FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de OperativeUnit adware en de advertenties die het vertoont?

Ook bekend als: Advertenties van OperativeUnit
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de OperativeUnit adware van een Mac?

Wat is OperativeUnit?

OperativeUnit is adware met eigenschappen van een browserkaper. Daarom levert het opdringerige advertentiecampagnes en promoot het valse zoekmachines door browserinstellingen aan te passen. Bovendien verzamelt de meeste adware net zoals browserkapers browsergerelateerde gegevens; en deze app doet dat wellicht ook. Vanwege de verdachte tactieken die worden gebruikt om OperativeUnit te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Een van de dubieuze technieken die wordt gebruikt om OperativeUnit te verspreiden, is via valse Adobe Flash Player updaters/installers.

OperativeUnit adware detectie op VirusTotal

Adware vertoont pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Ze zijn misleidend, bedrieglijk en kunnen zelfs kwaadaardig zijn. De advertenties versttoren de surfervaring door pagina-inhoud te verbergen en de browser te vertragen. Bovendien linken opdringerige advertenties na het aanklikken door naar onbetrouwbare / kwaadaardige websites en kunnen sommigen scripts uitvoeren om stiekem software te downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's).

Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL voor nieuwe tabbladen en vensters. Met een browserkaper geïnstalleerd, wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht in de URL-balk omgeleid naar het adres van de gepromote zoekmachine. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Bing, Yahoo en andere echte zoekmachines. Browserkapers kunnen ook alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browserinstellingen ongedaan maken of de toegang tot de browserinstellingen blokkeren. Daarom is het onmogelijk om een ​​getroffen browser te herstellen zonder eerst de browserkaper te verwijderen.

Bovendien kunnen de meeste mogelijke ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) gegevens bijhouden. Ze registreren de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daaruit persoonlijke informatie (IP-adressen, geolocaties en andere gevoelige details). De verzamelde gegevens worden vervolgens verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat / de gebruiker te beschermen, is het ten zeerste aanbevolen om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie ter verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van OperativeUnit
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.20162), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is afkomstig uit de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

AdvancedSprint, ValidMemory, RecordMapper en ExtendedSprint zijn enkele andere voorbeelden van adware. Deze zien er legitiem en onschadelijk uit. Gebruikers worden echter misleid met beloftes over verschillende "handige" functionaliteiten. De geadverteerde functionaliteit werkt meestal niet en dit geldt voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Zo kunnen mogelijke ongewenste programma's in plaats van hun beloftes na te komen, opdringerige advertenties vertonen, browsers kapen, omleidingen veroorzaken en privégegevens registreren.

Hoe werd OperativeUnit op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere software. Deze valse marketingmethode waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige programma's wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooraf ingestelde opties, enz.) verhogen het risico dat er per ongeluk gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook ingezet om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben zelfs "officiële" promotiewebsites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Bovendien mogen alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen worden gebruikt, want dubieuze downloadkanalen, zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem en onschadelijk maar vaak verwijzen ze door naar onbetrouwbare en verdachte sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet uw computersysteem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met OperativeUnit, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven wanneer de OperativeUnit-adware is geïnstalleerd:

OperativeUnit adware gedetecteerd - pop-up

Tekst in de pop-up:

"OperativeUnitd" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.

 

OK

Show in Finder

Misleidende installer (valse Flash Player updater) die de OperativeUnit adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidende installer die de OperativeUnit adware promoot (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidende installer die de OperativeUnit adware promoot (stap 2)

Aan de OperativeUnit adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.OperativeUnit.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.OperativeUnit.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.OperativeUnit.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.OperativeUnit.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadaardige applicaties zoals OperativeUnit de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ze ongewenste omleidingen naar een groot aantal verdachte websites kunnen veroorzaken.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat de toepassing zelf is verwijderd. U moet ze dus handmatig herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet aanwezig is in het Dock, kunt u het vinden in Launchpad.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeren naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeer naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het verbonden netwerk en klik op "Geavanceerd ...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol herstellen naar de standaardinstellingen - "*.local, 169.254/16".

De proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en herstel de standaardinstellingen

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De OperativeUnit adware verwijderen:

Verwijder aan OperativeUnit gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

De mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van operativeunit gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OperativeUnit verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van operativeunit gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van operativeunit gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van operativeunit gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OperativeUnit QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OperativeUnit op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.