FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ExpertModuleSearch en andere adware?

Ook bekend als: Advertenties van ExpertModuleSearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ExpertModuleSearch van Mac computers

Wat is ExpertModuleSearch?

The ExpertModuleSearch-app is onderdeel van de AdLoad adware-groep. Onderzoek toont aan dat het wordt verspreid en geïnstalleerd via een vals Adobe Flash Player-installatieprogramma. ExpertModuleSearch is niet de enige mogelijk ongewenste app (of mogelijk ongewenst programma) die via dit installatieprogramma wordt geïnstalleerd. Er wordt ook een ander mogelijk ongewenst programma (genaamd Safe Finder) geïnstalleerd. ExpertModuleSearch werkt als een browserkaper en promoot valse zoekmachines door de browserinstellingen te wijzigen. Bovendien registreren apps van dit type vaak browsegegevens.

ExpertModuleSearch adware

ExpertModuleSearch is adware die gebruikers advertenties toont. Deze mogelijke ongewenste programma's geven doorgaans advertenties weer in de vorm van banners, coupons, pop-ups, enquêtes, enzovoort. De advertenties verwijzen mensen die erop klikken naar allerlei onbetrouwbare, mogelijk schadelijke webpagina's. In sommige gevallen voeren ze ook scripts uit die ongewenste software downloaden en / of installeren. Bovendien verzamelen apps zoals ExpertModuleSearch vaak browsergerelateerde details, zoals ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties, IP-adressen en andere browsegegevens die ook persoonlijke, gevoelige gegevens kunnen bevatten. De ontwikkelaars misbruiken die gegevens om inkomsten te genereren en / of verkopen deze aan derden (mogelijk cybercriminelen). Safe Finder wijzigt ook browserinstellingen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen. Deze worden bijvoorbeeld ingesteld op search.safefinderformac.com, search.macsafefinder.com, search.safefinder.com, of het adres van andere valse zoekmachines. Gebruikers van gekaapte browsers worden dus gedwongen een bepaalde valse zoekmachines te bezoeken zolang de browserkaper op de browser of het besturingssysteem is geïnstalleerd. De enige manier om dit te voorkomen, is door de browserkaper te verwijderen. De aanwezigheid van ExpertModuleSearch en Safe Finder kan leiden tot installatie van extra mogelijke ongewenste programma's, problemen met de veiligheid op internet, privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om deze redenen raden we af om valse Adobe Flash-installatieprogramma's te gebruiken. Indien er al mogelijk ongewenste programma's op uw browser of het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, dan moeten deze direct worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van ExpertModuleSearch
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-M [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.Generic.14616), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal)
Ongewenste apps die worden gepromoot Safe Finder
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

ExpertModuleSearch lijkt sterk op ExploreSearchResults, GlobalAdviseSearch en andere adware. Deze apps zijn doorgaans nutteloos en veroorzaken vooral problemen: ze vertonen ongewenste en vaak misleidende advertenties weer en ze verzamelen informatie over gebruikers. Veel mensen downloaden en installeren adware of mogelijke ongewenste programma's onbedoeld en zonder het te beseffen.

Hoe werd ExpertModuleSearch op mijn computer geïnstalleerd?

ExpertModuleSearch wordt verspreid via een vals Adobe Flash Player-installatieprogramma. Deze installatieprogramma's worden gebruikt om mensen te misleiden zodat ze mogelijk ongewenste of zelfs schadelijke software zouden installeren. Deze distributiemethode van malafide software staat bekend als "bundeling". Meestal wordt informatie over extra downloads en installaties verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen van de downloaders en installers. Als mensen software downloaden of installeren zonder de instellingen te controleren en te wijzigen, staan ze vaak ook toe dat er mogelijk ongewenste programma's of zelfs malware worden gedownload en geïnstalleerd. Valse Adobe Flash Players worden gebruikt om kwaadaardige programma te verspreiden, zoals trojans, ransomware en andere malware. Bovendien kunnen ongewenste downloads / installaties worden veroorzaakt worden door misleidende advertenties die bepaalde scripts uitvoeren, maar dat kan enkel als gebruikers eerst op de advertenties klikken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties

Het is aanbevolen om software te downloaden van betrouwbare en officiële websites en via directe links. Downloaders en installatieprogramma's van externe partijen, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, niet-officiële websites en andere soortgelijke bronnen en tools mogen daar niet voor worden gebruikt, aangezien deze vaak ongewenste of zelfs kwaadaardige programma's verspreiden. Controleer de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen van de downloaders en installers. Het voltooien van downloads en installaties zonder deze instellingen te controleren en te wijzigen, leidt vaak tot het downloaden en installeren van extra, mogelijk ongewenste programma's. Het is niet veilig om op advertenties te klikken die op websites met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere dubieuze inhoud verschijnen. Die advertenties openen meestal onbetrouwbare websites of veroorzaken het downloaden en installeren van ongewenste apps. Als u denkt dat er al een mogelijk ongewenst programma is geïnstalleerd, dan raden we u aan de lijst met extensies, plug-ins en add-ons die in de browser zijn geïnstalleerd te controleren en alle ongewenste, onbekende of verdachte apps te verwijderen. Dat geldt ook voor dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ExpertModuleSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die de ExpertModuleSearch-adware promoot:

Delusive installer used to promote ExpertModuleSearch

Aan ExpertModuleSearch adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/com.ExpertModuleSearch/ExpertModuleSearch
  • ~/Library/Application Support/com.ExpertModuleSearchDaemon/ExpertModuleSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.ExpertModuleSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.ExpertModuleSearchDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de ExpertModuleSearch adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "macLauncher" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ExpertModuleSearch adware verwijderen:

Verwijder aan ExpertModuleSearch gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van expertmodulesearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ExpertModuleSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van expertmodulesearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van expertmodulesearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van expertmodulesearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ExpertModuleSearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ExpertModuleSearch op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.