FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ongewenste apps die search.dominantmethod.com promoten?

Ook bekend als: De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac)
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de search.dominantmethod.com browserkaper van een Mac?

Wat is search.dominantmethod.com?

Search.dominantmethod.com is het adres van een valse zoekmachine. Meestal verschijnen zulke adressen in de browserinstellingen na de installatie van een browserkaper of adware. Het is goed om te weten dat de meeste gebruikers dit soort apps onbedoeld downloaden en installeren, daarom worden ze als ongewenste apps (mogelijk ongewenste programma's) geklasseerd.

search.dominantmethod.com browser hijacker on a Mac computer

Meestal promoten mogelijk ongewenst programma's valse zoekmachines (of de adressen daarvan) door de browserinstellingen te wijzigen (zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen). Zo worden gebruikers van gekaapte browsers gedwongen een bepaald adres te bezoeken (in dit geval search.dominantmethod.com) telkens wanneer ze een browser of een nieuw venster of tabblad openen, en elke keer als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Search.dominantmethod.com is een nep-zoekmachine omdat het resultaten toont die afkomstig zijn van Yahoo: Wanneer search.dominantmethod.com wordt gebruikt om op internet te zoeken, worden gebruikers doorverwezen naar search.yahoo.com. In de meeste gevallen kan het adres van een nep-zoekmachine die wordt gepromoot door een mogelijk ongewenst programma alleen uit de browserinstellingen worden verwijderd als eerst de browserkaper wordt verwijderd. Enkele voorbeelden van apps die zijn ontworpen om adressen zoals search.dominantmethod.com te promoten, zijn TypicalOperation, OperativeProgram en ProgressBuffer. Het is goed om te vermelden dat zowel browserkapers als adware vaak worden ontworpen om IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites en andere browsergerelateerde gegevens te verzamelen. Ze kunnen ook worden ontworpen om allerlei persoonlijke en gevoelige gegevens te registreren. Nog erger is, dat de ontwikkelaars de verzamelde gegevens kunnen misbruiken om geld te verdienen. Ze kunnen deze bijvoorbeeld aan derden verkopen (mogelijk cybercriminelen).

Overzicht risico's:
Naam De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac)
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 52.85.79.117
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac) verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van valse zoekmachines die lijken op search.dominantmethod.com zijn search.trustenviroment.com, search.getstranto.club en search.standartanalog.com. Wat de meeste gemeen hebben, is dat ze geen eigen resultaten tonen (of enkel resultaten die verdachte links bevatten), en dat ze na installatie van een mogelijk ongewenst programma in de browserinstellingen verschijnen. Zoals vermeld in de inleiding, komt het vaak voor dat gebruikers mogelijk ongewenste programma's onbedoeld downloaden en installeren.

Hoe werd search.dominantmethod.com op mijn computer geïnstalleerd?

Vaak downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste applicaties samen met andere software. Hierbij worden deze apps als extra aanbiedingen opgenomen in de installers en downloaders. Aanbiedingen voor het downloaden of installeren van mogelijk ongewenst programma's kunnen worden geweigerd in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere vergelijkbare instellingen van de downloaders of installers. Mogelijke ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd samen met andere programma's wanneer gebruikers de beschibare instellingen in de installers niet wijzigen. Ook kunnen downloads of installaties van mogelijk ongewenste programma's worden veroorzaakt als u op misleidende advertenties klikt, maar dat kan alleen als die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om de instellingen die beschikbaar zijn in de downloaders en installers te controleren op aanbiedingen voor het downloaden of installeren van meegeleverde applicaties. Weiger deze voordat het download- en / of installatieproces wordt voltooid. U kunt bestanden en programma's best ook alleen maar downloaden van officiële websites en via directe links. Niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, externe downloaders, installatieprogramma's en andere kanalen, of vergelijkbare bronnen mogen niet worden gebruikt. Advertenties die op dubieuze websites worden weergegeven, mogen ook niet worden aangeklikt. Dergelijke advertenties zijn vaak ontworpen om onbetrouwbare websites te openen en in sommige gevallen ook om ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Alle ongewenste, onbekende of verdachte extensies, plug-ins en add-ons die op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dit soort software die op uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Search.dominantmethod.com in de browserinstellingen (Chrome):

search.dominantmethod.com in modified chrome settings

De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac) onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac). Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De search.dominantmethod.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.dominantmethod.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de search.dominantmethod.com browserkaper (mac) gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac) startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de search.dominantmethod.com browserkaper (mac) gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de search.dominantmethod.com browserkaper (mac) gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de search.dominantmethod.com browserkaper (mac) gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac) QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac) op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De search.dominantmethod.com browserkaper (Mac)

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.