FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app WebNavigatorBrowser?

Ook bekend als: Advertenties van WebNavigatorBrowser
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de WebNavigatorBrowser

Wat is WebNavigatorBrowser?

WebNavigatorBrowser is een door advertenties gesponsorde browser gebaseerd op Chromium - een gratis en open-source softwareproject van Google. Browsers met een dergelijke adware-functionaliteit zijn niet aanbevolen. Ze zijn vaak niet alleen ontworpen om advertenties weer te geven, maar ook om browsergerelateerde of persoonlijke gegevens te verzamelen.

WebNavigatorBrowser pop-up redirects

Door advertenties gesponsorde software zoals WebNavigatorBrowser geeft vaak kortingsbonnen, pop-upadvertenties, banners, enquêtes en / of andere soorten advertenties weer. De advertenties die door dergelijke apps worden weergegeven, zijn meestal ontworpen om verdachte websites te promoten, en in sommige gevallen zijn ze ontworpen om ongewenste downloads en / of installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Bovendien zou WebNavigatorBrowser de surfervaring op het web moeten verbeteren (nauwkeurige zoekresultaten bieden), hoewel het eigenlijk gewoon resultaten weergeeft die zijn gegenereerd door Yahoo (search.yahoo.com). Een ander probleem met programma's zoals WebNavigatorBrowser is dat ze meestal zijn ontworpen om persoonlijke gegevens te verzamelen of informatie over het surfgedrag van gebruikers, waaronder IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte / geopende sites of andere browsegegevens. Dergelijke apps kunnen echter ook zijn ontworpen om gevoelige informatie te verzamelen. Hun ontwikkelaars zouden de verzamelde gegevens bovendien kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), die deze kunnen misbruiken om op andere manieren geld te verdienen. Daarom kan WebNavigatorBrowser problemen met betrekking tot surfveiligheid, privacy, of zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken en de ongewenste downloads en installaties opstarten. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom browsers zoals WebNavigatorBrowser niet vertrouwd mogen worden (en u ze dus nooit mag downloaden of installeren).

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van WebNavigatorBrowser
Type bedreiging Door advertenties ondersteunde software/adware
Detectienamen DrWeb (Adware.Spigot.156), Full List Of Detections (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (adware)
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, mogelijke malware-besmettingen
Verwijdering

Om Advertenties van WebNavigatorBrowser verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelde van onbetrouwbare browsers die gebaseerd zijn op Chromium zijn WebExplorer Browser, Citrio en Secure Browser. Wat de meeste gemeen hebben, is dat ze zijn ontworpen om advertenties weer te geven en bepaalde gegevens te verzamelen. Vaak zijn ze nutteloos en functioneren ze niet zoals ze worden geadverteerd. Als een dergelijke browser al op uw besturingssysteem is geïnstalleerd, moet deze worden verwijderd.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

In de meeste gevallen downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's) op een van de volgende manieren: door te klikken op misleidende advertenties die scripts bevatten om downloads en installaties te triggeren, of samen met andere (meestal gratis) programma's. In het tweede geval gebeurt dit als die apps als extra aanbiedingen zijn opgenomen in de downloaders of installers van andere programma's. Deze distributiemethode wordt "bundeling" genoemd. Gewoonlijk kunnen aanbiedingen voor het downloaden of installeren van meegeleverde apps worden geweigerd in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen van de installers. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen echter. Door de standaardinstellingen ongewijzigd te laten, kunnen alle meegeleverde apps samen met de door de gebruiker gekozen programma's worden gedownload of geïnstalleerd.

Howe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Bestanden en programma's mogen niet worden gedownload vanaf verdachte bronnen zoals peer-to-peer-netwerken (bijv. eMule, torrent-clients), niet-officiële, verdachte websites, externe downloaders, enz. Ze mogen ook niet worden geïnstalleerd via externe installatieprogramma's. Het wordt aanbevolen om bestanden en programma's altijd te downloaden van officiële websites en via directe links. Bovendien moeten downloaders en installers worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden en te installeren. Dergelijke aanbiedingen kunnen doorgaans worden geweigerd via de "Geavanceerde", "Aangepaste" of "Handmatige" instellingen. Advertenties die verschijnen op verdachte websites kunnen na het aanklikken andere onbetrouwbare websites openen of downloads en installaties van mogelijk ongewenste programma's te veroorzaken. Op dergelijke advertenties mag u nooit klikken. Als er al verdachte of ongewenste extensies, plug-ins en add-ons op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Dit geldt ook voor dergelijke software die op uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Download-website voor de WebNavigatorBrowser:

webnavigatorbrowser adware download website

WebNavigatorBrowser's installer:

webnavigatorbrowser adware installer

Weergave van de WebNavigatorBrowser:

webnavigatorbrowser adware homepage

Advertenties van WebNavigatorBrowser onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van WebNavigatorBrowser. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

WebNavigatorBrowser adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties (zoals "WebNavigatorBrowser"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar pushpush[.]net veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit internet browsers:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van webnavigatorbrowser dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing Ad by Pop  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons ("Beautiful Comfortable", "Wrong Literature" or "Drab Victorious") en verwijder ze.

Removing Ad by Pop ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van webnavigatorbrowser, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van webnavigatorbrowser kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van webnavigatorbrowser, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van webnavigatorbrowser van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van webnavigatorbrowser of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18796-webnavigatorbrowser-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van WebNavigatorBrowser QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van WebNavigatorBrowser op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van WebNavigatorBrowser

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.