FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u software die doorverwijzingen naar charmsearching.com veroorzaakt?

Ook bekend als: De charmsearching.com browserkaper
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de charmsearching.com doorverwijzing

Wat is charmsearching.com?

Charmsearching.com is het adres van een nep-zoekmachine. Dergelijke valse zoekmachines worden meestal gepromoot door mogelijk ongewenste programma's (potentieel ongewenste applicaties), die zijn geclassificeerd als browserkapers. Deze software wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines (bijv. Charmsearching.com) te promoten. Bovendien hebben de meeste browserkapers en onwettige zoekmachines datatracking-functionaliteit die wordt gebruikt om het surfgedrag van gebruikers te bespioneren.

charmsearching.com browser hijacker GIF

Na succesvolle infiltratie wijzen browserkapers de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen en vensters toe aan de adressen van valse zoekmachines. Deze ogenschijnlijk kleine wijzigingen hebben een ernstige invloed op de surfervaring. Als er een browserkaper zoals charmsearching.com is geïnstalleerd, dan wordt elke zoekopdracht in de URL-balk en elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend doorverwezen naar charmsearching.com. Zoals vermeld in de inleiding, zijn valse zoekmachines zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door (soms via omleidingsketens) naar legitieme zoekmachines. Charmsearching.com is hierop geen uitzondering, aangezien ook deze geen eigen zoekresultaten kan vertonen. Naar welke echte zoekmachine (bijv. Bing, Google, Yahoo, etc.) wordt doorverwezen hangt af van de geografische locatie van gebruikers. Bovendien is het onmogelijk om een getroffen browser te herstellen zonder eerst de browserkaper te verwijderen, anders kan de toegang tot de browserinstellingen worden beperkt of geblokkeerd, en kunnen alle toegestane wijzigingen ongedaan worden gemaakt. Bovendien kunnen de meeste browserkapers gegevens registreren. Ze bespioneren de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daar persoonlijke informatie uit (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens gebruikt om geld te verdienen door ze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van datatracking-software op browsers en systemen kan leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker te garanderen, is het cruciaal dat alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam De charmsearching.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabs
Gewijzigde browserinstellingen Homepage en nieuwe tabs krijgen een andere URL, standaardzoekmachine ook
IP-adres 185.152.66.13; 195.181.169.22; 185.152.66.29; 204.187.101.132; 185.152.66.8
Symptomen Gewijzigde browserinstellingen (homepage, standaard zoekmachine, instellingen nieuwe tabs). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers en valse flash players.
Schade Internet browsertracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Customsearch.info, quicknewtab.com, s3redirect.com en pdfsrch.com zijn voorbeelden van valse zoekmachines, en ConvertItSearch, AnyStationSearch, Kibo Web, HDSportSearchs zijn andere browserkapers. Zowel valse zoekmachines als browserkapers lijken vaak legitiem en nuttig. Ze beloven doorgaans allerlei "handige" functionaliteiten, variërend van het leveren van nauwkeurige zoekresultaten tot gemakkelijk toegankelijke tools voor het zoeken naar specifieke online content. De beloofde functies werken echter zelden. Dit geldt voor vrijwel alle mogelijk ongewenste programma's. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van hun beloftes na te komen, kapen ongewenste programma's daarom browsers, veroorzaken ze omleidingen, vertonen ze opdringerige advertenties en verzamelen ze privégegevens.

Hoe werd charmsearching.com op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de downloaders en installers van andere programma's. Deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, oveslaan van stappen, gebruiken van vooraf ingestelde opties enz.) verhoogt het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het systeem wordt toegelaten. Sommige mogelijke ongewenste programma's hebben "officiële" promotiesites, vanwaar ze kunnen worden gedownload. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen echter ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren waarmee mogelijk ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren wordt u aangeraden om alle voorwaarden te lezen, de instellingen te controleren en de "Aangepaste / Geavanceerde" opties te gebruiken om u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem en onschadelijk, maar ze verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals pornografie, dating voor volwassenen, gokken, enzovoort). Als u regelmatig dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet het systeem worden geïnspecteerd en alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd moeten worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de charmsearching.com doorverwijzing naar de Google-zoekmachine (GIF):

charmsearching.com fake search engine redirecting to Google (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De charmsearching.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

charmsearching.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de charmsearching.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De Charmsearching.com browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing charmsearching.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing charmsearching.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" zoekt u naar de browserkaper URL (hxxp://charmsearching.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing charmsearching.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "charmsearching.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de charmsearching.com browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing charmsearching.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing charmsearching.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u hxxp://charmsearching.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing charmsearching.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de charmsearching.com browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de de charmsearching.com browserkaper, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing charmsearching.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing charmsearching.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://charmsearching.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing charmsearching.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel-"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "charmsearching.com".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de charmsearching.com browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van de charmsearching.com browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de charmsearching.com browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18946-charmsearching-com-redirect

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De charmsearching.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De charmsearching.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.