FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de SkillApplication adware?

Ook bekend als: Advertenties van SkillApplication
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u SkillApplication van een Mac?

Wat is SkillApplication?

SkillApplication vertoont intrusieve advertenties, wijzigt browserinstellingen en werkt als een datatracker. Het is dus niet enkel een adware maar ook een browserkaper. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps onbedoeld. SkillApplication wordt daarom geklasseerd als een mogelijk ongewenste app. Het is goed om te weten dat deze specifieke app wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player installer.

De SkillApplication adware

Enkele voorbeelden van advertenties die apps zoals SkillApplication vertonen zijn banners, enquêtes, kortingsbonnen en pop-upadvertenties. Vaak zijn die advertenties ontworpen om verdachte websites te promoten of zelfs ongewenste downloads en / of installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Zoals vermeld in de inleiding, functioneert SkillApplication als een browserkaper: het verandert browserinstellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en / of nieuwe tabbladen in het adres van een nep-zoekmachine. Doorgaans geven valse zoekmachines resultaten weer die afkomstig zijn van andere zoekmachine, ofwel zoekresultaten die links naar onbetrouwbare websites bevatten. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers de ongewenste adressen alleen uit de browserinstellingen kunnen verwijderen als ze eerste de verantwoordelijke browserkaper verwijderen.

Een ander probleem met apps zoals SkillApplication is dat deze meestal zijn ontworpen om browsergegevens te verzamelen, zoals ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocaties en IP-adressen. Vaak registreren ze ook gevoelige informatie. Bovendien kunnen hun ontwikkelaars geld verdienen aan de verzamelde gegevens door deze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen of op andere manieren te misbruiken. Wanneer gebruikers apps zoals SkillApplication op hun browser en / of besturingssysteem hebben geïnstalleerd, dan lopen ze het risico om slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal, privacyschendingen, onveilige situaties op internet enz.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van SkillApplication
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS:Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Samengevat, er zijn niet adware-apps en browserkapers die legitieme en nuttige applicaties zijn. De meeste zijn nutteloos en kunnen allerlei problemen veroorzaken. Hun hoofddoel is altijd om geld op te leveren voor de ontwikkelaars ervan. Andere voorbeelden van adware zijn CompellingState, ActivityConfig en ActivePower.

Hoe werd SkillApplication op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat de ontwikkelaars van de SkillApplication-app een valse Adobe Flash Player-installer gebruiken om de app te verspreiden. Valse installers kunnen niet alleen ongewenste apps verspreiden maark ook ransomware, trojans en andere vergelijkbare malware. Het is ook gebruikelijk dat ongewenste apps worden aangeboden als extra apps in de downloaders of installers van andere software. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Gebruikers gaan akkoord met de ongewenste aanbiedingen wanneer ze programma's downloaden en / of installeren zonder de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen te wijzigen in de installers, of bepaalde selectievakjes uit te vinken. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers dergelijke downloads ook onbedoeld doordat ze op advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om alleen officiële websites en directe links te gebruiken om programma's en bestanden te downloaden. Andere bronnen en tools zoals torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), externe downloaders, niet-officiële pagina's, enz., mag u hier niet voor gebruiken. Gebruik ook geen installatieprogramma's van derden en controleer in downloaders en installers altijd de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen en te kijken of deze kunnen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te weigeren. Advertenties die op allerlei verdachte websites verschijnen, mag u niet vertrouwen (of aanklikken). Die advertenties kunnen onbetrouwbare sites openen of zelfs ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Ongewenste, verdachte applicaties (extensies, add-ons of plug-ins) die op uw browser zijn geïnstalleerd, moet u verwijderen. Hetzelfde geldt voor apps van dit type die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met SkillApplication, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die de SkillApplication adware promoot (eerste installatiestap):

Misleidende applicatie-installer die de SkillApplication adware promoot (eerste installatiestap)

Misleidende app-installer die SkillApplication adware promoot (tweede installatiestap):

Misleidende applicatie-installer die de SkillApplication adware promoot (tweede installatiestap)

Aan SkillApplication adware gerelateerde bestanden die u moet verwijderen:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.SkillApplication.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.SkillApplication.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.SkillApplication.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.SkillApplication.system.plist

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware zoals SkillApplication kan worden verwijderd met Combo Cleaner:

De SkillApplication adware verwijderen:

Verwijder aan SkillApplication gerelateerde mogelijk ongewenste apps uit uw map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van skillapplication gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SkillApplication verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van skillapplication gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van skillapplication gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van skillapplication gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SkillApplication QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SkillApplication op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.