Hoe verwijdert u het ongewenste programma Gdiview?

Ook bekend als: De ongewenste app Gdiview
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van Gdiview

Wat is Gdiview?

Gdiview is een mogelijk ongewenste applicatie die ontwikkelaars verspreiden via verdachte websites (mogelijk meerdere websites). Het is niet bekend wat precies het doel is van de Gdiview-app, maar het is zeer waarschijnlijk dat gebruikers die deze app installeren, tegelijk adware, een browserkaper of een andere ongewenste app zullen installeren. Dergelijke apps worden zelden opzettelijk geïnstalleerd, daarom noemen we ze 'ongewenst'.

Doorverwijzingen naar de Gdiview pop-up

Onderzoek toont aan dat Gdiview een app met de naam "d8yl+Hf7rX" installeert en de "Beheerd door uw organisatie"-functie toevoegt aan Chrome browsers. Het is niet bekend wat die app (of Gdiview) juist doet, wellicht is het een adware of browserkaper. Apps die als adware zijn geclassificeerd, genereren verschillende advertenties (bijv. Coupons, banners, enquêtes, pop-upadvertenties) die kunnen worden ontworpen om schaduwrijke pagina's te promoten of om ongewenste software te downloaden (of zelfs te installeren) door bepaalde scripts uit te voeren. Apps die zijn geclassificeerd als browserkapers, promoten valse zoekmachines. Ze veranderen browserinstellingen zoals het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en / of nieuw tabblad naar een adres van een nep-zoekmachine en staan ​​niet toe dat deze wijzigingen ongedaan worden gemaakt, tenzij gebruikers ze verwijderen.

Bovendien is het gebruikelijk dat zowel adware-apps als browserkapers browsegegevens verzamelen. Bijvoorbeeld ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, adressen van bezochte sites, geolocaties. Hoewel dergelijke apps in sommige gevallen kunnen worden ontworpen om ook gevoelige, persoonlijke gegevens te verzamelen. Het grootste probleem is dat de verzamelde gegevens kunnen worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) of op andere manieren geld kunnen verdienen. Dit betekent dat gebruikers van dit type apps een risico lopen op problemen zoals identiteitsdiefstal, problemen met online privacy en veiligheid op het web.

Overzicht bedreiging:
Naam De ongewenste app Gdiview
Type bedreiging Adware, browserkaper
Detectienamen Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Gen:Variant.Babar.23607), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/GenKryptik.EXPE), Kaspersky (HEUR:Trojan-PSW.Win64.Convagent.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Ymacco.AA9C), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen De "Beheerd door uw organisatie"-functie wordt toegevoegd aan de browser, er verschijnen intrusieve advertenties in pop-ups en de browser werkt trager.
Extra info Een van de apps die Gdiview installeert is "d8yl+Hf7rX"
Distributiemethodes Onbetrouwbare websites, peer-to-peer-netwerken, andere verdachte bronnen
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om De ongewenste app Gdiview verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van adware en browserkapers zijn PBlocker+, Movie Finder, WizardUpdate, RadioFanaticSearch en LiveRadioSearch. Zelfs als apps van dit type als nuttig worden geadverteerd, zijn ze dat meestal niet, althans niet voor hun gebruikers. Zoals vermeld in de inleiding downloaden gebruikers meestal onbewust dit soort mogelijk ongewenste programma's.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Een van de populaire manieren om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, is door ze op te nemen in de downloaders of installers van andere software. Dergelijke aanbiedingen kunnen gewoonlijk worden geweigerd in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen, of door het uitvinken van selectievakjes in de installer. Wanneer gebruikers software downloaden en / of installeren zonder de bovengenoemde instellingen te wijzigen, downloaden en installeren ze vaak ook de aangeboden ongewenste apps. Een andere manier om gebruikers te misleiden zodat ze zelf ongewenste software zouden downloaden of installeren, is door hen te laten klikken op advertenties die scripts kunnen uitvoeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Bestanden en apps kunt u best enkel downloaden van officiële websites en via directe links. Onofficiële websites, externe downloaders of installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), enz., kunnen worden gebruikt om ongewenste, en zelfs kwaadaardige, apps te verspreiden. Downloaders en installers met instellingen als "Geavanceerd", "Aangepast", "Handmatig" moet u altijd controleren op aanbiedingen zodat u deze kunt weigeren. Op advertenties op dubieuze pagina's mag u niet klikken. Die advertenties kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Ongewenste extensies, add-ons of plug-ins die op uw browser zijn geïnstalleerd, moet u verwijderen. Hetzelfde geldt voor dergelijke apps van deze soort die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Website gebruikt voor het verspreiden van Gdiview:

gdiview viruspagina voor verspreiding

"Beheerd door uw organisatie"-functie in Chrome:

gdiview virus - Beheerd door uw organisatie-functie in Chrome

De ongewenste app Gdiview onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De ongewenste app Gdiview. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Gdiview adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties (zoals gdiview), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

De gdiview advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder deze.

De gdiview advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de ongewenste app gdiview, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de gdiview advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de gdiview advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de ongewenste app gdiview kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de de ongewenste app gdiview, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de gdiview advertenties uit Internet Explorer stap

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder de gdiview advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de ongewenste app gdiview dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om de ongewenste app gdiview van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de ongewenste app gdiview of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19905-gdiview-virus

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De ongewenste app Gdiview QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De ongewenste app Gdiview op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De ongewenste app Gdiview

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.