FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de NetworkHelper adware van uw browser en computer?

Ook bekend als: Advertenties van NetworkHelper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u NetworkHelper van een Mac?

Wat is NetworkHelper?

NetworkHelper is de naam van een mogelijk ongewenste app die zowel een adware als een browserkaper is. Deze vertoont advertenties en promoot een valse zoekmachine. Het registreert ook gevoelige gegevens. NetworkHelper wordt ook een mogelijk ongewenste app genoemd, want meestal downloaden en installeren gebruikers dit soort apps onbedoeld.

NetworkHelper adware

Enkele voorbeelden van advertenties die apps zoals NetworkHelper weergeven, zijn kortingsbonnen, banners, enquêtes en pop-ups. Vaak verbergen die advertenties de inhoud van bezochte websites. Ze kunnen ook worden ontworpen om potentieel kwaadaardige websites te openen of zelfs ongewenste software te downloaden en / of te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Het is bekend dat NetworkHelper is ontworpen om browsers te kapen door wijzigingen aan te brengen in hun instellingen. Met andere woorden, het is ontworpen om een ​​of andere valse zoekmachine te promoten door het adres ervan in te stellen als het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen. Gewoonlijk zijn apps zoals NetworkHelper ontworpen om te voorkomen dat gebruikers de instellingen herstellen door alle wijzigingen ongedaan te maken die gebruikers aanbrengen. Bovendien kan NetworkHelper gevoelige informatie lezen op websites, zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en enkele andere gegevens. Deze informatie kan worden misbruikt om identiteiten en accounts te stelen, frauduleuze aankopen en transacties te doen of voor andere kwaadaardige doeleinden. Zo kunnen gebruikers van NetworkHelper het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, financiële verliezen lijden, de toegang tot persoonlijke accounts verliezen of andere ernstige problemen ervaren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van NetworkHelper
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van apps die werken zoals NetworkHelper (of die er sterk op lijken) zijn IndexerInput, OperativeSync en LaunchSystem. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke apps meestal worden gepromoot als nuttig en legitiem. In werkelijkheid zijn dergelijke apps meestal nutteloos voor hun gebruikers en kunnen ze allerlei problemen kunnen veroorzaken. Met andere woorden, de meeste zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars.

Hoe werd NetworkHelper op mijn computer geïnstalleerd?

Het is gebruikelijk dat browserkapers, adware-apps en andere soorten mogelijk ongewenste apps worden verspreid als bijlage in downloaders en installers in andere programma's als extra aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Gebruikers downloaden en installeren de programma's als ze de "Handmatige", "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen niet wijzigen of de beschikbare selectievakjes niet uitvinken. Een andere manier waarop onbewust ongewenste apps kunnen worden gedownload of geïnstalleerd door op een misleidende advertentie te klikken die is ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke advertenties in de meeste gevallen op onbetrouwbare websites worden weergegeven.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om bestanden en programma's alleen te downloaden van officiële en legitieme websites en via directe links. Andere bronnen en tools zoals externe downloaders, torrent-clients, eMule of andere peer-to-peer-netwerken, niet-officiële websites enz., kunt u beter niet gebruiken en allerlei externe installatieprogramma's ook niet. Het wordt ook aanbevolen om altijd de instellingen van downloaders en installers te controleren op de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere soortgelijke opties (of selectievakjes) voordat u downloads en installaties voltooit. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, kunnen advertenties die op verdachte websites verschijnen, ontworpen zijn om ongewenste downloads of zelfs installaties te veroorzaken (of onbetrouwbare websites te openen). Daarom mogen deze ook niet worden aangeklikt. Als er onbekende, ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons zijn die al op uw browser zijn geïnstalleerd of op uw besturingssysteem, dan moeten deze worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met NetworkHelper, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die de NetworkHelper adware promoot:

networkhelper adware pop-up displayed once installation is done

NetworkHelper op Safari:

networkhelper adware installed on safari

NetworkHelper's installatiemap:

networkhelper adware contents folders

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De NetworkHelper adware verwijderen:

Verwijder aan NetworkHelper gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van networkhelper gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van NetworkHelper verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van networkhelper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van networkhelper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van networkhelper gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van NetworkHelper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van NetworkHelper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.