FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app SuperRegistryCleaner?

Ook bekend als: De mogelijk ongewenste app SuperRegistryCleaner
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van SuperRegistryCleaner

Wat is SuperRegistryCleaner?

SuperRegistryCleaner is een onbetrouwbare software die wordt gepromoot als tool voor het opschonen van systeemregistraties. Deze app is geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma vanwege de dubieuze technieken die worden gebruikt om ze te verspreiden. Ondanks hun schijn van legitimiteit zijn ongewenste apps meestal niet functioneel. (d.w.z. ze kunnen de geadverteerde functies niet uitvoeren). Bovendien kunnen mogelijke ongewenste programma's allerlei problemen veroorzaken.

De ongewenste app SuperRegistryCleaner

Hoewel verdachte verspreidingstechnieken niet ongebruikelijk zijn bij de promotie van legitieme software, worden ze vaker gebruikt om onbetrouwbare / schadelijke software te verspreiden. SuperRegistryCleaner wordt blijkbaar verspreid via kwaadaardige installers. Bovendien crashte deze applicatie op het moment van onderzoek continu, waardoor deze onbruikbaar werd. Zoals vermeld in de inleiding, beloven de meeste mogelijke ongewenste programma's "handige" functies die zelden echten werken. Valse anti-virussoftware is hier een goed voorbeeld van, want deze moet worden geactiveerd (aangekocht) om te werken zoals geadverteerd. Vaak blijken ze echter ook na activatie niet te werken.

Mogelijk ongewenste programma's kunnen ongewenste en gevaarlijke functionaliteit hebben. Soms forceren deze applicaties het openen van misleidende of kwaadaardige websites. Adware vertoont dan weer intrusieve advertenties. De getoonde advertenties (zoals pop-ups, enquêtes, banners, etc.) kunnen de browse-ervaring ernstig verstoren. Bovendien verwijzen opdringerige advertenties na het aanklikken vaak door naar verdachte / kwaadaardige sites en kunnen ze mogelijk stiekem software downloaden / installeren. Er zijn ook mogelijk ongewenste programma's die browsers kapen: deze wijzigen de browserinstellingen om gebruikers door te verwijzen naar valse zoekmachines. De gepromote zoekmachines kunnen zelden eigen zoekresultaten leveren, en dus verwijzen ze door naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (ongeacht het type) kunnen gegevens registreren. Ze bespioneren de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daar persoonlijke informatie uit (IP-adressen, geolocaties en andere details). de ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's verdienen geld door de zo verkregen gegevens te verkopen aan derden. Met andere woorden, ongewenste software kan systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal veroorzaken. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam De mogelijk ongewenste app SuperRegistryCleaner
Type bedreiging Mogelijk ongewenst programma of applicatie
Zogenaamde functionaliteit Schoonmaken van het systeemregister
Detectienamen (kwaadaardige installer) Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.45709041), ESET-NOD32 (een variant van Win32/TrojanDownloader.Adload.NUT), Kaspersky (Trojan.Win32.Ekstak.ainyd), Microsoft (Trojan:Win32/Ymacco.AA23), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (applicatie) BitDefender (Trojan.GenericKD.34783670), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/Rebrand.LittleRegClean.A Potentially), McAfee (Artemis!67080A195704), Malwarebytes (Adware.Csdimonetize), Microsoft (Program:Win32/Ymacco.AAAC), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Een programma waarvan u zich niet herinnert dat u het had geïnstalleerd, verschijnt plotseling op uw computer. Een nieuwe applicatie voert computerscans uit en geeft waarschuwingsberichten weer over 'gevonden problemen'. Er wordt betaling gevraagd om de zogenaamd gevonden fouten te herstellen.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Financiële verliezen (onnodig aankopen van valse software), pop-ups met ongewenste waarschuwingen, een tragere computer.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

PC Optimizer Pro, Garbage Cleaner, RocketFixio en Registry Medic zijn enkele voorbeelden van andere apps die lijken op SuperRegistryCleaner. Mogelijk ongewenste programma's lijken vaak legitiem en ongevaarlijk. Gebruikers worden echter misleid met beloftes over allerlei functionaliteit (systeemopschoning, snelle toegang tot websites enz.) zodat ze de software zouden downloaden en installeren. Hoe goed de functionaliteiten ook mogen klinken, meestal werken ze niet. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien ongewenste apps alleen zijn bedoeld om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen mogelijke ongewenste programma's, in plaats van hun beloftes na te komen, doorverwijzingen veroorzaken, intrusieve advertenties vertonen, browsers kapen en gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Veel mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's. Deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- / installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, gebruiken van vooringestelde opties enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijke ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben zelfs "officiële" websites waarop ze worden gepromoot.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Gebruik daarnaast alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen. Onbetrouwbare bronnen zoals niet-officiële en gratis bestandshostingwebsites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere add-ons. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem maar ze linken vaak door naar onbetrouwbare en dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt dan moet u uw apparaat controleren en alle verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de SuperRegistryCleaner-applicatie (GIF):

Weergave van de ongewenste app SuperRegistryCleaner (GIF)

Screenshot van de bestanden van SuperRegistryCleaner:

De ongewenste app SuperRegistryCleaner

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

SuperRegistryCleaner adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm: zoek je naar "SuperRegistryCleaner" (of andere ongewenste apps), selecteer deze verwijzing en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de SuperRegistryCleaner adware uit de internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde SuperRegistryCleaner geen browser plugins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het werd wel gebundeld met andere adware. Het is daarom aanbevolen alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit iemands internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Frauduleuze extensies verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder deze.

Frauduleuze extensies verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de mogelijk ongewenste app superregistrycleaner, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de mogelijk ongewenste app superregistrycleaner kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de de mogelijk ongewenste app superregistrycleaner, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de mogelijk ongewenste app superregistrycleaner dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om de mogelijk ongewenste app superregistrycleaner van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de mogelijk ongewenste app superregistrycleaner of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20140-superregistrycleaner-unwanted-application

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De mogelijk ongewenste app SuperRegistryCleaner QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De mogelijk ongewenste app SuperRegistryCleaner op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.