FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u het mogelijk ongewenste programma Umate Mac Cleaner?

Ook bekend als: Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u Umate Mac Cleaner van een Mac?

Wat is Umate Mac Cleaner?

Umate Mac Cleaner is een onbetrouwbare software die wordt aanbevolen als een tool om de prestaties van Mac-besturingssystemen te verbeteren. Deze appl is zogenaamd in staat om ongewenste, grote en dubbele bestanden te verwijderen en persoonlijke informatie te verwijderen om privacylekken te voorkomen. Aangezien de meeste gebruikers Umate Mac Cleanerper ongeluk  downloaden / installeren, wordt het geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma (potentieel ongewenste applicatie). Dit soort apps apps werken vaak niet en ze kunnen veel problemen veroorzaken.

Umate Mac Cleaner unwanted application

Software kan worden gecategoriseerd als "mogelijk ongewenst programma" vanwege verdachte distributiemethoden. Dergelijke technieken kunnen echter ook worden gebruikt voor legitieme software. Ze worden echter vaker gebruikt om verdachte toepassingen te verspreiden. Sommige mogelijk ongewenste programma's (bijv. valse anti-virus-software) vereist activering voordat alle functies kunnen worden gebruikt, maar vaak werken ze niet zelfs nadat de activeringssleutels zijn gekocht. Bovendien kan ongewenste software verborgen en schadelijke functies hebben. mogelijke ongewenste programma's kunnen verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige websites geforceerd openen. Adware vertoont opdringerige advertenties. De getoonde advertenties (pop-ups, banners, enquêtes, fullscreen, enz.) vertragen de browser en beperken de zichtbaarheid van de website. Bovendien, zodra erop wordt geklikt verwijzen de opdringerige advertenties door naar gevaarlijke sites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren. Een ander type mogelijke ongewenste programma's wordt browser hijackers genoemd. Deze wijzigen de browserinstellingen en blokkeren de toegang ertoe om zo valse zoekmachines te promoten. Met een browserkaper geïnstalleerd wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt omgeleid naar het gepromote adres. Valse webzoekers zijn zelden in staat om zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Bovendien beschikken de meeste mogelijk ongewenste programma's (ongeacht het type) over mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de browse-activiteit (browse- en zoekmachinegeschiedenis) volgen en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruikers te garanderen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie
Type bedreiging Mogelijk ongewenst programma/applicatie, Mac-malware, Mac-virus
Zogenaamde functionaliteit Systeemoptimalisatie, verwijdering van ongewenste bestanden
Detectienamen Avast (MacOS:mogelijk ongewenst programmagent-Q [PUP]), GData (OSX.Application.Agent.9LBQBG), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/UmateMacCleaner.B Potentially Unw), Sophos ML (Umate Mac Cleaner (mogelijk ongewenst programma)), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Een programma waarvan u zich niet herinnert dat u het had geïnstalleerd, verschijnt plotseling op uw computer. Een nieuwe applicatie voert computerscans uit en geeft waarschuwingen weer over 'gevonden problemen'. Deze app vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te herstellen.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's
Schade Financiële verliezen (nutteloze aankopen van valse software), ongewenste pop-ups, een trage computer.
Verwijdering

Om Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mac Cleaner, Mac Optimizer Pro, MacCleanBooster en MacMaster zijn enkele voorbeelden van toepassingen die vergelijkbaar zijn met Umate Mac Cleaner. Mogelijk ongewenste programma's lijken soms legitiem en beloven allerlei "nuttige" functionaliteiten. Maar hoe goed de beloofde functies ook mogen klinken, ze werken zelden. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen mogelijke ongewenste programma's, in plaats van hun beloftes na te komen, onbetrouwbare en kwaadaardige websites geforceerd openen, opdringerige advertenties vertonen, browsers kapen en gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen..

Hoe werden mogelijk ongewenste apps op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige mogelijk ongewenste programma's (bv. Umate Mac Cleaner) hebben "officiële" websites, van waaruit ze kunnen worden gedownload en / of gekocht. Ze worden ook gedistribueerd via downloaders en installers van andere software. Deze valse marketingtactiek waarbij reguliere software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Door download- en installatieprocessen te overhaasten (bijv. door voorwarden te negeren, stappen en secties over te slaan, vooraf ingestelde opties te gebruiken, enz.), lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toelaten. Opdringerige advertenties kunnen computers ook besmetten. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te controleren voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads moeten worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare kanalen, b.v. niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. Het is net zo belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem en ongevaarlijk uit, maar ze verwijzen door naar zeer verdachte websites (met inhoud als gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties en omleidingen opmerkt, dan moet u uw apparaten inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en gedetecteerde browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de Umate Mac Cleaner-applicatie (GIF):

Appearance of Umate Mac Cleaner PUA (GIF)

De Umate Mac Cleaner installer:

Installation setup of Umate Mac Cleaner PUA

Website die de Umate Mac Cleaner app verspreidt:

Website used to promote Umate Mac Cleaner PUA

Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de umate mac cleaner - mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan umate mac cleaner - mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan umate mac cleaner - mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan umate mac cleaner - mogelijk ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Umate Mac Cleaner - Mogelijk ongewenste applicatie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.