Hoe verwijdert u de Smaug ransomware van een computer?

Ook bekend als: Het Smaug virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Smaug ransomware

Wat is de Smaug ransomware?

De Smaug ransomware kan worden gedownload vanaf het dark web, en is daar te koop als een RaaS (Ransomware as a Service). Dit betekent dat cybercriminelen er na het aankopen aanvallen mee kunnen uitvoeren zonder dat ze zelf ransomware moeten ontwikkelen. Snaug versleutelt bestanden en toont vervolgens een losgeldbericht. De bestandsnamen worden ook gewijzigd om er een extensie en een willekeurige tekenreeks aan toe te voegen. Een bestand met de naam "1.jpg" wordt dan bv. "1.jpg.11bdd939-1d45-421c-9be0-0addcdc8181c", "2.jpg" wordt "2.jpg.11bdd939-1d45-421c-9be0-0addcdc8181c" enz. In een tekstbestand zien de slachtoffers instructies over hoe ze contact kunnen opnemen met de ontwikkelaars van de ransomware en hioe ze een decoderingssleutel kunnen kopen ("HACKED.txt").

Zoals wordt vermeld in het losgeldbericht versleutelt Smaug bestanden met een versleutelingsalgoritme van militaire kwaliteit en het is onmogelijk om ze te ontsleutelen zonder de juiste decoderingssleutel die kan worden gekocht via de vermelde Tor-website. Op het moment van het onderzoek was het niet mogelijk om voor een decoderingssleutel te betalen via bovengenoemde pagina. Omdat Smaug door iedereen kan worden gekocht, betekent dit dat verschillende cybercriminelen erachter (zijn distributeurs) kunnen eisen dat er een ander bedrag aan cryptocurrency wordt betaald. In dit specifieke geval is de prijs van een decoderingssleutel 0,2 van Bitcoin. Helaas zijn de cybercriminelen achter Smaug de enigen die decoderingssleutels hebben die bestanden kunnen decoderen die door deze ransomware zijn gecodeerd. Met andere woorden, er zijn geen andere tools die dat kunnen doen, althans op dit moment niet. Het komt echter vaak voor dat slachtoffers die losgeld betalen / geld overmaken voor decoderingstools, worden opgelicht - cybercriminelen sturen ze niet, zelfs niet als ze worden betaald. Daarom wordt het niet aanbevolen om cybercriminelen te betalen, zelfs niet als er gratis tools zijn die bestanden kunnen decoderen. Gewoonlijk kunnen slachtoffers bestanden gratis herstellen door ze te herstellen vanaf een back-up. Ook kan worden voorkomen dat geïnstalleerde ransomware verder bestanden versleutelt door deze van het besturingssysteem te verwijderen. Reeds gecodeerde bestanden zullen echter ontoegankelijk blijven, zelfs na het verwijderen van ransomware.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers de instructie krijgen om losgeld te betalen zodat ze hun getroffen gegevens kunnen ontsleutelen:
Smaug decrypt instructions (HACKED.txt)

Een ander voorbeeld van ransomware is Zphs, Hhmgzyl en Cl. In de meeste gevallen is het ontworpen om te voorkomen dat slachtoffers toegang krijgen tot hun bestanden door deze te versleutelen en vervolgens een losgeldbericht te vertonen. Meestal zijn de belangrijkste variabelen de prijs van een decoderingstool en / of sleutel en cryptografisch algoritme (symmetrisch of asymmetrisch) dat ransomware gebruikt voor gegevenscodering. Helaas is het alleen mogelijk om bestanden te decoderen zonder tussenkomst van cybercriminelen als ransomware enkele kwetsbaarheden vertoont (bugs, gebreken), niet is voltooid en niet vaak gebeurt. Het betekent dat de meeste slachtoffers gegevens en / of financieel verlies alleen kunnen voorkomen door hun gegevens te herstellen vanaf een back-up. Om deze reden wordt aangeraden om altijd een back-up te maken van de gegevens en deze op een niet-aangesloten opslagapparaat en / of externe server (zoals in de cloud) te bewaren.

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Een van de manieren om gebruikers te misleiden zodat ze ransomware (of andere malware) zouden installeren, is door e-mails te verzenden die een kwaadaardige bijlage of websitelink bevatten. Malware wordt dan geïnstalleerd wanneer ontvangers een schadelijk bestand uitvoeren. Het is normaal dat aan dergelijke e-mails een kwaadaardig Microsoft Office-document, pdf-document, uitvoerbaar bestand zoals .exe, archiefbestand zoals ZIP, RAR of JavaScript-bestand is toegevoegd. Een andere manier om kwaadaardige software te verspreiden, is door gebruikers te misleiden om eerst trojan te installeren. Trojan is een type malware dat kan worden ontworpen om kettinginfecties te veroorzaken - om andere malware te installeren. Valse software-updatetools kunnen ook worden ontworpen om de installatie van malware te veroorzaken. Wanneer ze worden gebruikt, infecteren ze systemen door kwaadaardige software te installeren in plaats van updates, fixes voor geïnstalleerde software of door bugs te misbruiken, fouten in verouderde software die op de computer van de gebruiker is geïnstalleerd. Bovendien kunnen gebruikers die onbetrouwbare downloadbronnen gebruiken om bestanden en programma's te downloaden, ook onbewust schadelijke programma's installeren. Het gebeurt wanneer ze gedownloade bestanden uitvoeren die schadelijk zijn. Enkele voorbeelden van onbetrouwbare downloadbronnen zijn freeware downloadwebsites, gratis bestandshostingwebsites, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule), verschillende externe downloaders. Het is de moeite waard om te vermelden dat installatieprogramma's van derden ook de installatie van malware kunnen veroorzaken. Een andere manier om dergelijke software te verspreiden is door middel van niet-officiële software-activeringstools ('cracks'). Dergelijke tools zouden gratis gelicentieerde software illegaal moeten activeren, maar het is gebruikelijk dat ze zijn ontworpen om in plaats daarvan een kwaadaardig programma te installeren.

Overzicht risico's:
Naam Het Smaug virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden Willekeurige tekenreeks (bv., .11bdd939-1d45-421c-9be0-0addcdc8181c)
Bericht met de vraag om losgeld HACKED.txt (en de vermelde Tor-website)
Losgeldbedrag Afhankelijk van de cybercriminelen die Smaug verspreiden
Contactgegevens cybercriminelen [email protected] (andere cybercriminelen gebruiken andere adressen)
Detectienamen Avast (Win64:Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.43596446), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Filecoder.ODA), Kaspersky (Trojan-Ransom.Win32.Agent.axwb), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Extra info Smaug wordt als RaaS (Ransomware as a Service) aangeboden, iedereen kan het kopen en verspreiden.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Het Smaug virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zichzelf tegen ransomware-besmettingen?

Bijlagen en websitelinks in irrelevante e-mails die werden verzonden vanaf verdachte, onbekende adressen, mogen niet worden geopend. Tenminste niet zonder zeker te zijn dat het veilig is. Dergelijke e-mails worden vaak verzonden door cybercriminelen die proberen de ontvangers te misleiden om malware te installeren. Meestal zijn hun e-mails vermomd als belangrijk, officieel. Software (en bestanden) mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Andere bronnen, kanalen die in de vorige paragraaf worden genoemd, kunnen door cybercriminelen worden gebruikt als tools om kwaadaardige bestanden / installatieprogramma's van malware te verspreiden. Besturingssysteem en geïnstalleerde programma's moeten worden bijgewerkt met geïmplementeerde functies en / of tools die worden geleverd door hun officiële ontwikkelaars. Niet-officiële activeringstools ('cracking') van derden zijn vaak ontworpen om malware te verspreiden / installeren. Het is ook niet legaal om gelicentieerde programma's met dergelijke tools te activeren. En tot slot is een computer altijd veiliger als deze regelmatig wordt gescand met een gerenommeerde antivirus- of antispywaresoftware. Het wordt aangeraden om dergelijke software altijd up-to-date te houden. Als uw computer al is geïnfecteerd met Smaug, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in het tekstbestand van de Smaug ransomware ("HACKED.txt"):

Your files have been encrypted using military grade encryption. They can never be accessed again without buying a decryption key. You can buy the decryption key at hxxp://smaugrwmaystthfxp72tlmdbrzlwdp2pxtpvtzvhkv5ppg3difiwonad.onion. To access the site you need Tor Browser.

to view site you can download torbrowser here  -  hxxps://www.torproject.org/download/
need help?support          [email protected]

De Tor-website (GIF):

smaug ransomware payment website appearance

Screenshot van door Smaug versleutelde bestanden (willekeurige tekenreeks in de bestandsextensie):

Files encrypted by Smaug ransomware (random extension)

Screenshot van een kwaadaardige installer die Smaug verspreidt:

malicious installer usedt to distribute smaug

De Smaug ransomware verwijderen:

Het Smaug virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het Smaug virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het Smaug virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het Smaug virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het Smaug virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.