FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de oplichting "VIRUS ALERT FROM Windows" niet

Ook bekend als: Oplichting met technische ondersteuning: "VIRUS ALERT FROM Windows"
Schadeniveau: Medium

Wat is "VIRUS ALERT FROM Windows"?

Zoals vele andere oplichtingspraktijken voor technische ondersteuning, is deze opgezet door oplichters die nietsvermoedende gebruikers proberen te verleiden hen te bellen via het opgegeven nummer. In de meeste gevallen is hun belangrijkste doel mensen te laten betalen om een niet-bestaand computerprobleem (verwijderen van virussen) op te lossen.

In elk geval moeten dergelijke zwendelpraktijken worden genegeerd. Merk op dat de bedrieglijke websites die met deze zwendel gepaard gaan vaak worden geopend via dubieuze advertenties, valse websites of geïnstalleerde mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's).

VIRUS ALERT FROM Windows scam

Deze oplichtingswebsite voor technische ondersteuning toont een pop-upvenster/bedrieglijke melding waarin wordt beweerd dat de computer van de gebruiker (Windows-registratiesleutel) is geblokkeerd omdat sommige geïnstalleerde software illegaal is, en dat het besturingssysteem is gehackt en/of wordt gebruikt vanaf een ongedefinieerde locatie en virussen over het internet verstuurt.

Om de computer te deblokkeren en mogelijke opsporing van gegevens en financiële activiteiten te voorkomen, wordt de gebruiker aangemoedigd het nummer +1-844-900-0923 te bellen, vermoedelijk een Microsoft Support (hulplijn) nummer. Over het algemeen proberen oplichters achter deze websites valse technische ondersteuningssoftware of -diensten te verkopen.

De oplichters vragen gebruikers meestal om software te installeren waarmee ze op afstand toegang krijgen tot de computer. De oplichters kunnen dan gevoelige informatie stelen en kwaadaardige software installeren (bv. ransomware, Trojans). In elk geval wordt u sterk aangeraden deze scams niet te vertrouwen en ze gewoon te negeren.

Scampagina's die gebruikers verhinderen om ze te sluiten, kunnen geforceerd worden gesloten via Taakbeheer door het lopende browserproces te beëindigen. Zoals vermeld, worden scams voor technische ondersteuning en andere misleidende webpagina's vaak geopend door browsers waarop PUA's zijn geïnstalleerd.

Deze apps promoten niet alleen onbetrouwbare websites, maar verzamelen ook verschillende gegevens en geven advertenties weer. Meestal verzamelen ze surfgegevens zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties en andere dergelijke gegevens. Ze kunnen ook persoonlijke, gevoelige gegevens registreren.

Bovendien kunnen de ontwikkelaars de informatie verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Verzamelde gegevens worden vaak misbruikt om identiteiten te stelen, of voor andere doeleinden. Daarom kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, problemen ondervinden met betrekking tot de veiligheid van het browsen, online privacy, enz.

De apps kunnen ook coupons, banners, enquêtes, coupons en andere advertenties weergeven. Deze openen dubieuze webpagina's en voeren in sommige gevallen scripts uit die ontworpen zijn om PUA's of andere ongewenste software te downloaden en te installeren. Daarom moet u alle PUA's onmiddellijk verwijderen uit browsers en computers.

Overzicht bedreiging:
Naam Oplichting met technische ondersteuning: "VIRUS ALERT FROM Windows"
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude.
Valse claim Deze scam beweert dat de computer van de gebruiker is geblokkeerd.
Technische ondersteuning Scammer telefoonnummer +1-844-900-0923, +1-855-585-8598
Detectienamen (va10jhoni22[.]xyz) Netcraft (Malicious), SCUMWARE.org (Malware), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Enkele andere voorbeelden van soortgelijke scam zijn "Windows Firewall Has Blocked Some Features Of This Program", "Error # 0x80092ee9" en "System Warning Alert". De oplichters erachter genereren inkomsten door betaalde nep technische ondersteuning aan te bieden. In sommige gevallen proberen de criminelen mensen te verleiden om hen op afstand toegang tot computers te geven.

Door op deze scam te vertrouwen, kunnen gebruikers geld verliezen, slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, hun computers laten infecteren met malware en andere problemen ondervinden. Als dergelijke webpagina's vaak worden geopend, is het zeer waarschijnlijk dat de browser PUA's heeft geïnstalleerd.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal worden potentieel ongewenste toepassingen verspreid door ze op te nemen in de download/installatie set-ups van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundelen". PUA's worden opgenomen als "aanvullende aanbiedingen" en staan meestal vermeld in "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen.

Wanneer gebruikers hun programma's downloaden en installeren zonder de bovengenoemde instellingen te controleren en te wijzigen, gaan ze standaard akkoord met aanbiedingen om extra meegeleverde apps te downloaden en te installeren. In sommige gevallen worden ongewenste downloads en installaties veroorzaakt door misleidende advertenties die, wanneer erop wordt geklikt, bepaalde scripts uitvoeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen te vermijden

Gebruik geen dubieuze websites, Peer-to-Peer netwerken (torrent clients, eMule), downloaders van derden, installers of andere soortgelijke methoden om programma's/bestanden te downloaden of te installeren. Software en bestanden mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks.

Controleer alle "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen, en weiger aanbiedingen om PUA's te downloaden of te installeren voordat u het proces voltooit. Klik niet op opdringerige advertenties, zeker niet als ze op dubieuze webpagina's verschijnen. Deze kunnen scripts uitvoeren om ongewenste apps te downloaden en te installeren.

Verwijder onmiddellijk alle ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins, add-ons) die al op de browser zijn geïnstalleerd. Hetzelfde moet worden toegepast op dit soort programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "VIRUS ALERT FROM Windows" scam pagina (GIF):

virus alert from windows pop-up scam uiterlijk

Tekst binnenin de "VIRUS ALERT FROM Windows" pop-up:

VIRUS ALERT FROM Windows

 

This computer is BLOCKED

 

Do not close this window and restart your computer
Your computer's registration key is Blocked.
Why we blocked your computer?
The window's registration key is illegal.
This window is using pirated software.
This window is sending virus over the internet.
This window is hacked or used from undefined location.
We block this computer for your security.
Contact Windows helpline to reactive your computer.
Windows Security Tollfree:
+1-844-900-0923

Tekst onderaan de pagina:

Windows Support Alert
Your System Detect Some Unusual Activity.
It might harm your computer data and track your financial activities.
Please report this activity +1-844-900-0923

Een andere variant van "VIRUS ALERT FROM Windows" pop-up scam:

VIRUS ALERT FROM Windows POP-UP Scam (2020-06-12)

Weergave van een andere variant ("Virus Alert from MS-Windows") van deze pop-up scam:

Virus Alert from MS-Windows pop-up scam (2020-06-17)

Een andere variant van "VIRUS ALERT FROM Windows" pop-up scam:

VIRUS ALERT FROM Windows pop-up scam (2020-06-18)

Nog een ander voorbeeld van "VIRUS ALERT FROM Windows" pop-up scam:

VIRUS ALERT FROM Windows pop-up scam (2021-02-03)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing, scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder malafide extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons uit Internet Explorer:

Het verwijderen van frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer opties icoon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". Zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Het verwijderen van frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Het verwijderen van frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het menupictogram van Firefoxfirefox menupictogram(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", verwijder in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Het verwijderen van frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows" van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows" of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18087-virus-alert-from-windows-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting met technische ondersteuning: VIRUS ALERT FROM Windows QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting met technische ondersteuning: "VIRUS ALERT FROM Windows" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.