FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u search.trustenviroment.com uit uw browserinstellingen?

Ook bekend als: De search.trustenviroment.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de search.trustenviroment.com browserkaper van een Mac?

Wat is search.trustenviroment.com ?

Search.trustenviroment.com is het adres van een nep-zoekmachine. Deze is vals omdat ze geen eigen, unieke resultaten genereert. In de regel worden valse zoekmachines gepromoot door mogelijk ongewenste toepassingen (mogelijk ongewenste programma's) die browserkapers worden genoemd. Ook adware kan valse zoekmachines promoten. Vaak worden zulke apps ook ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen. Vaak downloaden en installeren gebruikers deze apps onbedoeld. Van search.trustenviroment.com is geweten dat het wordt gepromoot via niet-officiële valse Adobe Flash Player installers.

search.trustenviroment.com displays resutls generated by Yahoo

Meestal worden browsers gekaapt door mogelijk ongewenste programma's (bijv. browserkapers of adware) die hun instellingen wijzigen, zoals het adres van de standaard zoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen, om zo een nepzoekmachine te promoten. Onderzoek toont aan dat in dit geval search.trustenviroment.com wordt toegewezen als de standaardzoekmachine. Deze wordt nep genoemd omdat de resultaten ervan afkomstig zijn van Yahoo - search.trustenviroment.com leidt gebruikers om naar search.yahoo.com. Gewoonlijk kunnen gebruikers van gekaapte browsers het adres van een valse zoekmachine alleen uit de browserinstellingen verwijderen als de browserkaper niet langer is geïnstalleerd. Zoals vermeld in de inleiding, kunnen dergelijke ongewenste apps niet alleen zijn ontworpen om valse zoekmachines te promoten, maar ook om allerlei gegevens te verzamelen. Vaak verzamelen ze gegevens zoals ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, geolocaties, IP-adressen enz. Soms hebben ze echter ook toegang tot gevoelige informatie. Het grotere probleem is dat hun ontwikkelaars de verzamelde informatie kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zouden kunnen misbruiken om er geld mee te verdienen. Zo kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, onveilige situaties op internet, online privacyschendingen en andere problemen. Indien een mogelijk ongewenst programma op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan moet u dit zo snel mogelijk verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam De search.trustenviroment.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 13.249.95.100
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van valse zoekmachines zijn search.getstranto.club, search.standartanalog.com en search.navigationbuffer.com. Meestal worden ze geadverteerd als nuttige zoekmachines die nauwkeurige zoekresultaten zouden moeten leveren. De meeste bieden echter geen unieke resultaten - ze geven resultaten weer die zijn gegenereerd door een andere, legitieme zoekmachine zoals Yahoo, Google, Bing. Sommige nep-zoekmachines tonen wel hun eigen resultaten, maar dan met links naar verdachte websites. Zoals hierboven vermeld zijn het vaak ongewenste programma's die valse zoekmachines promoten.

Hoe werd search.trustenviroment.com op mijn computer geïnstalleerd?

Onderzoek toont aan dat search.navigationbuffer.com wordt gepromoot via een vals Adobe Flash Player-installatieprogramma. Het is niet veilig om dergelijke installatieprogramma's te gebruiken, omdat ze mogelijk malware, ransomware, of trojans kunnen installeren. Mogelijk ongewenste programma's die browserinstellingen wijzigen om een valse zoekmachine te promoten, kunnen worden worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's (door ze op te nemen als aanvullende aanbiedingen). Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". In de regel kunnen deze aanbiedingen worden gevonden en geweigerd in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de installers. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen echter deze instellingen (ze vinken de aanbiedingen niet uit). Wanneer gebruikers de bovengenoemde instellingen ongewijzigd laten, dan staan ze toe dat mogelijk ongewenst programma's worden gedownload of geïnstalleerd samen met de andere 'aangeboden' programma's. Bovendien kan ongewenste software worden gedownload of geïnstalleerd nadat gebruikers op misleidende advertentiesklikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. In de meeste gevallen verschijnen dergelijke advertenties op onbetrouwbare websites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om programma's (en bestanden) te downloaden vanaf officiële websites en via directe links. Het is niet veilig om daarvoor andere bronnen of tools te gebruiken, zoals downloaders van externe partijen, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, enz. Installers van externe partijen kunt u best ook niet gebruiken. Het wordt ook aangeraden om downloaders en installers die instellingen zoals "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties bevatten te analyseren om te kijken of ze aanbiedingen vermelden om ongewenste applicaties te downloaden of te installeren. Nog een manier om ongewenste downloads en installaties te vermijden, is door niet op advertenties te klikken die op dubieuze websites worden weergegeven. Deze zijn meestal ontworpen om onbetrouwbare pagina's te promoten en om ongewenste software te downloaden en te installeren. Als er al verdachte, ongewenste extensies, plug-ins en add-ons op uw browser of computer zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Een misleidende installer promoot search.trustenviroment.com:

fake adobe flash player installer used for search.trustenviroment.com promotion

Search.trustenviroment.com wordt ingesteld als standaard zoekmachine in Chrome:

search.trustenviroment.com assigned as default search engine on chrome

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De search.trustenviroment.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan search.trustenviroment.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de search.trustenviroment.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De search.trustenviroment.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de search.trustenviroment.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de search.trustenviroment.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de search.trustenviroment.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De search.trustenviroment.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De search.trustenviroment.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.