Vertrouw de oplichting "VIRUS ALERT FROM Windows" niet

Ook bekend als: Oplichting met technische ondersteuning: "VIRUS ALERT FROM Windows"
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de "VIRUS ALERT FROM Windows"-melding

Wat is "VIRUS ALERT FROM Windows"?

Net als veel andere oplichtingspogingen door middel van zogenaamde 'technische ondersteuning', is ook deze ontworpen door oplichters die proberen nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze telefoneren naar een opgegeven nummer. In de meeste gevallen is het belangrijkste doel om gebruikers te misleiden zodat ze betalen om een niet-bestaand computerprobleem op te lossen (virussen verwijderen bv.). Hoe dan ook, dergelijke valse foutmeldingen moeten worden genegeerd. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke vormen van oplichting via misleidende websites vaak worden geopend na het klikken op onbetrouwbare advertenties, na doorverwijzingen via verdachte websites of door geïnstalleerde mogelijk ongewenste applicaties.

VIRUS ALERT FROM Windows scam

Deze oplichtingswebsite voor zogenaamde technische ondersteuning is ontworpen om een ​​pop-upvenster met een misleidende melding weer te geven waarin wordt beweerd dat de computer van de gebruiker (Windows-registratiesleutel) is geblokkeerd omdat er bepaalde software op is geïnstalleerd, en omdat de Windows-registratiesleutel illegaal zou zijn. Andere mogelijke meldingen zijn dat "het besturingssysteem is gehackt" of dat het systeem wordt misbruikt voor "het verzenden van virussen via internet". Om de ​​computer te deblokkeren en te beschermen zouden gebruikers het nummer +1-844-900-0923 moeten bellen, zogenaamd het Microsoft Support-nummer (helpdesk). In de regel proberen oplichters via dergelijke websites valse technische ondersteuning (software of services) te verkopen. Ook kunnen ze gebruikers vragen om software te installeren waarmee ze op afstand toegang krijgen tot een computer. Met die externe toegang kunnen ze gevoelige informatie stelen, kwaadaardige software installeren (bijv. ransomware, trojans). Hoe dan ook, het wordt sterk aanbevolen om dergelijke meldingen niet te vertrouwen en ze gewoon te negeren. Oplichtingswebsites die zijn ontworpen om te voorkomen dat gebruikers de meldingen sluiten, kunnen via Taakbeheer worden gesloten (door het lopende browserproces te beëindigen).

Zoals vermeld in de inleiding, worden scams met technische ondersteuning (en andere misleidende websites) vaak geopend door browsers, nadat die daartoe gedwongen wordt door een ongewenste app. Dergelijke apps zijn vaak niet alleen ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten, ze kunnen ook allerlei verschillende gegevens verzamelen en advertenties tonen. Meestal verzamelen ze browsegegevens zoals IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties en andere dergelijke gegevens. Het is echter ook mogelijk dat ze zijn ontworpen om ook persoonlijke, gevoelige details vast te leggen. Bovendien zouden hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zouden kunnen misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. De verzamelde gegevens kunnen worden misbruikt voor identiteitsdiefstal of voor andere doeleinden. Zo kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, problemen ondervinden met hun veiligheid op internet, online privacy enz. Deze apps kunnen ook zijn ontworpen om coupons, banners, enquêtes, coupons en andere soorten advertenties weer te geven. Vaak openen dergelijke advertenties dubieuze websites, en in sommige gevallen voeren ze scripts uit die zijn ontworpen om ongewenste apps of andere ongewenste software te downloaden of te installeren. Als er dus al dergelijke apps op uw browser of computer zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Oplichting met technische ondersteuning: "VIRUS ALERT FROM Windows"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Deze foutmelding beweert dat de computer van het slachtoffer werd geblokkeerd.
Telefoonnummer valse technische ondersteuning +1-844-900-0923
Detectienamen (va10jhoni22[.]xyz) Netcraft (Malicious), SCUMWARE.org (Malware), Forcepoint ThreatSeeker (verdacht), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldinge, valse systeemwaarschuwingen, valse computerscan
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze online advertenties, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, mogelijke extra malware besmettingen.
Verwijdering

Om Oplichting met technische ondersteuning: VIRUS ALERT FROM Windows verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van gelijkaardige pogingen tot oplichting zijn "Windows Firewall Has Blocked Some Features Of This Program", "Error # 0x80092ee9" en "System Warning Alert". De hiervoor verantwoordelijke oplichters proberen inkomsten te genereren door gebruikers valse technische ondersteuning aan te bieden. In sommige gevallen proberen de oplichters zelfs om gebruikers te misleiden zodat ze hen op afstand toegang tot hun computers geven. Zo kunnen gebruikers financiële verliezen lijden, het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, hun computers besmetten met malware enz. Als dergelijke websites vaak door uw browser worden geopend, dan is de kans groot dat er een ongewenste app op is geïnstalleerd.

Hoe voorkomt u dat mogelijk ongewenste applicaties op uw computer worden geïnstalleerd?

Mogelijk worden ongewenste applicaties verspreid via downloaders en installers van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". De ongewenste apps worden gebundeld als 'extra aanbiedingen'. Dergelijke aanbiedingen kunnen worden  geweigerd, meestal in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen. Wanneer gebruikers echter programma's downloaden of installeren zonder de bovengenoemde instellingen te wijzigen, dan gaan ze akkoord met de aanbiedingen om ook extra inbegrepen apps te downloaden en te installeren. Soms kunnen ongewenste downloads of installaties ook worden veroorzaakt door misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Die advertenties zijn echter enkel gevaarlijk als ze ook worden aangeklikt.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt afgeraden om verdachte websites, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), downloaders van derden, externe installers enz. te gebruiken om programma's en bestanden te downloaden of te installeren. Software en bestanden mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Als een downloader of installer "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen bevat, dan moeten deze worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Die aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de download- en installatieprocessen worden voltooid. Bovendien is het niet aanbevolen om op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als deze op verdachte, dubieuze pagina's verschijnen. Dergelijke advertenties kunnen mogelijk scripts uitvoeren waarmee ongewenste apps zouden lunnen worden gedownload of geïnstalleerd. Als er al ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) op uw browser zijn geïnstalleerd, dan is het raadzaam deze zo snel mogelijk te verwijderen. Hetzelfde moet worden gedaan met dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de "VIRUS ALERT FROM Windows" scam-pagina (GIF):

virus alert from windows pop-up scam appearance

Tekst in de "VIRUS ALERT FROM Windows" pop-up:

VIRUS ALERT FROM Windows

 

This computer is BLOCKED

 

Do not close this window and restart your computer
Your computer's registration key is Blocked.
Why we blocked your computer?
The window's registration key is illegal.
This window is using pirated software.
This window is sending virus over the internet.
This window is hacked or used from undefined location.
We block this computer for your security.
Contact Windows helpline to reactive your computer.
Windows Security Tollfree:
+1-844-900-0923

Tekst onderaan de pagina:

Windows Support Alert
Your System Detect Some Unusual Activity.
It might harm your computer data and track your financial activities.
Please report this activity +1-844-900-0923

Nog een variant van de "VIRUS ALERT FROM Windows" pop-up-oplichting:

VIRUS ALERT FROM Windows POP-UP Scam (2020-06-12)

Oplichting met technische ondersteuning: VIRUS ALERT FROM Windows onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Oplichting met technische ondersteuning: VIRUS ALERT FROM Windows. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar topflownews[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de oplichting met technische ondersteuning: "virus alert from windows", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18087-virus-alert-from-windows-pop-up-scam

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting met technische ondersteuning: VIRUS ALERT FROM Windows QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting met technische ondersteuning: "VIRUS ALERT FROM Windows" op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Oplichting met technische ondersteuning: VIRUS ALERT FROM Windows

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.