Hoe verwijdert u de ongewenste app Total Mac Fixer?

Ook bekend als: De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u "Total Mac Fixer" van een Mac?

Wat is "Total Mac Fixer"?

Total Mac Fixer is een applicatie die wordt gepromoot als een tool om uw computersysteem te optimaliseren door ongewenste bestanden te verwijderen, apps te beheren en de opstartsnelheid van het systeem te verbeteren. Aangezien de meeste gebruikers Total Mac Fixer onbedoeld downloaden en installeren, wordt het beschouwd als een mogelijk ongewenste toepassing. Apps in deze categorie zijn meestal onbetrouwbaar en ze kunnen gevaarlijk zijn. Zo kunnen ze doorverwijzingen naar onbetrouwbare of kwaadaardige websites veroorzaken, opdringerige advertenties tonen, de browserinstellingen wijzigen en browsergerelateerde gegevens verzamelen.

Total Mac Fixer unwanted application

Er worden soms ook dubieuze methodes gebruikt om legitieme software te verspreiden, maar voor ongewenste software is dit vrijwel steeds het geval. Ongewenste programma's die worden gepromoot als zogenaamde systeemoptimalisatie-tools vragen gewoonlijk om activatie (door aankoop van de software) om de volledige software te kunnen gebruiken. Deze software is echter meestal niet echt functioneel, en het is zeer waarschijnlijk dat dit ook het geval is met Total Mac Fixer. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste programma's ook andere (verborgen) functies. Ze kunnen onbetrouwbare en frauduleuze, gehackte of kwaadwillende websites geforceerd openen. Adware kan pop-ups, banners, coupons en andere opdringerige advertenties vertonen. En wanneer daarop wordt geklikt, dan linken deze vaak naar gevaarlijke sites en sommige kunnen ze zelfs stiekem software downloaden en installeren (bijv. ongewenste programma's). Een ander type ongewenste programma's zijn browserkapers. Deze brengen wijzigingen aan in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Daarna wordt elk nieuw browsertabblad en -venster dat wordt geopend en elke zoekopdracht die in de adresbalk wordt ingevoerd, doorverwezen naar de gepromote website. Valse zoekmachines kunnen meestal geen eigen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Google, Bing en andere legitieme zoekmachines. Bovendien hebben de meeste ongewenste programma's de mogelijkheid om gebruikers te bespioneren. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en daar persoonlijke informatie uit afleiden (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vaak ten gelde gemaakt door ze te delen met (te verkopen aan) derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot financiële verliezen, systeeminfecties, ernstige privacyschendingen en identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht risico:
Naam De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer
Type bedreiging Mogelijk ongewenst programma, Mac-malware, Mac-virus
Zogenaamde functionaliteit Schoonmaken en optimaliseren van het besturingssysteem.
Symptomen Een nooit eerder gezien programma verschijnt plots op uw computer. Een nieuwe app scant uw computer en toont berichten over 'gevonden problemen'. Er wordt betaling gevraagd om de problemen op te lossen.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Financiële verliezen, aankopen van onnodige software, ongewenste pop-ups en een tragere computer.
Verwijdering

Om De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Quick Mac BoosterMacRepairTotal Mac Care zijn een paar voorbeelden van andere ongewenste apps die lijken op Total Mac Fixer. Ondanks dat ze legitiem en nuttig lijken, werken ze zelden. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenst programma's is om winst op te leveren voor de ontwikkelaars. In plaats van hun beloftes na te komen, vetrtonen deze applicaties opdringerige advertenties, forceren ze het openen van onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's af, kapen ze browsers en verzamelen ze privégegevens.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's (bijv. Total Mac Fixer) hebben "officiële" promotiesites waarop ze kunnen worden gedownload of gekocht. Deze apps kunnen ook samen met andere software worden gedownload en geïnstalleerd. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om de valse marketingtechniek te beschrijven waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Overhaaste downloads en installaties (bijv. het overslaan van stappen of negeren van de voorwaarden; het gebruiken van vooraf ingestelde opties, enz.) - verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen dergelijke toepassingen ook op systemen infiltreren. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste programma's te downloaden en te installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals: niet-officiële en gratis sites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en updaters van derden bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden uitgevoerd. Daarbij is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle extra inbegrepen apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem uit, maar ze verwijzen door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties of doorverwijzingen opmerken, dan moeten ze hun systeem controleren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Uiterlijk van de Total Mac Fixer-applicatie (GIF):

Total Mac Fixer unwanted application appearance gif

Total Mac Fixer installer:

Installation setup of Total Mac Fixer PUA

Website die de Total Mac Fixer applicatie promoot:

Website used to promote Total Mac Fixer PUA

De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u adware en browserkapers kunt verwijderen van een Mac:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie total mac fixer gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De mogelijk ongewenste applicatie Total Mac Fixer

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.