FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je de ongewenste app Direct Search?

Ook bekend als: De search-direct.net doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Direct Search browserkaper

Wat is Direct Search?

Browserkapers promoten valse zoekmachines (de adressen daarvan) door deze in te stellen in de browseropties. Direct Search promoot zo search-direct.net. Het voegt ook de "Managed by your organization"-functie toe aan Chrome browsers. Deze app is vrijwel identiek aan een andere browserkaper, Storm Search. Het is ongebruikelijk dat apps van dit type met opzet worden gedownload en geïnstalleerd. Daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties. Het is goed om te weten dat Direct Search ook browsergegevens verzamelt.

search-direct.net browserkaper

Gebruikers van wie de browser is gekaapt door apps zoals Direct Search, worden gedwongen om een ​​specifiek adres te bezoeken elke keer dat ze een browser of een nieuw tabblad openen of als ze zoekopdrachten invoeren in de adresbalk. Dit komt doordat browserkapers de instellingen wijzigen, zoals het adres van de startpagina, de nieuwe tabbladen en de standaardzoekmachine. Direct Search verandert die adressen / instellingen in search-direct.net, een valse zoekmachine die resultaten van Google laat zien (het leidt gebruikers door naar google.com). Zoekmachines die resultaten tonen die afkomstig zijn van andere zoekmachines zijn nutteloos. Het is belangrijk om te vermelden dat browserkapers zoekmachines kunnen promoten die wel hun eigen resultaten laten zien, maar dan met links naar verdachte websites en ongewenste advertenties. Gewoonlijk kunnen alle wijzigingen die door een browserkaper zijn aangebracht, ongedaan worden gemaakt, maar pas als de browserkaper niet langer in de browser (of op het besturingssysteem) is geïnstalleerd. In dit geval kan search-direct.net worden verwijderd uit de instellingen zodra Direct Search niet langer is geïnstalleerd. En er zijn goede redenen om Direct Search te verwijderen.

Het is waarschijnlijk dat Direct Search browsegegevens zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van geopende websites en ingevoerde zoekopdrachten registreert, en mogelijk ook meer persoonlijke informatie. Er zijn browserkapers die wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens kunnen lezen. Het is dus niet veilig om dergelijke apps op uw browser of computer te installeren, omdat de ontwikkelaars wellicht geld verdienen met de verzamelde informatie. Ze kunnen die bijvoorbeeld aan derden (mogelijk cybercriminelen) verkopen en gebruiken voor marketingdoeleinden. Daarom kunnen apps zoals Direct Search problemen veroorzaken zoals identiteitsdiefstal, privacyschendingen en onveilige situaties op internet. Het wordt sterk aanbevolen om geen browserkapers te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Direct Search
Type bedreiging Browserakper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, ongewenste nieuwe tabs
rowserextensie(s) Direct Search
Zogenaamde functionaliteit Een betere surfervaring
PromotieURL search-direct.net
Detectienamen Trustwave (kwaadaardig), volledige detectielijst (VirusTotal)
IP-adres (search-direct.net) 62.210.31.159
Gewijzigde browserinstellingen Homepage en nieuwe tabs krijgen een andere URL, standaardzoekmachine ook
Symptomen Gewijzigde browserinstellingen (homepage, standaard zoekmachine, instellingen nieuwe tabs). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers en valse flash players.
Schade Internet browsertracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om De search-direct.net doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van mogelijk ongewenste programma's van het type browserkaper zijn Nok App, Tag Search en Direct Search Online. Gebruikers verwachten dat deze apps legitiem en nuttig zijn, handige functies bevatten, enz., maar de meeste browserkapers zijn totaal nutteloos voor hun gebruikers en moeten enkel geld opleveren voor hun ontwikkelaars door websites geforceerd te openen en advertenties te tonen.

Hoe werd Direct Search op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste applicaties worden vaak verspreid via downloaders of installatieprogramma's voor andere (voornamelijk gratis) programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". De gebundelde applicaties kunnen meestal worden geweigerd met behulp van de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen, of door selectievakjes uit te vinken in de downloaders en installatieprogramma's. Gebruikers die programma's downloaden of installeren zonder deze instellingen te controleren en te wijzigen, gaan akkoord met aanbiedingen om ook gebundelde applicaties te downloaden of te installeren. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers ongewenste downloads of installaties doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Controleer downloaders en installatieprogramma's op extra inbegrepen applicaties en weiger ongewenste aanbiedingen voordat u downloads en installaties voltooit. Download geen bestanden of programma's via externe downloaders, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule) en andere soortgelijke bronnen. Gebruik geen installatieprogramma's van derden om software te installeren. Download bestanden en programma's van officiële websites en gebruik rechtstreekse downloadlinks. Advertenties die op onbetrouwbare websites verschijnen (bijv. op websites met pornografie, dating voor volwassenen, gokspelen, enz.) kunnen misleidende advertenties verschijnen die verdachte websites openen of ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Daarom is het ten zeerste aanbevolen om niet op dergelijke advertenties te klikken. Verwijder verdachte of onbekende extensies, add-ons of plug-ins uit uw browser en doe hetzelfde met dergelijke programma's op uw besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met Direct Search, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Search-direct.net verwijst door naar google.com (GIF):

direct search browserkaper search-direct.net verwijst door naar google.com

Screenshot van de "Beheerd door uw organisatie"-functie die wordt ingesteld door Direct Search:

direct search browserkaper installeert managed by your organization-functie

Melding dat Direct Search gegevens kan lezen en wijzigen:

direct search browserkaper-melding

De search-direct.net doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De search-direct.net doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De Direct Search browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search-direct.net verwijderen via het configuratiescherm

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Direct Search"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de stormsearch.net website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De Direct Search browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Google Chrome logoDe kwaadaardge extensie verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder search-direct.net gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Direct Search" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijder de search-direct.net startpagina uit Google Chrome

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "Direct Search" uit zoekt u naar de browserkaper-URL (hxxp://direct-search.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

 

Verwijder search-direct.net als standaard zoekmachine in Google Chrome

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "search-direct.net", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de search-direct.net doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search-direct.net gerelateerde Mozilla Firefox-extensies

Klik op het Firefox menu-iccoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Direct Search" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

 

Verwijder search-direct.net als startpagina in Mozilla Firefox

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u de browserkaper Direct Search en de URL hxxp://search-direct.net en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder search-direct.net als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de search-direct.net doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de de search-direct.net doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de aan search-direct.net gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing search-direct.net from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder de browserkaper Direct Search en de browserkaper-URL hxxp:/search-direct.net in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder search-direct.net als standaard zoekmachine in Internet Explorer

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Direct Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de search-direct.net doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van de search-direct.net doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de search-direct.net doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20439-direct-search-browser-hijacker

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De search-direct.net doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search-direct.net doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De search-direct.net doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.