FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de MessengerHub adware?

Ook bekend als: Advertenties van MessengerHub
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwjderen van de MessengerHub adware

Wat is MessengerHub?

MessengerHub wordt geadverteerd als een instant messaging-applicatie met videochatfunctie. Na installatie vertoont het echter allerlei advertenties. Daarom wordt MessengerHub geclassificeerd als adware. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers adware vaak per ongeluk downloaden (en onbedoeld), daarom staan dergelijke programma's ook bekend als potentieel ongewenste toepassingen (ongewenste programma's). Een ander probleem met adware-apps is dat ze kunnen zijn ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen.

MessengerHub adware download page

In de meeste gevallen geven applicaties zoals MessengerHub advertenties weer met coupons, banners, enquêtes, pop-ups enz. Als erop wordt geklikt, dan openen deze vaak verschillende onbetrouwbare websites. In sommige gevallen geven adware-apps advertenties weer die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren waarmee downloads en/of installaties van ongewenste, mogelijk schadelijke software worden veroorzaakt. Bovendien is de kans groot dat MessengerHub ook verschillende gegevens verzamelt in verband met het surfgedrag van de gebruiker. Meestal richten dergelijke apps zich op data zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites en andere browsegegevens. Het is echter altijd mogelijk dat geïnstalleerde adware ook persoonlijke, gevoelige data verzamelt. Hoe dan ook, de verzamelde gegevens kunnen worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zouden kunnen misbruiken om op een andere manier inkomsten te genereren. Gebruikers die MessengerHub of andere adware op hun browsers of besturingssysteem hebben geïnstalleerd, lopen het risico slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal, problemen met betrekking tot de veiligheid op internet, online privacy enz. Daarom wordt aanbevolen om geïnstalleerde adware steeds zo snel mogelijk te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van MessengerHub
Type bedreiging Advertenties via push-notificaties, ongewenste advertenties, pop-ups met advertenties
Zogenaamde functionaliteit Rechtstreekse toegang tot Facebook messenger vanaf het bureaublad van de computer.
Detectienamen Comodo (Malware@#2olkn5i78qy6o), DrWeb (Trojan.Siggen8.54487), ESET-NOD32 (Win32/Softninjas.A Potentially Unwanted), Microsoft (ongewenst programma:Win32/CoinMiner), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Intrusieve pop-ups met advertenties. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Verwijdering

Om Advertenties van MessengerHub verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

MessengerDeck, MessengerTime en MessengerNow zijn een paar voorbeelden van andere adware-applicaties die sterk lijken of soms zelfs identiek zijn aan MessengerHub. Wat de meeste programma's van dit type gemeen hebben, is dat ze inkomsten genereren voor hun ontwikkelaars door advertenties weer te geven. Vaak werken ze ook als tools voor dataspionage. Dit soort software kan allerlei problemen veroorzaken. Daarom wordt aanbevolen om nooit adware (of andere ongewenste programma's) op uw browser of computer te installeren.

Hoe besmette adware mijn computer?

Het is gebruikelijk dat adware wordt verspreid via de downloaders en installers van andere programma's. Deze distributiemethode van ongewenst programma's wordt "bundeling" genoemd. Aanbiedingen voor het downloaden of installeren van apps zoals MessengerHub zijn doorgaans te vinden in instellingen van de installers (zoals de "Aangepaste", "Geavanceerde" of "Handmatige" instellingen). Gebruikers downloaden en installeren echter vaak programma's zonder die instellingen te controleren (en te wijzigen). Door ze ongewijzigd te laten, kunnen de inbegrepen apps samen met gewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd. Soms worden ongewenste downloads en installaties veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken, die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders, installatieprogramma's en peer-to-peer-netwerken van derden (zoals torrent-clients, eMule, enz.), niet-officiële websites en andere bronnen of kanalen mogen niet worden gebruikt als tools voor het downloaden van software en bestanden. Deze mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Bovendien moeten installers die instellingen bevatten (zoals "Aangepast", "Geavanceerd" of "Handmatig") worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenst programma's te downloaden en te installeren. Die aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat de downloads en installaties worden voltooid. Opdringerige advertenties die op verdachte pagina's verschijnen, mogen niet worden aangeklikt. Dergelijke advertenties kunnen onbetrouwbare websites openen of downloads en installaties van allerlei ongewenste programma's veroorzaken. Als er onbekende en verdachte plug-ins, add-ons of extensies in uw browser zijn geïnstalleerd of dergelijke programma's op het besturingssysteem aanwezig zijn, dan moeten deze onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de MessengerHub downloadwebsite:

MessengerHub adware download page

Nog een screenshot van de MessengerHub downloadwebsite:

MessengerHub adware download page

MessengerHub installer:

messengerhub adware installer

Advertenties van MessengerHub onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van MessengerHub. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van adware:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

MessengerHub adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Messengerhub - Facebook Messenger for Desktop), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar goodbase[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van messengerhub dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering goodbase[.]biz  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van messengerhub, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van messengerhub kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van messengerhub, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van messengerhub van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van messengerhub of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17543-messengerhub-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van MessengerHub QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MessengerHub op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van MessengerHub

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.