FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de UnitHandler adware?

Ook bekend als: Advertenties van UnitHandler
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u UnitHandler van een Mac?

Wat is UnitHandler?

UnitHandler is software die advertenties vertoont en de browserinstellingen wijzigt om een adres te promoten. Het is dus zowel adware als een browserkaper. De meeste gebruikers downloaden of installeren dergelijke apps onbewust en onbedoeld. Daarom is dit een mogelijk ongewenste app. UnitHandler wordt verspreid via een misleidende installer, zogenaamd voor Adobe Flash Player.

UnitHandler adware

UnitHandler vertoont pop-upadvertenties, banners, kortingsbonnen, enquêtes of andere advertenties. Het is gebruikelijk dat de advertenties die door adware worden getoond, worden gebruikt voor het adverteren van onbetrouwbare websites (bijvoorbeeld downloadpagina's voor verschillende mogelijke ongewenste programma's, scamwebsites). Soms worden ze gebruikt om ongewenste software te verspreiden: zodra erop wordt geklikt, voeren ze scripts uit die ongewenste apps downloaden of zelfs installeren. Een ander probleem met die advertenties is dat ze betrekking hebben op de inhoud van bezochte pagina's en (of) de gebruikersinterface. Bovendien verandert UnitHandler de instellingen van de browser. Meestal kapen apps van dit type browsers door hun instellingen te wijzigen, zoals het adres van de startpagina, de nieuwe tabbladen en de startpagina. Ze veranderen die adressen naar het adres van een nep-zoekmachine. Het is belangrijk om te vermelden dat nep-zoekmachines misleidende resultaten vertonen, advertenties weergeven of zoekresultaten weergeven die zijn gegenereerd door een legitieme zoekmachine. Het is gebruikelijk dat browserkapers (inclusief UnitHandler) zo zijn ontworpen dat hun instellingen onveranderlijk blijven. Daarom kan u voorkomen dat een browser een bepaald adres opent door de browserkaper eruit te verwijderen (evtl. ook uit het besturingssysteem).

Het is zeer waarschijnlijk dat UnitHandler ook allerlei gegevens verzamelt. Apps van dit type richten zich vaak op details zoals adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties of andere informatie met betrekking tot surfgewoonten op internet. Er zijn echter apps van het adware-type die gevoelige informatie van websites kunnen lezen, zoals wachtwoorden, telefoonnummers en creditcardgegevens. Het is mogelijk dat UnitHandler die gegevens ook kan lezen. Apps die persoonlijke informatie verzamelen, mogen nooit worden geïnstalleerd. Hun ontwikkelaars zouden de verzamelde informatie kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), of er op andere manieren geld mee kunnen verdienen. Afhankelijk van de verkregen gegevens kunnen deze worden misbruikt voor verschillende kwaadaardige doeleinden, bijvoorbeeld om frauduleuze aankopen of transacties te doen of om persoonlijke accounts en identiteiten te stelen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van UnitHandler
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus.
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Trojan.MAC.Generic.106816), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AK), Symantec (OSX.Trojan.Gen.2), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderde van de Adload malwaregroep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van adware zijn PortalAgent, RunningUpdater en AthenaSearch. Gewoonlijk is het belangrijkste doel van adware het vertonen van advertenties. Er zijn echter veel apps van het adware-type, zoals UnitHandler, die de hijackbrowser wijzigen of zelfs informatie verzamelen. Op de een of andere manier is adware niet het soort software dat kan worden vertrouwd en die geïnstalleerd moet blijven (als het is geïnstalleerd). Zoals vermeld in de eerste paragraaf, downloaden en installeren de meeste gebruikers adware, browserkapers en andere mogelijke ongewenste programma's onbewust (en onbedoeld).

Hoe werd UnitHandler op mijn computer geïnstalleerd?

UnitHandler wordt verspreid via een nep-installatieprogramma die is ontworpen om eruit te zien als een legitiem installatieprogramma voor Adobe Flash Player. Vaak worden valse installatieprogramma's van derden ook gebruikt om kwaadaardige programma's te verspreiden, zoals trojans en ransomware. Een andere populaire manier om mogelijke ongewenste programma's te verspreiden, is door ze als extra aanbiedingen op te nemen in downloaders of installatieprogramma's van andere programma's. Met andere woorden, er zijn programma's die gebundeld worden met mogelijk ongewenste apps. Gebruikers kunnen ongewenste aanbiedingen weigeren via de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen, of door bepaalde selectievakjes uit te vinken voordat downloads of installaties worden voltooid. Wanneer gebruikers die instellingen echter ongewijzigd laten, staan ​​ze toe dat de downloaders en installaters gebundelde apps samen met gewenste programma's downloaden of installeren. Soms veroorzaken gebruikers onbewust ongewenste downloads of installaties doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Applicaties mogen alleen worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de App Store of officiële websites. Het is niet veilig om downloads te openen vanaf niet-officiële websites, externe downloaders, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), enz., Of apps te installeren via externe partijen of nep-installatieprogramma's. Downloaders en installatieprogramma's moeten altijd worden gecontroleerd op gebundelde applicaties. Aanbiedingen om deze applicaties te downloaden of te installeren, moeten worden geweigerd voordat downloads en installaties worden voltooid. Op advertenties op verdachte websites mag niet worden geklikt, vooral omdat die advertenties onbetrouwbare webpagina's kunnen openen of ongewenste downloads of zelfs installaties kunnen starten. Er mogen ook geen ongewenste, onbekende, verdachte extensies, plug-ins of add-ons in een browser zijn geïnstalleerd of toepassingen van dit type op het besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met UnitHandler, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Combo Cleaner en zo deze adware automatisch te verwijderen.

Valse installer die UnitHandler verspreidt (eerste installatiestap):

Valse installer die UnitHandler verspreidt (eerste installatiestap):

Valse installer die UnitHandler verspreidt (tweede installatiestap):

unithandler adware installer step 2

Pop-up die vaak verschijnt bij installatie van UnitHandler op een browser/besturingssysteem:

Pop-up die vaak verschijnt bij installatie van UnitHandler op een browser/besturingssysteem

Tekst in deze pop-up:

"UnitHandlerd" will damage your computer.

This file was downloaded on an unknown date.

Aan UnitHandler adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.UnitHandler.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.UnitHandler.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.UnitHandler.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.UnitHandler.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadaardige applicaties zoals UnitHandler de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ze ongewenste omleidingen naar een groot aantal verdachte websites kunnen veroorzaken.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat de toepassing zelf is verwijderd. U moet ze dus handmatig herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet aanwezig is in het Dock, kunt u het vinden in Launchpad.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeren naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeer naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het verbonden netwerk en klik op "Geavanceerd ...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol herstellen naar de standaardinstellingen - "*.local, 169.254 /16".

De proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en herstel de standaardinstellingen

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De UnitHandler adware verwijderen:

Verwijder de aan UnitHandler gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van unithandler gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van UnitHandler verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van unithandler gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van unithandler gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van unithandler gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van UnitHandler QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van UnitHandler op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.