FacebookTwitterLinkedIn

Gebruik soap2day.to niet om online naar films te kijken

Ook bekend als: Advertenties van soap2day.to
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Handleiding voor het verwijderen van apps die werden gedownload via soap2day[.]to

Wat is soap2day[.]to?

soap2day[.]to zou gebruikers zogenaamd de kans bieden om online gratis naar films te kijken. In feite is de service die door soap2day[.]to wordt aangeboden illegaal. Verder maakt de site gebruik van malafide advertentienetwerken en promoot (opent) de site andere dubieuze websites. Daarom wordt het afgeraden om deze website te vertrouwen of de streamingdienst voor films te gebruiken.

soap2day[.]to pop-ups en doorverwijzingen

Op hett moment van onderzoek opende soap2day[.]to de verdachte websut easretresgen[.]club, die op zijn beurt andere verdachte inhoud/websites opent. Deze websites misleiden bezoekers zodat ze meldingen zouden toestaan, door middel van 'clickbait'-technieken. Andere voorbeelden van websites die lijken op easretresgen[.]club zijn routemob[.]com, rministencew[.]club en news-back[.]best. Nog een website die soap2day[.]to opende tijdens ons onderzoek, was een verdachte downloadpagina van de Spinyon-app, een mogelijk ongewenste app en browserkaper. Apps van dit type gijzelen browsers door instellingen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen, te wijzigen in het adres van een nep-zoekmachine. Het belangrijkste doel van browserkapers is om gebruikers te dwingen bepaalde sites te bezoeken telkens wanneer ze een browser of een nieuw tabblad openen of elke keer als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Deze apps verzamelen ook browsergerelateerde informatie (bijv. IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte sites), maar ze kunnen ook persoonlijke, gevoelige informatie verzamelen. De ontwikkelaars misbruiken de gegevens om inkomsten te genereren door deze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen. Merk op dat soap2day[.]to webpagina's kan openen die zijn ontworpen om reclame te maken voor adware, oplichtingswebsites zoals "VIRUS ALERT FROM Windows", "2020 Visitor Feedback Survey", enz. Vertrouw dit soort websites (zoals soap2day[.]to) dus nooit.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van soap2day.to
Type bedreiging Push-meldingen met advertenties, ongewenste (pop-up) advertentiess.
Detectienamen Quttera (verdacht), volledige detectielijst (VirusTotal).
IP-adres 104.26.8.88
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om Advertenties van soap2day.to verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van websites die frauduleuze advertentienetwerken gebruiken of illegale diensten aanbieden zijn movies123, 320youtube[.]com en easymp3converter[.]com. Als uw browser dergelijke websites automatisch opent is er misschien een ongewenst programma op uw computer geïnstalleerd.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers onbedoeld ongewenste apps doordat ze op dubieuze, misleidende advertenties klikken die bepaalde scripts uitvoeren. Meestal gebeurt dit echter wanneer ontwikkelaars deze apps verspreiden met behulp van de "bundling" -methode. D.w.z. wanneer ze ongewenste apps opnemen in de downloaders en installers van andere programma's als 'aanvullende aanbiedingen'. Meestal worden deze aanbiedingen vermeld (en kunnen ze worden geweigerd) in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere opties van de installers, maar veel gebruikers controleren en wijzigen deze niet. Door de standaardinstellingen ongewijzigd te laten, kunnen mogelijke ongewenste programma's worden gedownload en geïnstalleerd samen met de gewenste software.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties

Het is aanbevolen om programma's en bestanden alleen van officiële websites en via directe links te downloaden. Andere kanalen / tools zoals externe downloaders, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken) of niet-officiële websites worden vaak gebruikt om ongewenste, mogelijk kwaadaardige apps te verspreiden. Vermijd ook installatieprogramma's van derden. Controleer alle "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere vergelijkbare instellingen en weiger aanbiedingen om extra inbegrepen apps te downloaden of te installeren. Klik niet op opdringerige advertenties die op dubieuze webpagina's verschijnen, want deze kunnen onbetrouwbare websites openen of zelfs ongewenste applicaties downloaden en installeren. Verwijder alle onbekende, ongewenste, verdachte extensies, plug-ins en add-ons die in uw browser zijn geïnstalleerd, en dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

soap2day[.]to opent easretresgen[.]club (GIF):

soap2day.to openst easretresgen.club

soap2day[.]to opent een download-pagina van de Spinyon browserkaper (GIF):

soap2day.to opent downloadpagina voor de spinyon browserkaper

Advertenties van soap2day.to onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van soap2day.to. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

soap2day[.]to adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

Verwijder soap2day.to advertenties uit Google chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "MovieFinder" en verwijder deze.

Verwijder soap2day.to advertenties uii Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van soap2day.to, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder soap2day.to advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Movie Finder".Verwijder soap2day.to advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van soap2day.to kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van soap2day.to, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder soap2day.to advertenties ui Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar "Movie Finder" en schakel deze uit.

Verwijder soap2day.to advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van soap2day.to dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van soap2day.to van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van soap2day.to of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18213-soap2day-to-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van soap2day.to QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van soap2day.to op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van soap2day.to

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.