FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de CompellingState adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van CompellingState
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u CompellingState van een Mac?

Wat is CompellingState?

CompellingState werkt niet enkel als een adware maar ook als een browserkaper. Deze app genereert advertenties en wijzigt de browserinstellingen zonder toestemming te vragen van de gebruiker. De kans is groot dat CompellingState ook browsergerelateerde en / of andere gegevens verzamelt. Meestal downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps niet bewust, en daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste programma's. Deze app wordt verspreid via een valse installer voor Adobe Flash Player.

CompellingState adware

Toepassingen zoals CompellingState geven banners, coupons, pop-upadvertenties, enquêtes en andere soorten advertenties weer. Vaak zijn die advertenties ontworpen om allerlei onbetrouwbare websites te promoten of zelfs om ongewenste downloads en installaties van kwaadaardige software te veroorzaken (door bepaalde scripts uit te voeren). Zoals vermeld in de eerste paragraaf, wijzigt CompellingState de instellingen / functies van de browser, net zoals een browserkaper. Dit betekent dat het een nep-zoekmachine promoot door het adres van de startpagina, standaardzoekmachine en nieuwe tabbladen te wijzigen naar het adres van een nep-zoekmachine. Dergelijke wijzigingen kunnen doorgaans alleen ongedaan worden gemaakt als de browserkaper (in dit geval CompellingState) niet langer op uw browser of besturingssysteem is geïnstalleerd.

Bovendien verzamelt CompellingState waarschijnlijk geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen en andere browsergerelateerde gegevens; en misschien zelfs persoonlijke, gevoelige gegevens. Dit is een probleem, want de ontwikkelaars kunnen de verzamelde gegevens misbruiken voor kwaadaardige doeleinden. Ze zouden er bijvoorbeeld geld mee kunnen verdienen door deze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen. In dat geval kunnen gebruikers problemen ervaren met betrekking tot hun veiligheid op internet, privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van CompellingState
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS:Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

CompellingState lijkt sterk op OperativeMachine, ActivityInput, StandardBoost en veel andere apps die zijn ontworpen om advertenties weer te geven, valse zoekmachines te promoten of aan datatracking te doen. De meeste van deze apps zijn nutteloos voor hun gebruikers en zijn alleen ontworpen om inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars. Daarom mogen ze nooit op uw browser of besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Hoe werd CompellingState op mijn computer geïnstalleerd?

CompellingState wordt verspreid via een valse installer van Adobe Flash Player. Het is goed om te beseffen dat dergelijke valse installers of installers van derde partijen ook ransomware en trojans of andere malware kunnen verspreiden. Veel mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de marketingmethode genaamd 'bundeling'. Hierbij worden ze opgenomen in de downloaders en installers vab andere programma's (als aanvullende aanbiedingen). Gebruikers gaan akkoord met deze ongewenste aanbiedingen als ze de downloads en installaties voltooien zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere beschikbare instellingen te wijzigen. Advertenties kunnen ook worden gebruikt voor het verspreiden van ongewenste apps door het uitvoeren van bepaalde scripts. Gebruikers veroorzaken in dat geval de ongewenste downloads en installaties wanneer ze op die advertenties klikken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software (en bestanden) mogen niet worden gedownload via externe downloaders, peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients), niet-officiële websites, enz. Gebruik ook geen installatieprogramma's van derden. Het is aan te raden om voor het downloaden alleen officiële, betrouwbare websites en directe downloadlinks te gebruiken. Downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder deze controleren op ongewenste aanbiedingen (die kunnen worden geweigerd via de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere soortgelijke instellingen, of door bepaalde selectievakjes uit te vinken. Advertenties op verdachte websites verschijnen mag u ook niet vertrouwen. Die advertenties kunnen zijn ontworpen om scripts uit te voeren die bepaalde ongewenste software zullen downloaden en installeren, of ze kunnen andere verdachte websites openen. Er mogen ook geen verdachte, ongewenste apps (plug-ins, add-ons, extensies enz.) op uw browser zijn geïnstalleerd, evenmin als dat dergelijke programma's op uw computer mogen worden geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met CompellingState, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Valse Adobe Flash Player-installer die CompellingState verspreidt:

compellingstate adware misleidende installer

Bestanden gerelateerd aan de CompellingState adware die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.CompellingState.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.CompellingState.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.CompellingState.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.CompellingState.system.plist

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De CompellingState adware verwijderen:

Verwijder aan CompellingState gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van compellingstate gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van CompellingState verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van compellingstate gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van compellingstate gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van compellingstate gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van CompellingState QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van CompellingState op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.