FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de NeedSearch adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van NeedSearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de NeedSearch adware van een Mac?

Wat is NeedSearch?

NeedSearch is een adware met eigenschappen van een browserkaper. Na een succesvolle infiltratie vertoont het opdringerige advertenties uit en past het de browserinstellingen aan om valse zoekmachines te promoten. Bovendien bespioneren adware en browserkapers vaak hun gebruikers terwijl ze surfen op internet. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om NeedSearch te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Een van de dubieuze technieken die worden gebruikt om deze app te verspreiden, is via valse Adobe Flash Player-updates. Bovendien worden dergelijke valse updaters / installers niet alleen gebruikt om mogelijke ongewenste programma's te verspreiden, maar ook voor het verspreiden van malware (bijv. trojans of ransomware).

NeedSearch adware distributed through a fake Adobe Flash Player updater/installer

Adware vertoont pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Deze verstoren de browse-ervaring, omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browser vertragen. Bovendien vormen deze advertenties een bedreiging voor de veiligheid van apparaten en gebruikers. Eenmaal aangeklikt, linken opdringerige advertenties door naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als URL voor de startpagina, standaardzoekmachine en nieuwe tabbladen of vensters. Met een browserkaper geïnstalleerd, wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt ingevoerd, doorverwezen naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te tonen, dus ze verwijzen door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Browserkapers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser resetten of de toegang tot de instellingen blokkeren. Zo wordt het onmogelijk om een ​​getroffen browser te herstellen zonder eerst de browserkaper te verwijderen. Zoals vermeld in de inleiding, is het zeer waarschijnlijk dat NeedSearch aan datatracking doet. De meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) registreren immers de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daar persoonlijke informatie uit (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens vaak verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de gebruikersveiligheid te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van NeedSearch
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.AdLoad.7), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AD), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van NeedSearch verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

UpgradeCommand, DeviceHelper, InitialMachine en ChannelSystem zijn enkele voorbeelden van andere adware-applicaties. Deze lijken legitiem en beloven vaak allerlei "nuttige" functies. De beloofde functies werken echter zelden. Dit geldt voor praktisch alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste apps is winst genereren voor de ontwikkelaars. Voor gebruikers bieden ze geen echte meerwaarde en kunnen ze juist allerlei ernstige problemen veroorzaken. In plaats van hun beloftes na te komen vertonen dergelijke programma's opdringerige advertenties, kapen ze browsers, veroorzaken ze doorverwijzingen en verzamelen ze persoonlijke gegevens.

Hoe werd NeedSearch op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's. Deze valse marketingtactiek waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties, enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden deze mogelijk ongewenste programma's ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem apps te downloaden en te installeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" downloadwebsites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden immers vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te controleren, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem en ongevaarlijk, maar ze linken vaak door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met NeedSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de NeedSearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.NeedSearch/NeedSearch
  • ~/Library/Application Support/com.NeedSearchDaemon/NeedSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.NeedSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.NeedSearchDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de NeedSearch adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "NeedSearch" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Advertenties van NeedSearch onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van NeedSearch. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De NeedSearch adware verwijderen:

Verwijder aan NeedSearch gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van needsearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van NeedSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van needsearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van needsearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van needsearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van NeedSearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van NeedSearch op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van NeedSearch

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.