FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app Macfaster Pro van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u Macfaster Pro van een Mac?

Wat is Macfaster Pro?

Macfaster Pro is onbetrouwbare applicatie, zogenaamd een systeemreiniger en optimalisator voor Mac-besturingssystemen. De bedreigingen en problemen die het detecteert, zijn echter nep. Het detecteren van zogenaamde problemen is een manier om gebruikers te misleiden om Macfaster Pro te kopen. Bovendien downloaden / installeren de meeste gebruikers deze app onbedoeld, en deze wordt dan ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma.

Ongewenste app Macfaster Pro

Zodra Macfaster Pro is geïnstalleerd en gebruikt om een systeemscan uit te voeren, worden talloze valse bedreigingen gevonden. Om de vermeende problemen te verwijderen, moet deze applicatie echter worden geactiveerd (d.w.z. gekocht). Maar zelfs na activering kunnen dergelijke ongewenste apps (bijv. valse anti-virus tools) zijn meestal niet in staat te doen wat ze beloven. Dit is zeer waarschijnlijk ook van toepassing op Macfaster Pro. Bovendien veroorzaken veel mogelijke ongewenste programma's allerlei problemen. Sommige ongewenste applicaties kunnen verkoopgerichte / promotionele (van zowel legitieme als onwettige producten), frauduleuze, misleidende, gecompromitteerde, zwendel- en kwaadaardige websites geforceerd openen. Adware vertoont opdringerige advertenties, zoals pop-ups, banners, kortingsbonnen en andere opdringerige advertenties meestal bovenop elke bezochte webpagina. De advertenties verstoren de browse-ervaring en vormen een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat / de gebruiker. Eenmaal aangeklikt, verwijzen opdringerige advertenties door naar verschillende onbetrouwbare / gevaarlijke sites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren.

Nog een type mogelijk ongewenste programma's zijn browserkapers. Die wijzigen de instellingen en blokkeren de toegang om zo valse zoekmachines te promoten. Vaak verwijzen ze ook door naar Google, Bing, Yahoo en andere legitieme zoekmachines. Bovendien beschikken de meeste mogelijke ongewenste programma's (ongeacht het type) over mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) volgen en daar gevoelige informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens bevatten meestal persoonlijk identificeerbare informatie. De ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma's verdienen geld met deze informatie door ze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot financiële verliezen, systeeminfecties, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro
Type bedreiging Mogelijk ongewenst programma, Mac-malware, Mac-virus
Zogenaamde functionaliteit Systeem schoonmaken en optimaliseren
Symptomen Een programma waarvan u zich niet herinnert dat u het had geïnstalleerd, verschijnt plotseling op uw computer. Een nieuwe applicatie voert computerscans uit en geeft waarschuwingsberichten weer over 'gevonden problemen'. Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te elimineren.
Distributiemethodes Misleidende pop-up-advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Financiële verliezen (onnodige aanschaf van nepsoftware), ongewenste pop-ups met waarschuwingen, trage computerprestaties.
Verwijdering

Om De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

PowerMyMac, Wise Mac Care, PowerSuite en Umate Mac Cleaner zijn enkele voorbeelden van andere ongewenste apps die lijken op Macfaster Pro. mogelijke ongewenste programma's lijken soms legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden echter misleid met aanbiedingen van verschillende "nuttige" en "voordelige" functies. Ondanks hoe goed de geadverteerde functionaliteiten ook mogen klinken, ze werken zelden. Het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars; daarom zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid niet relevant. In plaats van beloftes na te komen, kunnen mogelijk ongewenste programma's doorverwijzingen veroorzaken, intrusieve advertenties vertonen, browsers kapen en privégegevens verzamelen.

Hoe werd mogelijk ongewenste softwareopp mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's (bijv. Macfaster Pro) hebben soms "officiële" promotiesites, waarvan ze kunnen worden gedownload. Deze applicaties worden echter vaker samen met andere programma's gedownload / geïnstalleerd. Deze misleidende marketingmethode waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download- / installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruik van vooraf ingestelde opties enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden soms ook mogelijke ongewenste programma's. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads en installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om softwareproducten te onderzoeken en te controleren, voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en betrouwbare bronnen, want dubieuze kanalen, zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden (freeware), P2P-deelnetwerken (Torrent-clients, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders, bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. De opdringerige advertenties zien er vaak legitiem uit, maar ze verwijzen door naar soms zeer onbetrouwbare en verdachte websites (bijv. met inhoud als gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). In het geval van ontmoetingen met dergelijke advertenties en / of omleidingen, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins worden gedetecteerd - er onmiddellijk uit worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijke ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de Macfaster Pro-applicatie (GIF):

Weergave van Macfaster Pro ongewenste app (GIF)

Macfaster Pro installer:

Installer van de ongewenste app Macfaster Pro

Website die Macfaster Pro promoot:

Website die de ongewenste app Macfaster Pro promoot

De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Verwijder aan PublicFraction gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

Ongewenste apps verwijderen van een mac

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de mogelijk ongewenste app macfaster pro gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste app macfaster pro gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste app macfaster pro gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste app macfaster pro gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De mogelijk ongewenste app Macfaster Pro

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.