FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ExtendedSprint adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van ExtendedSprint
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de ExtendedSprint adware van een Mac?

Wat is ExtendedSprint?

ExtendedSprint is een adware-app met eigenschappen van een browserkaper. Deze vertoont opdringerige advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Als deze app is geïnstalleerd, krijgen gebruikers dus allerlei misleidende / kwaadaardige advertenties te zien en zullen ze tijdens het surfen op internet vaak doorverwezen worden naar andere websites dan bedoeld. Bovendien verzamelen adware en browserkapers doorgaans browsergerelateerde informatie. Vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om ExtendedSprint te verspreiden, wordt het geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie. Het is goed om te weten dat deze toepassing wordt verspreid via valse Adobe Flash Player updates, die niet alleen mogelijk ongewenste programma's verspreiden maar ook malware (bv. trojans, ransomware, enz.).

ExtendedSprint adware gedetecteerd door VirusTotal

Adware vertoont pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes, paginagrote en andere opdringerige advertenties. Deze verstoren de surfervaring omdat ze de inhoud van webpagina's verbergen en de browser vertragen. Bovendien vormen deze advertenties een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Eenmaal aangeklikt, verwijzen opdringerige advertenties vaak door naar onbetrouwbare / gevaarlijke sites en sommige kunnen stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's).

Browserkapers stellen de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen / vensters in op het adres van een valse zoekmachine. Daarom worden nieuwe browsertabbladen en -vensters die worden geopend en alle zoekopdrachten op internet doorverwezen naar het adres van de gepromote zoekmachine. Valse zoekmachines kunnen zelden eigen zoekresultaten genereren (zelfs als ze dat kunnen, zijn de resultaten meestal onnauwkeurig en promoten ze schadelijke inhoud). Daarom verwijzen deze zoekmachines meestal door naar (soms via omleidingsketens) Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Browserkapers kunnen wijzigingen aanbrengen in de browserinstellingen waardoor het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk wordt, tenzij eerst de browserkaper wordt verwijderd.

De meeste mogelijk ongewenste programma's hebben datatracking-functionaliteit, en dit geldt wellicht ook voor ExtendedSprint. Daarbij richten deze apps zich meestal op: bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en persoonlijk identificeerbare details. De ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's delen en / of verkopen deze gevoelige gegevens aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, ongewenste software kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ExtendedSprint
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.19832), Emsisoft (Adware.MAC.Generic.19832 (B)), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload-malwaregroep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

UnitHandler, MicroClick, PortalAgent en RunningUpdater zijn enkele voorbeelden van andere adware-apps. Deze lijken vaak legitiem en beloven allerlei functionaliteiten. Hoe handig de beloofde functies ook mogen klinken, ze werken meestal niet. Dit geldt overigens voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren ten koste van de gebruiker. Zo kunnen mogelijk ongewenste programma's in plaats van hun beloftes na te komen, opdringerige advertenties vertonen, browsers kapen, omleidingen veroorzaken en persoonlijke gegevens verzamelen.

Hoe werd ExtendedSprint op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's. Deze valse marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooraf ingestelde opties enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld dubieuze / gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's: wanneer erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads / installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Deze applicaties kunnen ook "officiële" promotiewebsites hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Bovendien mogen alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, zoals niet-officiële websites en freeware-websites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak misleidende en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te controleren, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en aanvullende apps, tools, functies, enz. te weigeren. Opdringerige advertenties zien er vaak legitieme en ongevaarlijk uit; maar ze verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte websites (bijv. gokspelen, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ExtendedSprint, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven wanneer ExtendedSprint adware is geïnstalleerd:

ExtendedSprint adware waarschiwingspop-up

Tekst in deze pop-up:

"ExtendedSprintd" will damage your computer.

This file was downloaded on an unknown date.

 

OK

Show in Finder

Misleidende installer (valse Flash Player updater) die de ExtendedSprint adware promoot;

Eerste stap in de installatie:

Misleidende installer die de ExtendedSprint adware promoot (stap 1)

Tweede stap in de installatie:

Misleidende installer die de ExtendedSprint adware promoot (stap 2)

Aan de ExtendedSprint adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.ExtendedSprint.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.ExtendedSprint.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.ExtendedSprint.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.ExtendedSprint.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadaardige applicaties zoals ExtendedSprint de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ze ongewenste omleidingen naar een groot aantal verdachte websites kunnen veroorzaken.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat de toepassing zelf is verwijderd. U moet ze dus handmatig herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet aanwezig is in het Dock, kunt u het vinden in Launchpad.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeren naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeer naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het verbonden netwerk en klik op "Geavanceerd ...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol herstellen naar de standaardinstellingen - "*.local, 169.254 /16".

De proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en herstel de standaardinstellingen

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ExtendedSprint adware verwijderen:

Verwijder de aan ExtendedSprint gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van extendedsprint gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExtendedSprint verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van extendedsprint gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van extendedsprint gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van extendedsprint gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExtendedSprint QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExtendedSprint op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.