Hoe verwijdert u 56d2n4d.com uit uw browserinstellingen?

Ook bekend als: De 56d2n4d.com browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de 56d2n4d.com browserkaper van een Mac?

Wat is 56d2n4d.com?

56d2n4d.com is het adres van een valse zoekmachine. Meestal worden valse zoekmachines gepromoot via browserkapers. Dit soort apps wijzigen de browserinstellingen om een bepaalde URL te promoten. Het is bekend dat 56d2n4d.com gepromoot wordt via een applicatie genaamd DefaultProgress die geclassificeerd wordt als adware (het functioneert zowel als adware als als browserkaper). Deze app is niet alleen ontworpen om 56d2n4d.com te promoten en advertenties weer te geven, maar ook om persoonlijke gegevens te verzamelen. Veel gebruikers downloaden en installeren apps zoals DefaultProgres onbedoeld, daarom worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

56d2n4d.com redirects to search.yahoo.com

56d2n4d.com is een valse zoekmachine die resultaten toont die worden geleverd door Yahoo, het verwijst dus door naar search.yahoo.com. De app die is ontworpen om het te promoten (DefaultProgress) doet dat door de browserinstellingen te wijzigen. Meestal worden de adressen van valse zoekmachines gepromoot door ze in te stellen als het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen. Zo worden gebruikers gedwongen om een ​​bepaald adres te bezoeken (in dit geval 56d2n4d.com) elke keer dat ze een browser of een nieuw tabblad openen en telkens als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Het adres van een nep-zoekmachine kan alleen uit de browserinstellingen worden verwijderd als eerst de browserkaper (in dit geval DefaultProgress) wordt verwijderd. Zoals vermeld in de inleiding, functioneert DefaultProgress niet alleen als browserkaper, maar ook als adware - het vertoont advertenties. In de meeste gevallen tonen dergelijke apps banners, enquêtes, kortingsbonnen, pop-ups en gelijkaardige advertenties die, als erop wordt geklikt, onbetrouwbare websites kunnen openen of zelfs ongewenste applicaties kunnen installeren. DefaultProgress kan ook gevoelige informatie uit browsers lezen, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers (en enkele andere details). De ontwikkelaars kunnen dergelijke informatie misbruiken om identiteiten, e-mail, sociale media en andere persoonlijke accounts te stelen, frauduleuze aankopen en transacties te doen en voor andere kwaadaardige doeleinden. Dit zijn allemaal goede redenen waarom DefaultProgress nooit mag worden gedownload en geïnstalleerd. 56d2n4d.com kunt u best ook niet als zoekmachine gebruiken. Het is de moeite waard om te vermelden dat DefaultProgress mogelijk niet de enige ongewenste app is die is ontworpen om 56d2n4d.com te promoten.

Overzicht risico's:
Naam De 56d2n4d.com browserkaper
Type bedreiging Mac-malware, Mac-virus, browserkaper
IP-adres 192.64.119.205
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Cracks, misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om De 56d2n4d.com browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van valse zoekmachines zoals 56d2n4d.com zijn z6airr.com, searchiing.com en 0yrvtrh.com. Meestal verschijnen ze in de browserinstellingen na de installatie van een adware of browserkaper, zoals DefaultProgress. Zoals vermeld in de inleiding, downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps vaak onbewust.

Hoe werd DefaultProgress op mijn computer geïnstalleerd?

Onderzoek toont aan dat DefaultProgress wordt gedistribueerd via het installatieprogramma van een niet-officiële activeringstool voor Adobe Photoshop. Het is goed om te beseffen dat het niet legaal is om niet-officiële tools van derden te gebruiken om gelicentieerde (betaalde) software te activeren. Ook kunnen ongewenste downloads en / of installaties plaatsvinden via downloaders en / of installers van andere software wanneer de mogelijk ongewenst programma's daarin zijn opgenomen als aanvullende aanbiedingen. In de meeste gevallen worden aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van mogelijk ongewenst programma's vermeld in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van de setups, en daar kunnen ze ook worden geweigerd. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen echter. Wanneer ze de bovengenoemde instellingen ongewijzigd laten, dan gaan ze akkoord met aanbiedingen om mogelijk ongewenste programma's te downloaden en / of te installeren. Soms vinden dergelijke downloads en / of installaties plaats wanneer gebruikers op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aangeraden om altijd de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen van de downloaders of installers te controleren. Die instellingen vermelden vaak aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Deze kunnen worden geweigerd voordat het download- en / of installatieproces is voltooid. Het wordt ook aanbevolen om software alleen te downloaden van officiële, betrouwbare websites en via directe links. Tools en bronnen zoals externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), niet-officiële websites, enz. kunnen worden gebruikt om ongewenste, mogelijk schadelijke apps te verspreiden. Bovendien mag u nooit klikken op advertenties die op verdachte pagina's worden weergegeven. Deze kunnen onbetrouwbare websites openen of zelfs ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Alle ongewenste en verdachte extensies, add-ons en plug-ins die al op uw webbrowser zijn geïnstalleerd (of op uw besturingssysteem), moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een misleidend installatieprogramma dat wordt gebruikt om de DefaultProgress adware / browserkaper te verspreiden (eerste installatiestap):

56d2n4d.com redirect deceptive installer step 1

Nog een screenshot van een misleidende installer die DefaultProgress promoot (tweede stap in de installatie):

56d2n4d.com redirect deceptive installer step 2

DefaultProgress op Safari:

DefaultProgress adware installed on Safari

De 56d2n4d.com browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De 56d2n4d.com browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De 56d2n4d.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan 56d2n4d.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de 56d2n4d.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De 56d2n4d.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de 56d2n4d.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de 56d2n4d.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de 56d2n4d.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De 56d2n4d.com browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De 56d2n4d.com browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De 56d2n4d.com browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.