Hoe verwijdert u de Kasp ransomware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Het Kasp virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Instructies voor het verwijderen van de Kasp ransomware

Wat is de Kasp ransomware?

Kasp is malware afkomstig uit de Djvu ransomware-groep. Op systemen die met deze malware zijn geïnfecteerd, worden bestanden versleuteld en een losgeldbericht getoond. Tijdens het coderingsproces wordt aan alle betrokken bestanden de extensie ".kasp" toegevoegd. Een bestand als "1.jpg" zou bijvoorbeeld na de codering verschijnen als "1.jpg.kasp" - na versleuteling. Zodra dit proces is voltooid, worden losgeldberichten onder de naam "_readme.txt" - in alle getroffen mappen geplaatst.

Het losgeldbericht ("_readme.txt") informeert de slachtoffers dat hun gegevens zijn versleuteld met de sterkste versleutelingsalgoritmes en een unieke sleutel. Volgens dit bericht is de enige manier om de bestanden te herstellen, door de decoderingssleutels en tools te kopen van de cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor de ransomware-infectie. De prijs van de hersteltools is 980 USD, maar kan worden gehalveerd (490 USD) - als er binnen de eerste 72 uur contact wordt gelegd met de criminelen. De communicatie moet worden opgestart via e-mail. Bovendien kunnen gebruikers voorafgaand aan de betaling één versleuteld bestand zonder waardevolle informatie aan hun e-mails toevoegen. Het bestand wordt gedecodeerd en teruggestuurd als garantie dat herstel mogelijk is. Mochten gebruikers binnen 6 uur geen antwoord ontvangen, dan moeten ze hun "Spam / Junk" e-mailmap controleren, zo staat er nog. Helaas is decodering bij ransomware in veel gevallen onmogelijk zonder tussenkomst van de verantwoordelijke cybercriminelen. Dit is alleen mogelijk als het kwaadaardige programma nog in ontwikkeling is en/of bugs (gebreken) vertoont. Hoe dan ook, het wordt uitdrukkelijk afgeraden om criminelen te betalen. Zelfs als slachtoffers betalen, ontvangen ze immers vaak niet de beloofde ontsleutelingstools. Daardoor lopen ze financieel verlies op en blijven hun gegevens versleuteld. Om te voorkomen dat NetWalker verdere versleuteling veroorzaakt, moet het uit het besturingssysteem verwijderd worden. Verwijdering zal echter de reeds aangetaste bestanden niet herstellen. De enige oplossing is om deze te herstellen van een back-up, als die vóór de infectie is gemaakt en op een aparte locatie is opgeslagen.

Screenshot van een bericht waarin gebruikers de instructie krijgen om losgeld te betalen om hun gecompromitteerde gegevens te ontsleutelen:

Kasp decrypt instructions (_readme.txt)

Fappy, Txdot en NOBAD zijn enkele voorbeelden van andere ransomware. Ze versleutelen gegevens en vragen losgeld om ze te ontsleutelen. Cruciale verschillen zijn er echter ook. Het versleutelingsalgoritme dat ze gebruiken bijvoorbeeld (symmetrisch of asymmetrisch) en het gevraagde losgeldbedrag (meestal 100 tot 1000 euro). Cybercriminelen eisen doorgaans dat de betalingen worden uitgevoerd in digitale valuta (voornamelijk cryptocurrencies), omdat dergelijke transacties moeilijk (onmogelijk) te traceren zijn. Om gegevensverlies te voorkomen, wordt aanbevolen om back-ups op externe servers en / of niet-aangesloten opslagapparaten te bewaren (bij voorkeur op verschillende locaties).

Hoe besmette ransomware mijn computer?

Ransomware en andere malware wordt voornamelijk verspreid met behulp van spamcampagnes, trojans, tools voor illegale activering ("cracks"), valse updaters en onbetrouwbare downloadbronnen. Spamcampagnes worden gebruikt om duizenden misleidende e-mails te verzenden. Aan deze e-mail zijn besmettelijke bestanden toegevoegd of ze bevatten downloadlinks die verwijzen naar schadelijke inhoud. Virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben (bijv. Microsoft Office- en PDF-documenten, archief- en uitvoerbare bestanden, JavaScript, enz.) en wanneer ze worden geopend, wordt het infectieproces gestart (d.w.z. download / installatie van malware). Sommige trojans kunnen kettinginfecties veroorzaken. In plaats van een gelicentieerd product te activeren, kunnen 'cracking'-tools schadelijke software downloaden en installeren. Valse updaters veroorzaken infecties door fouten in verouderde software te misbruiken en/of door simpelweg malware te installeren in plaats van de beloofde updates. Schadelijke inhoud kan onbedoeld worden gedownload van onbetrouwbare kanalen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting (freeware) websites, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, etc.) en andere externe downloaders.

Overzicht risico's:
Naam Het Kasp virus
Type bedreiging Ransomware, cryptovirus, bestandslocker
Extensie versleutelde bestanden .kasp
Bericht met de vraag om losgeld _readme.txt
Losgeldbedrag $980 or $490
Contactgegevens cybercriminelen [email protected] en [email protected]
Detectienamen AVG (FileRepMalware), BitDefender (Trojan.GenericKD.34478150), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Kryptik.HFYV), Kaspersky (Exploit.Win32.Shellcode.toq), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U kunt bestanden op uw computer niet meer openen, bestanden hebben een andere extensie gekregen (zoals my.docx.locked). Er verschijnt een bericht op uw bureaublad waarin cybercriminelen u vragen om een losgeld te betalen (gewoonlijk in bitcoin) om uw bestanden te ontsleutelen.
Bijomende informatie Deze malware toont een vals Windows Update-scherm en wijzigt het Windows "hosts"-bestand zodat gebruikers geen cybersecurity-websites kunnen bezoeken (hieronder meer informatie).
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen (macros), torrentwebsites, kwaadaardige advertenties.
Schade Alle bestanden zijn gecodeerd en ze kunnen niet worden geopend zonder losgeld te betalen. Extra trojans, wachtwoordstelers en andere malware-infecties kunnen samen met een ransomware-infectie worden geïnstalleerd.
Verwijdering

Om Het Kasp virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hoe beschermt u zich tegen besmettingen met ransomware?

Verdachte en irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral geen bijgevoegde bestanden of links die hierin worden aangetroffen, en dit vanwege het risico op mogelijke systeeminfecties. Het wordt aanbevolen om bestanden alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Daarnaast is het belangrijk om producten te activeren en bij te werken met tools / functies die worden geleverd door legitieme ontwikkelaars. Het gebruik van illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden is niet aan te raden, omdat deze vaak malware verspreiden. Om de veiligheid van het apparaat te garanderen, is het van het grootste belang dat er een betrouwbare antivirus en antispyware is geïnstalleerd. Bovendien moet deze software up-to-date worden gehouden, worden gebruikt om regelmatige systeemscans uit te voeren en om alle gedetecteerde en potentiële bedreigingen te elimineren. Als uw computer al is geïnfecteerd met Kasp, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze ransomware automatisch te verwijderen.

Tekst in het tekstbestand van de Kasp ransomware ("_readme.txt"):

ATTENTION!

 

Don't worry, you can return all your files!
All your files like photos, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
hxxps://we.tl/t-ccUfUrQOhF
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.


To get this software you need write on our e-mail:
[email protected]

 

Reserve e-mail address to contact us:
[email protected]

 

Your personal ID:
-

Screenshot van door Kasp versleutelde bestanden (de ".kasp"-extensie):

Files encrypted by Kasp ransomware (.kasp extension)

Screenshot van een valse Windows update pop-up die wordt getoond tijdens de versleuteling:

Fake Windows pop-up displayed by Kasp during the encryption

BELANGRIJKE OPMERKING: Ransomware uit de Djvu malware-groep voeg ook een aantal vermeldingen toe aan het Windows "hosts" -bestand. De vermeldingen bevatten URL's van verschillende websites, waarvan de meeste verband houden met het verwijderen van malware. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot malwarebeveiligingswebsites en hulp zoeken. Ook onze website (PCrisk.com) staat op de lijst. Het verwijderen van deze vermeldingen is echter eenvoudig - u kunt gedetailleerde instructies vinden in dit artikel (merk op dat, hoewel de stappen worden weergegeven in de Windows 10-omgeving, het proces vrijwel identiek is op alle versies van het Microsoft Windows-besturingssysteem).

Screenshot van websites in het Windows hostsbestand:

Tro Ransomware adding websites to Windows Hosts file

Er zijn momenteel twee versies van Djvu-ransomware-infecties in omloop, een oude en een nieuwere. De oude versies waren ontworpen om gegevens te versleutelen door een hardgecodeerde "offline sleutel" te gebruiken wanneer de geïnfecteerde machine geen internetverbinding had of de server een time-out had / niet reageerde. Daarom waren sommige slachtoffers in staat om gegevens te ontsleutelen met behulp van een tool ontwikkeld door cyberveiligheidsonderzoeker Michael Gillespie, maar nu het versleutelingsmechanisme enigszins is gewijzigd (in de nieuwe versie, uitgebracht in augustus 2019), werkt de decrypter niet meer en deze wordt niet meer ondersteund. Als uw gegevens zijn gecodeerd door een oudere versie, kunt u deze mogelijk herstellen met een andere tool die is ontwikkeld door Emsisoft en Michael Gillespie. Die decodeert in totaal 148 Djvu-varianten en u kunt er meer informatie over vinden, evenals downloadlinks en decoderingsinstructies op Emsisoft's officiële website.

Screenshot van de Djvu decryptietool van Emsisoft and Michael Gillespie:

Djvu ransomware decrypter by Michael Gillespie and Emsisoft

Bovendien biedt Emsisoft nu een service die het mogelijk maakt om gegevens te ontsleutelen (nogmaals, alleen als deze zijn versleuteld door Djvu-varianten die vóór augustus 2019 zijn uitgebracht) voor die slachtoffers die twee dezelfde bestanden hebben waarvan één wel en één niet versleuteld is. Het enige dat de slachtoffers hoeven te doen is een paar originele en gecodeerde bestanden uploaden naar Emsisoft's Djvu decryptiepagina en de bovengenoemde decoderingstool downloaden (de downloadlink wordt verstrekt na het uploaden van bestanden). Houd er rekening mee dat het verwerken van het bestand enige tijd kan duren, dus wees geduldig. Het is ook goed om te noteren dat het systeem een internetverbinding moet hebben tijdens het hele decoderingsproces, anders mislukt het.

Screenshot van Emsisoft's Djvu decryptieservice:

Djvu ransomware decryption service by Emsisoft

De Kasp ransomware verwijderen:

Het Kasp virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het Kasp virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Het besmette apparaat isoleren:

Sommige ransomware-infecties zijn ontworpen om bestanden op externe opslagapparaten te versleutelen en soms verspreiden ze zich zelfs over het hele lokale netwerk. Daarom is het belangrijk om het geïnfecteerde apparaat (de computer) zo snel mogelijk te isoleren.

Stap 1: De internetverbinding verbreken.

De eenvoudigste manier om een computer los te koppelen van het internet is door de ethernetkabel los te koppelen van het moederbord. Sommige apparaten zijn echter verbonden via een draadloos netwerk en voor sommige gebruikers (vooral degenen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn) kan het loskoppelen van kabels lijken lastig. Daarom kunt u het systeem ook handmatig ontkoppelen via het 'Configuratiescherm':

Navigeer naar het "Configuratiescherm", klik op de zoekbalk in de rechterbovenhoek, typ 'Netwerkcentrum" en selecteer het gevonden resultaat:

Disconnecting computer from the Internet (step 1)

Klik op 'Adapterinstellingen wijzigen' in de rechterbovenhoek:

Disconnecting computer from the Internet (step 2)

Klik met de rechtermuisknop op elke verbinding en selecteer 'Uitschakelen'. Zodra deze zijn uitgeschakeld is er geen internetverbinding meer. Om deze terug in te schakelen klikt u opnieuw met de rechtermuisknop en selecteert u 'Inschakelen'.

Disconnecting computer from the Internet (step 3)

Stap 2: Ontkoppel alle opslagapparaten.

Zoals hierboven vermeld, kan ransomware gegevens versleutelen en alle opslagapparaten besmetten die op de computer zijn aangesloten. Daarom moeten alle externe opslagapparaten (flashdrives, draagbare harde schijven, enz.) onmiddellijk worden losgekoppeld. U moet de apparaten wel eerst 'Uitwerpen' in Windows om gegevensbeschadiging te voorkomen:

Navigeer naar "Mijn Computer" en klik met de rechtermuisknop op elk aangesloten apparaat. Kies vervolgens "Uitwerpen":

Ejecting external storage devices

Stap 3: U afmelden bij cloud-diensten.

Sommige ransomware kan software gijzelen die uw gegevens uploadt naar de cloud en kan zo deze gegevens beschadigen of versleutelen. Daarom moet u zich afmelden bij alle cloudopslagaccounts binnen browsers en andere gerelateerde software. Overweeg ook om de cloudbeheersoftware tijdelijk te verwijderen totdat de infectie volledig is verwijderd.

De ransomware-besmetting identificeren:

Om een infectie goed af te handelen, moet men deze eerst identificeren. Sommige ransomware-infecties tonen berichten met een vraag om losgeld (zie bijvoorbeeld het tekstbestand van de WALDO ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 1)

Dit is echter zeldzaam. In de meeste gevallen toont ransomware kortere berichten waarin enkel wordt vermeld dat de gegevens versleuteld zijn en dat de slachtoffers losgeld moeten betalen. Merk op dat ransomware-infecties meestal berichten genereren met verschillende bestandsnamen (bijvoorbeeld "_readme.txt", "READ-ME.txt", "DECRYPTION_INSTRUCTIONS.txt", "DECRYPT_FILES.html" enz.). Daarom lijkt de naam van een losgeldbericht een goede manier te zijn om de infectie te identificeren. Het probleem is dat de meeste van deze namen generiek zijn en dat sommige infecties dezelfde namen gebruiken, ook al zijn de getoonde berichten verschillend en zijn de infecties niet verwant. Daarom kan de bestandsnaam van het bericht ineffectief zijn om de naam van de besmetting te vinden en zelfs leiden tot permanent gegevensverlies (door bijvoorbeeld te proberen gegevens te decoderen met tools die zijn ontworpen voor andere ransomware-infecties zodat de gegevens onherstelbaar worden beschadigd).

Een andere manier om ransomware te identificeren, is door de bestandsextensie te controleren, die aan elk versleuteld bestand is toegevoegd. De naam van de infectie wordt vaak toegevoegd aan de bestandsextensie (zie bestanden die zijn gecodeerd door de Qewe-ransomware hieronder).

Identify ransomware-type infection (step 2)

Deze methode is echter alleen effectief als de bijgevoegde extensie uniek is - veel ransomware-infecties voegen een generieke extensie toe (bijvoorbeeld ".encrypted", ".enc", ".crypted", ".locked", enz.). In deze gevallen is het identificeren van ransomware dmv de bestandsextensie onmogelijk.

Een snelle en eenvoudige manier om ransomwarebesmettingen te identificeren is via de ID Ransomware website. Deze service herkent de meeste bestaande ransomware-infecties. Slachtoffers uploaden enkel het losgeldbericht en/of een versleuteld bestand (we raden u aan beide te uploaden indien mogelijk).

Identify ransomware-type infection (step 3)

De ransomware wordt binnen enkele seconden geïdentificeerd en u ziet verschillende details, zoals de naam van de malwarefamilie waartoe de infectie behoort, of deze kan worden gedecodeerd, enzovoort.

Voorbeeld 1 (Qewe [Stop / Djvu] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 4)

Voorbeeld 2 (.iso [Phobos] ransomware):

Identify ransomware-type infection (step 5)

Als uw gegevens werden versleuteld door een ransomware die niet wordt ondersteund door ID Ransomware, kunt u altijd proberen op internet te zoeken met behulp van bepaalde zoekwoorden (bijvoorbeeld de titel van het losgeldbericht, de bestandsextensie, de opgegeven e-mails voor contactpersonen, cryptowallet-adressen, enz.).

Decryptietools voor de ransomware zoeken:

Versleutelingsalgoritmen die door de meeste ransomware-infecties worden gebruikt, zijn uiterst geavanceerd en als de versleuteling correct wordt uitgevoerd, kan alleen de ontwikkelaar gegevens herstellen. Dit komt omdat decodering een specifieke sleutel vereist, die wordt gegenereerd tijdens de codering. Gegevens herstellen zonder de sleutel is onmogelijk. In de meeste gevallen bewaren de cybercriminelen sleutels op een externe server in plaats van op de geïnfecteerde machine. Dharma (CrySis), Phobos en andere high-end ransomware-infecties zijn vrijwel foutloos, en dus is het onmogelijk om gecodeerde gegevens te herstellen zonder hulp van de ransomware-ontwikkelaars. Er zijn echter ook tientallen ransomware-infecties die slecht ontwikkeld zijn en die fouten vertonen, zoals het gebruik van identieke coderings- en decoderingssleutels voor elk slachtoffer, lokaal opgeslagen sleutels, enz.). Controleer daarom altijd of er geen decoderingstools beschikbaar zijn voor de ransomware die uw computer heeft besmet.

Het vinden van de juiste decryptietool op internet kan erg frustrerend zijn. Om deze reden raden we u aan het 'No More Ransom Project' te gebruiken, als u de ransomware hebt kunnen identificeren. De No More Ransom Project-website bevat een sectie genaamd 'Decryption Tools' met een zoekbalk. Voer daar de naam van de ransomware in en controleer op beschibare decryptietools.

Searching for ransomware decryption tools in nomoreransom.org website

Bestanden herstellen met tools voor gegevensherstel:

Afhankelijk van de situatie (kwaliteit van ransomware-infectie, type versleutelingsalgoritme, enz.), is het soms mogelijk om uw gegevens te herstellen met tools van derden. Daarom raden we u aan om EaseUS Data Recovery Wizard Pro te gebruiken. Deze tool ondersteunt meer dan duizend gegevenstypen (afbeeldingen, video, audio, documenten, etc.) en is zeer intuïtief (er is weinig kennis nodig om gegevens te herstellen).

▼ Download
EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Als u software downloadt op deze website gaat u akkoord met ons privacybeleid en de algemene voorwaarden. De proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro kan schijven scannen en herstelbare bestanden weergeven - om ze te herstellen, moet u een licentie kopen.

Stap 1: Een scan uitvoeren.

Beweeg uw muis over de partitie die u wilt scannen en selecteer "Scannen". U kunt ook een specifieke map scannen of op een van de snelkoppelingen klikken om het bureaublad en de prullenmand te scannen:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 1)

Wacht tot EaseUS Data Recovery Wizard Pro de scan voltooit. De scanduur is afhankelijk van het volume van de bestanden (aantal en grootte) (voor enkele honderden gigabytes aan bestanden bedraagt de scanduur meer dan een uur bv.). Wees daarom geduldig tijdens het scanproces. We raden ook af om bestaande bestanden te wijzigen of te verwijderen, omdat dit de scan kan verstoren. Als u tijdens het scannen extra nog extra bestanden downloadt dan verlengt dit het scanproces:

Scanning the storage drive with EaseUS Data Recovery Wizard PRO (step 2)

Stap 2: Data herstellen.

Zodra het proces is voltooid moet u op "Herstellen" klikken. Houd er rekening mee dat u vrije ruimte nodig heeft op uw harde schijf om de gegevens te herstellen. Merk ook op dat de proefversie van EaseUS Data Recovery Wizard Pro alleen in staat is om schijven te scannen en herstelbare bestanden weer te geven. Om ze te kunnen herstellen, moet u een licentie kopen:

Recovering data with EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Stap 3: De scansessie bewaren (optioneel).

We raden u aan de scansessie op te slaan na het herstellen van de bestanden, mocht u later nog andere bestanden willen herstellen. Klik gewoon op het pictogram "Scansessie opslaan" in de rechterbovenhoek van het scherm en kies de locatie voor het bestand dat moet worden opgeslagen. Dit bespaart veel tijd, omdat u de opslagschijf niet opnieuw hoeft te scannen wanneer u de volgende keer iets wilt herstellen. Houd er echter rekening mee dat gegevens die werden verwijderd na het einde van de scansessie hier niet worden vermeld:

Saving scan session in EaseUS Data Recovery Wizard Pro

Een back-up van uw data:

Goed bestandsbeheer en het maken van back-ups zijn essentieel om uw gegevens goed te beveiligen. Wees daarom altijd voorzichtig en neem uw voorzorgen.

Partitiebeheer: we raden u aan uw gegevens op te slaan in meerdere partities en ervoor te zorgen dat u belangrijke bestanden niet bewaart op de partitie die het besturingssysteem bevat. Als u in een situatie terechtkomt waarin u het systeem niet kunt opstarten en gedwongen wordt de schijf te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (in de meeste gevallen is dit de plek waar malware-infecties zich verbergen), dan verliest u alle gegevens die op die partitie zijn opgeslagen. Dit is het voordeel van meerdere partities: als u alle data op één partitie bewaart, wordt u gedwongen om alles te verwijderen. Maar door meerdere partities te maken en uw data correct te verdelen, kunt u dergelijke problemen voorkomen. U kunt één partitie formatteren zonder de andere te beïnvloeden, zodat de ene wordt schoongemaakt en de andere onaangetast blijven. Zo gaan belangrijke gegevens niet gemakkelijk verloren. Partitiebeheer is eenvoudig, en alle informatie daarover vindt u op de documentatiepagina van Microsoft. en worden uw gegevens opgeslagen.

Gegevensback-ups: De meest betrouwbare back-upmethode is een extern opslagapparaat dat niet (permanent) is aangesloten. Kopieer uw gegevens naar een externe harde schijf, flashdrive, SSD, HDD of een ander opslagapparaat, ontkoppel dit en bewaar het op een veilige plaats, uit de buurt van zonlicht en extreme temperaturen. Deze methode is echter vrij inefficiënt, aangezien er regelmatig gegevensback-ups en updates moeten worden gemaakt. U kunt ook een cloudservice of externe server gebruiken. Hier is een internetverbinding voor nodig en is er altijd kans op een inbreuk in de beveiliging. Daarom kunt u ook overwegen om een toepassing te gebruiken om lokale gegevensback-ups te maken.

▼ Download
EaseUS Todo Backup

Als u software op deze website downloadt gaat u akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden. Om alle functionaliteit van het product te kunnen gebruiken; moet u een licentie kopen van EaseUS Todo Backup. Proefversie van 30 dagen beschikbaar.

We raden aan om de EaseUS Todo Backup-applicatie te gebruiken. De "Home"-editie van EaseUS Todo Backup is meestal meer dan voldoende voor gewone gebruikers, de "Business"-editie is meer geschikt voor bedrijven en grote computernetwerken. De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt uitgebreide gegevensbeschermingsfuncties. U kunt eenvoudig back-ups maken en deze versleutelen en comprimeren om ze nog beter te beschermen of om ruimte te besparen. U kunt er ook back-up-planningen mee instellen, opstartbare apparaten maken en het systeem herstellen als het crasht. U kunt eenvoudig kiezen waar u de gemaakte back-up wilt opslaan: lokaal; geüpload naar een externe schijf; FTP; cloudopslag of elders. Met andere woorden, EaseUS Todo Backup is een alles-in-één tool, die alle functies biedt die u nodig hebt om een goede back-up van uw gegevens te maken.

Een back-up maken:

Het maken van een back-up voorlopt vrijwel identiek of u nu een bestand, partitie of het hele systeem wilt opnemen in de back-up. Hier gebruiken we File Backup (back-up van bestanden) als voorbeeld:

Stap 1: Kies van welke items u een back-up wilt maken.

Klik op het pictogram "Menu" in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu weer te geven en selecteer "File Backup":

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 1)

Selecteer de bestanden waarvan u een back-up wilt maken. U kunt ook een naam en beschrijving invoeren van de back-up die wordt gemaakt:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 2)

Stap 2: Wijzig de standaardinstellingen.

De EaseUS Todo Backup-applicatie biedt een verscheidenheid aan extra opties die kunnen worden toegevoegd en gewijzigd tijdens het maken van de back-up. U kunt bijvoorbeeld gegevens coderen (een wachtwoord toevoegen), de compressieverhouding selecteren (hoeveel de back-up moet worden gecomprimeerd), prestaties instellen (hoeveel systeembronnen er worden gebruikt), een e-mailmelding toevoegen (u ontvangt een e-mail zodra het proces is voltooid) enzovoort.

Om het scherm met de opties te openen, klik op de knop "Backup Options" in de linkerbenedenhoek van het scherm:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 3)

Selecteer de instellingen die u wilt wijzigen en klik op "Save". U kunt uw wijzigingen ook resetten door op "Reset to initial settings" te klikken:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 4)

Stap 3: Selecteer de locatie waar de back-up moet worden bewaard.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met EaseUS Todo Backup kiezen waar back-ups worden opgeslagen - lokaal of extern.

Klik op de knop "Browse..." en selecteer de locatie voor de back-up:

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 5)

Stap 4: Het proces goed en veilig voltooien.

Afhankelijk van de locatie die u hebt gekozen zijn er een aantal maatregelen die u mogelijk best kunt nemen om u bestanden te beveiligen en de back-up succesvol te voltooien. Als u de back-up uploadt naar een met internet verbonden locatie (bijvoorbeeld cloudopslag, FTP, enz.), zorg er dan voor dat u uw internetverbinding behoudt, anders moet u opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor externe opslagapparaten - koppel ze niet los totdat het proces is voltooid.

De voortgangsbalk geeft de geschatte resterende tijd weer. Het maken van grote back-ups (honderden gigabytes) kan uren duren (afhankelijk van de snelheid van het opslagapparaat, uw internetverbinding, enz.). Daarom kunt u met de applicatie ook instellen wat het systeem moet doen (afsluiten, stand-by of slaapstand) zodra de back-up klaar is.

Creating data backups with EaseUS Todo Backup tool (step 6)

De beste manier om schade door ransomware te voorkomen, is door regelmatig back-ups te maken.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het Kasp virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het Kasp virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het Kasp virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.