FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de OperativeDesktop adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van OperativeDesktop
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de OperativeDesktop adware van een Mac?

Wat is OperativeDesktop?

OperativeDesktop is verdachte software die wordt geklassseerd als een adware en browserkaper. Volgend op een succesvolle installatie, begint deze app advertenties te vertonen, wijzigt ze de browserinstellingen en promoot ze valse zoekmachines. OperativeDesktop promoot op deze manier Safe Finder via akamaihd.net. Bovendien kunnen de meeste adwares en browserkapers browsergerelateerde gegevens volgen en verzamelen. Aangezien de meeste gebruikers deze apps onbedoeld downloaden wordt ook OperativeDesktop beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing).

OperativeDesktop adware

Adware maakt het mogelijk om pop-ups, banners, coupons, enquêtes, paginagrote pagina's en andere opdringerige advertenties te plaatsen - meestal op elke bezochte website. Deze advertenties overlappen pagina-inhoud en vertragen de browsersnelheid aanzienlijk, waardoor de browse-ervaring wordt verstoord. Bovendien worden opdringerige advertenties, nadat erop is geklikt, omgeleid naar onbetrouwbare / kwaadaardige sites en sommige kunnen zelfs heimelijk software downloaden / installeren (bijv. Ongewenst programmas). Browser-hijackers wijzen de adressen toe van onwettige zoekmachines van de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en nieuwe tabblad- / venster-URL's. Daarom, met zo'n stukje software geïnstalleerd, werd elk nieuw browsertabblad / -venster geopend en werd de zoekopdracht in de URL-balk getypt - omgeleid naar het gepromote adres. OperativeDesktop promoot op deze manier en via akamaihd.netSafe Finder. Valse zoekmachines kunnen gewoonlijk geen eigen zoekresultaten genereren en dus verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing. Browserkapers kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken of blokkeren of ze kunnen alle door gebruikers aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder eerst de browserkaper te verwijderen. Zoals vermeld in de inleiding kunnen de meeste ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) gegevens registreren. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke gegevens uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden doorgaans gedeeld met, of verkocht aan, derden. Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Het wordt daarom aanbevolen om onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van OperativeDesktop
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Endgame (Malicious (high Confidence)), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.i), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van OperativeDesktop verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

ArchimedesLookupEngageSearchBinarySignSearch en DynamicAnalog zijn enkele andere voorbeelden van adware. Deze apps zien er vaak legitiem en onschadelijk uit maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van allerlei "nuttige" functionaliteiten zodat ze de apps zouden downloaden of installeren. Die functies werken zelden en dit geldt in feite voor vrijwel alle ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste applicaties is geld opleveren voor de ontwikkelaars. In plaats van hun beloftes waar te maken, vertonen ze ongewenste opdringerige advertenties, wijzigen ze de browserinstellingen, veroorzaken ze omleidingen en registreren ze persoonlijke gegevens.

Hoe werd OperativeDesktop geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's worden gedistribueerd via de downloaders en installers van andere programma's. Deze valse marketingtechniek waarbij reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt verpakt, wordt "bundeling" genoemd. Door download- en installatieprocessen te overhaasten (bijv. door stappen en secties over te slaan enz.) - lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud toestaan op hun computersysteem. Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" promotiepagina's, waarvan ze kunnen worden gedownload. Als ze worden aangeklikt, dan kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren die ongewenste programma's downloaden of installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet altijd worden onderzocht voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Onbetrouwbare bronnen, bv. onofficiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere downloaders van derden kunnen misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden en installeren is het raadzaam om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte pagina's (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties en verdachte browserextensies of plug-ins onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met OperativeDesktop, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van OperativeDesktop is voltooid:

pop-up displayed once OperativeDesktop installation is done

OperativeDesktop verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

OperativeDesktop redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

De installatiemap van de OperativeDesktop adware:

OperativeDesktop adware install folder

OperativeDesktop adware op de Safari browser:

OperativeDesktop adware installed onto Safari

Advertenties van OperativeDesktop onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van OperativeDesktop. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

De OperativeDesktop adware verwijderen:

Verwijder aan OperativeDesktop gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van operativedesktop gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van OperativeDesktop verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van operativedesktop gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van operativedesktop gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van operativedesktop gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van OperativeDesktop QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van OperativeDesktop op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van OperativeDesktop

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.