applicaties moeten worden geweigerd voordat downloads en installaties worden voltooid. Het wordt ook aanbevolen om niet op advertenties te klikken die op dubieuze websites verschijnen.Deze kunnen andere vergelijkbare websites openen of scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste software te downloaden (of zelfs te installeren). Ongewenste, verdachte apps (extensies, add-ons, plug-ins) die op uw browser zijn geïnstalleerd en dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met DominantCommand, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvenster dat kan verschijnen terwijl DominantCommand is geïnstalleerd:

"DominantCommandd" will damage your computer.
 
This file was downloaded on an unknown date.
 
OK
 
Show in Finder

DominantCommand gedetecteerd door VirusTotal:

DominantCommand gedetecteerd door VirusTotal

Misleidende applicatie-installer die de DominantCommand adware promoot:

Misleidende installer die de DominantCommand adware promoot

Misleidende app-installer die de DominantCommand adware promoot (tweede installatiestap):

dominantcommand adware installer stap 2

Aan de DominantCommand adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.DominantCommand.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.DominantCommand.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.DominantCommand.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.DominantCommand.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadaardige applicaties zoals DominantCommand de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ze ongewenste omleidingen naar een groot aantal verdachte websites kunnen veroorzaken.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat de toepassing zelf is verwijderd. U moet ze dus handmatig herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet aanwezig is in het Dock, kunt u het vinden in Launchpad.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeren naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeer naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het verbonden netwerk en klik op "Geavanceerd ...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol herstellen naar de standaardinstellingen - "*.local, 169.254/16".

De proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en herstel de standaardinstellingen

Advertenties van DominantCommand onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van DominantCommand. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De DominantCommand adware verwijderen:

Verwijder aan DominantCommand gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van dominantcommand gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van DominantCommand verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van dominantcommand gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van dominantcommand gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van dominantcommand gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van DominantCommand QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van DominantCommand op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van DominantCommand

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.