Hoe verwijdert u de SkilledControl adware?

Ook bekend als: Advertenties van SkilledControl
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de SkilledControl adware van uw Mac?

Wat is SkilledControl?

SkilledControl is een frauduleuze app die wordt geklasseerd als adware, maar die ook kenmerken heeft van een browserkaper. SkilledControl toont intrusieve advertenties, wijzigt de browserinstellingen en promoot valse zoekmachines, in dit geval de Safe Finder-website via akamaihd.net. De meeste adware-apps en browserkapers bespioneren de browse-activiteit van gebruikers en SkilledControl doet dit waarschijnlijk ook. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om SkilledControl te promoten, wordt het beschouwd als een ongewenst programma (potentieel ongewenste toepassing). Een van de genoemde distributietechnieken voor deze software is een valse Adobe Flash Player-updater (of installatieprogramma). Het is opmerkelijk dat valse installers tegenwoordig ook malware verspreiden (bijv. trojans, ransomware, enz.) en niet alleen meer ongewenste programma's.

SkilledControl adware

Aware kan vaak opdringerige advertenties (bijv. pop-ups, enquêtes, banners, coupons, enz.) op elke bezochte website plaatsen. Dit verstoort de surfervaring op internet, omdat de advertenties de pagina-inhoud verbergen en de browser vertragen. Bovendien linken opdringerige advertenties, nadat erop is geklikt, door naar allerlei onbetrouwbare en kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs heimelijk software downloaden en installeren (bijv. ongewenste programma's). Browserkapers wijzen de URL's van de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de nieuwe tabbladen toe aan de adressen van valse zoekmachines. Zo wordt elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad of -venster dat geopend doorverwezen naar het gepromote adres. SkilledControl promoot zo Safe Finder (via akamaihd.net). Valse zoekmachines bieden geen toegevoegde waarde voor gebruikers, omdat ze zelden eigen zoekresultaten kunnen genereren. Vandaar dat ze doorverwijzen naar Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Het is onmogelijk om een ​​gekaapte browser te herstellen zonder de software te verwijderen die de browserinstellingen wijzigt, omdat wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen, automatisch kunnen worden gereset of de toegang tot de browserinstellingen volledig kan worden geblokkeerd. Zoals vermeld in de inleiding, hebben de meeste ongewenste programma's de mogelijkheid om gebruikers te bespioneren terwijl ze op internet surfen (browsergeschiedenis en de geschiedenis van zoekmachines, IP-adressen, geolocaties en andere gevoelige details). Bovendien bevatten deze gegevens meestal persoonlijk identificeerbare informatie en de ontwikkelaars van ongewenste programma maken vaak misbruik van dergelijke informatie door ze te delen met, of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Samengevat kan de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruikers te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van SkilledControl
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties van SkilledControl verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

UpgradeCoordinator, SearchArchive en SearchStudio zijn een paar voorbeelden van andere applicaties van het adware-type. Ze zien er vaak legitiem en onschadelijk uit, maar gebruikers worden misleid met aanbiedingen van "nuttige" functies. Deze functies werken echter zelden. Dit geldt in feite voor vrijwel alle ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is winst maken op kosten van de gebruiker. Daarom tonen ongewenste programma's opdringerige advertenties uit, kapen ze browsers, en veroorzaken ze omleidingen. Ook verzamelen ze vaak persoonlijk identificeerbare informatie.

Hoe werd SkilledControl geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's kunnen samen met andere software worden gedownload of geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt verpakt, wordt ook "bundeling" genoemd. Het overhaasten van downloads of installaties (bijv. het overslaan van de voorwaarden of van bepaalde stappen enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld verdachte of gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Bepaalde ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen ook. Als erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste programma's te downloaden of te installeren, zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt of installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare kanalen, zoals: niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en externe downloaders bieden vaak misleidende of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste" en/of "'Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra inbegrepen apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar ze verwijzen door naar allerlei dubieuze sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met SkilledControl, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Vals Adobe Flash Player-installatieprogramma dat de SkilledControl-adware promoot:

Fake Flash Player installer used to promote SkilledControl adware

Pop-up-venster dat wordt getoond zodra de SkilledControl-installatie is voltooid:

pop-up displayed once SkilledControl installation is done

SkilledControl verwijst gebruikers door naar de Safe Finder-website via akamaihd.net:

SkilledControl redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

SkilledControl adware installatiemap:

SkilledControl adware installation folder

SkilledControl op de Safari browser:

SkilledControl adware installed onto the Safari browser

Advertenties van SkilledControl onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van SkilledControl. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SkilledControl-adware verwijderen:

Verwijder aan SkilledControl gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van skilledcontrol gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SkilledControl verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van skilledcontrol gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van skilledcontrol gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van skilledcontrol gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SkilledControl QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SkilledControl op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van SkilledControl

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.