Hoe verwijdert u de ImagineReview adware?

Ook bekend als: Advertenties van ImagineReview
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ImagineReview van een Mac?

Wat is ImagineReview?

ImagineReview is niet alleen ontworpen om gebruikers allerlei advertenties te tonen, maar ook om een valse zoekmachine te promoten door de instellingen van de browser te wijzigen. Met andere woorden, deze app functioneert zowel als adware als als browserkaper. Daarnaast promoot de app Safe Finder via het adres akamaihd.net en kan deze app (gevoelige) gegevens lezen. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers onbewust adware-apps en browserkapers. Daarom worden ImagineReview en andere apps van dit type gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

ImagineReview adware

Meestal zijn apps zoals ImagineReview ontworpen om coupons, banners, enquêtes, pop-ups en andere soorten advertenties weer te geven die, wanneer erop wordt geklikt, vaak dubieuze websites openen. In sommige gevallen kunnen ze zijn ontworpen om scripts uit te voeren die ongewenste apps kunnen downloaden of zelfs installeren. Onderzoek toont aan dat ImagineReview gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, telefoonnummers en enkele andere gegevens kan lezen. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om accounts en identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen of transacties uit te voeren enz. Dat betekent dat de gebruikers van ImagineReview het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, de toegang tot persoonlijke accounts kunnen verliezen, geld verliezen, problemen ondervinden met betrekking tot hun online privacy, browserveiligheid of andere ernstige problemen. Ook zijn apps zoals ImagineReview vaak ontworpen om browsergerelateerde informatie te verzamelen (bijvoorbeeld IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte pagina's). Zoals vermeld in de inleiding, is ImagineReview ontworpen om een ​​nep-zoekmachine te promoten. In de regel worden dergelijke zoekmachines gepromoot door de browserinstellingen te wijzigen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen, zodat gebruikers gedwongen worden een bepaald adres (van een valse zoekmachine) te bezoeken telkens wanneer ze een browser of nieuw tabblad openen en als ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. De belangrijkste reden waarom deze zoekmachines 'nep' zijn, is dat ze geen unieke resultaten genereren - ze geven resultaten weer die zijn gegenereerd door een andere (meestal legitieme) zoekmachine, al zijn er uitzonderingen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van ImagineReview
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van ImagineReview verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ImagineReview is virtueel identiek aan ProgressMatch, StockCommon, TechnologyCustom en een groot aantal andere apps van dit type. In de regel is hun belangrijkste doel het genereren van inkomsten voor hun ontwikkelaars door advertenties weer te geven, allerlei gegevens te verzamelen en nep-zoekmachines te promoten. Het hebben van dergelijke apps op een browser of computer kan een oorzaak zijn van allerlei problemen, daarom mogen dergelijke apps nooit worden gedownload en geïnstalleerd.

Hoe werd ImagineReview geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden ongewenste apps gedistribueerd door ze als extra aanbiedingen op te nemen in downloaders of installers van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Ontwikkelaars gebruiken deze methode om gebruikers te misleiden zodat ze overgaan tot het downloaden of installeren van ongewenste software samen met andere software die ze opzettelijk downloaden of installeren. In de meeste gevallen kunnen aanbiedingen voor het downloaden of installeren van extra inbegrepen apps worden geweigerd via instellingen van de installers zoals de "Aangepaste", "Geavanceerde" of "Handmatige" instellingen. Het probleem is dat gebruikers die instellingen vaak ongewijzigd laten wanneer ze programma's downloaden of installeren. Dit betekent dat ze akkoord gaan met aanbiedingen om de meegeleverde apps te downloaden en te installeren. Ook kunnen ongewenste apps worden gedownload en geïnstalleerd via advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Dit gebeurt echter alleen wanneer gebruikers op die advertenties klikken.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software mag alleen worden gedownload van officiële, betrouwbare websites en via directe links. Andere kanalen worden vaak gebruikt om mogelijk ongewenste apps te verspreiden. Enkele voorbeelden van dergelijke kanalen zijn downloaders van derden, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), dubieuze websites. Installatieprogramma's van derden kunnen ook worden gebruikt om ongewenste apps te verspreiden. Bovendien moeten instellingen van downloaders en installers altijd worden gecontroleerd (zoals de "Geavanceerde" of "Aangepaste" instellingen. Het is gebruikelijk dat achter deze instellingen aanbiedingen worden verborgen om ongewenste, extra inbegrepen applicaties te downloaden of te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten worden afgewezen voordat downloads en installaties worden voltooid. Advertenties die worden weergegeven op onbetrouwbare websites openen vaak andere onbetrouwbare websites of ze installeren ongewenste software. Daarom is het niet aanbevolen om dergelijke advertenties te vertrouwen. Nog belangrijker is het advies om geen ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons op een te installeren. Als dergelijke programma's op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, verwijder ze dan meteen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ImagineReview, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up-venster dat word getoond na installatie van ImagineReview:

pop-up displayed once ImagineReview installation is done

ImagineReview verwijst door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

ImagineReview redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

ImagineReview geïnstalleerd op Safari:

imaginereview adware installed on safari

ImagineReview's installatiemap:

imaginereview adware contents folder

Advertenties van ImagineReview onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van ImagineReview. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

ImagineReview adware verwijderen:

Verwijder aan ImagineReview gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van imaginereview gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ImagineReview verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van imaginereview gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van imaginereview gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van imaginereview gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ImagineReview QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ImagineReview op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van ImagineReview

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.