FacebookTwitterLinkedIn

Hoer verwiijdert u apps die de oplichtingsmelding Mac Repair Center openen?

Ook bekend als: Oplichting met technische support: "Mac Repair Center"
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u apps die de oplichtingspagina Mac Repair Center openen op uw Mac?

Wat is de "Mac Repair Center"-oplichting?

Er bestaan veel misleidende websites die zijn ontworpen om bezoekers te laten geloven dat hun computers zijn geïnfecteerd met kwaadaardige software en die hen proberen te overtuigen om mogelijk ongewenste software te installeren of geld te betalen voor onnodige services en programma's. Deze website is geen uitzondering. Hij is vermomd als een officiële Apple-website, maar Apple zelf heeft niets met deze pagina te maken. U wordt sterk aanbevolen om deze website te negeren.

Mac Repair Center scam scam

Als de website wordt bezocht geeft deze een pop-upmelding weer waarin staat dat de Mac-computer is geïnfecteerd met adware of malware die is gedownload van een onbetrouwbare bron. Er staat ook dat het sterk wordt aanbevolen om contact op te nemen met Mac (Apple) Support via een chat die kan worden geopend door dit pop-upvenster te sluiten. De website zelf is ontworpen om eruit te zien als een legitieme ondersteuningswebsite voor Mac-computers. (waar gebruikers online assistentie kunnen krijgen, de nieuwste macOS kunnen downloaden, Mac-reparatieopties kunnen bekijken, informatie kunnen krijgen over garanties, enz.) Het belangrijkste doel van deze website is om bezoekers te misleiden zodat ze contact zouden opnemen met de oplichters (die zich voordoen als gecertificeerde Mac-technici=. Bezoekers die contact opnemen met hen (telefonisch of per mail) zullen wellicht onnodige technische ondersteuning aangeboden krijgen (online diensten, software). Met andere woorden, de oplichters achter dergelijke pagina's proberen geld te verdienen aan nietsvermoedende gebruikers. Bovendien is het gebruikelijk dat oplichters bezoekers vragen om externe toegang tot hun computers te activeren, zodat de oplichters deze kunnen infecteren met malware (bijv. ransomware) of gevoelige informatie kunnen stelen. In elk geval mag u dergelijke websites nooit vertrouwen.

Overzicht risico's:
Naam Oplichting met technische support: "Mac Repair Center"
Type bedreiging Oplichting, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Uw Mac zou besmet zijn met adware, malware of een virus
Domein contact-apple[.]net
Detectienamen (contact-apple[.]net) Comodo Valkyrie Verdict (kwaadaardig), Kaspersky (phishing), Sophos AV (malware), volledige lijst (VirusTotal)
IP-adres 103.129.97.141
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van gelijkaardige websites zijn "IOS /MAC Defender Alert", "Your Mac is infected with 5 viruses!" en "Warning: Your macOS has expired". Wat de meeste van deze websites gemeen hebben, is dat ze zijn ontworpen om bezoekers te laten denken dat er iets mis is met hun computers en dat ze dit zo snel mogelijk moet worden opgelost. Bezoekers worden doorgaans aangemoedigd om de oplichters te bellen of een e-mail te sturen, ofwel om mogelijk schadelijke software te downloaden en te installeren. Het is goed om te weten dat gebruikers dergelijke websites meestal niet opzettelijk bezoeken. In de meeste gevallen worden dergelijke websites gepromoot via misleidende advertenties, andere onbetrouwbare websites of mogelijk ongewenste applicaties.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Meestal downloaden en installeren gebruikers ongewenste apps samen met andere programma's, wanneer ontwikkelaars deze verspreiden met behulp van een misleidende marketingmethode genaamd "bundling". Daarbij worden ongewenste apps opgenomen in de downloaders of installers van andere programma's, als extra aanbiedingen. Doorgaans kunnen aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van extra inbegrepen apps worden geweigerd in de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de installers, ofwel door bepaalde selectievakjes uit te schakelen. Gebruikers die programma's downloaden of installeren zonder deze instellingen te controleren (en te wijzigen), staan toe dat de inbegrepen ongewenste apps mee worden gedownload of geïnstalleerd. Ongewenste downloads en installaties kunnen ook worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software te downloaden van officiële, betrouwbare websites en daarvoor directe downloadlinks te gebruiken. Downloaders van externe partijen, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, enz. zijn geen betrouwbare downloadbronnen. Er mogen ook geen installatieprogramma's van derden worden gebruikt. Verder is het aan te raden om de downloaders en installers te controleren op "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere gelijkaardige instellingen en te kijken of deze aanbiedingen bevatten om extra meegeleverde (ongewenste) apps te downloaden of te installeren. Opdringerige advertenties die op verdachte websites worden weergegeven, mag u niet aanklikken. Ze kunnen zijn ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen of zelfs om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Als er al ongewenste apps (extensies, add-ons, plug-ins) op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten deze worden verwijderd, en dat geldt ook voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de Mac Repair Center-oplichting (GIF):

Mac Repair Center pop-up scam in gif image

Tekst in het pop-up-venster:

Dear : Mac Customer,

You have been redirected to Mac Support page because your Mac is infected with Popup Adware Virus due to download's from untrusted source.

We have noticed excessive POPUP ADS or SECURITY ISSUES on your Mac !

It could be because of a possible MALWARE or Adware download.

CHAT NOW WITH MAC SUPPORT  

Please note your CASE ID is: -

HIGHLY RECOMMENDED : CONTACT NOW

Tekst op de website:

Support Center
Communities Chat Now
Welcome to Mac Repair Center
We are here to help you
Configuration and installation.

Get an online assistance

Chat right now.

Get Latest MacOS
Repair and warranty
Learn about repair options, service coverage, or the progress of a repair.

Mac repair options
Learn more about Mac repair options with an online expert.s.

view repair options
Looking for Mac Repair Support
How can we help you?
Take advantage of an online technician to get assistance with your Mac
Sign up to learn the basics or take your skills to the next level.
Other ways to get help: chat now : ..

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties"

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de oplichting met technische support: "mac repair center" gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Oplichting met technische support: "Mac Repair Center" verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan oplichting met technische support: "mac repair center" gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan oplichting met technische support: "mac repair center" gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan oplichting met technische support: "mac repair center" gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting met technische support: Mac Repair Center QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting met technische support: "Mac Repair Center" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.