Hoe verwijdert u de SkilledEntry adware?

Ook bekend als: Advertenties van SkilledEntry
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de SkilledEntry adware van een Mac?

Wat is SkilledEntry?

SkilledEntry is een frauduleuze applicatie die wordt geclassificeerd als adware. Deze vertoont opdringerige advertentiecampagnes met o.a. ongewenste en schadelijke advertenties. Bovendien deelt SkilledEntry overeenkomten met browserkapers, zoals het wijzigen van de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Deze applicatie promoot Safe Finder via akamaihd.net. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om SkilledEntry te verspreiden, wordt het beschouwd als een potentieel ongewenste toepassing. De meeste ongewenste toepassingen kunnen gegevens over het systeem en de gebruikers registreren, dus SkilledEntry doet dat waarschijnlijk ook.

SkilledEntry adware

Adware maakt het mogelijk om advertenties op elke website te plaatsen (bv. pop-ups, banners, enquêtes, coupons, enquêtes, enz.) Deze advertenties hebben een grote invloed op de browse-ervaring, omdat ze webpagina's gedeeltelijk verbergen en de browsersnelheid vertragen. Bovendien linken ze, wanneer erop wordt geklikt, door naar onbetrouwbare / kwaadaardige sites en kunnen ze zelfs scripts uitvoeren om heimelijk inhoud (zoals ongewenste programma's) te downloaden en te installeren. Browserkapers wijzigen de startpagina van de browser, de standaardzoekmachine en de URL voor nieuwe tabbladen en vensters, door deze toe te wijzen aan valse zoekmachines. SkilledEntry promoot op deze manier Safe Finder via akamaihd.net. Daarbij worden alle nieuwe browsertabbladen en -vensters die worden geopend en alle zoekopdrachten via de adresbalk doorgestuurd naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat eigen zoekresultaten te leveren, dus leiden ze om (soms via omleidingsketens) naar Google, Yahoo, Bing en andere echte zoekmachines. Aangezien elke wijziging die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen automatisch ongedaan kan worden gemaakt (of de toegang tot de instellingen wordt simpelweg geblokkeerd), is het onmogelijk om de getroffen browsers te herstellen zonder de browserkaper te verwijderen. Bovendien kan de meeste adwares net zoals browserkapers gegevens registreren. Ze kunnen de browse-activiteit volgen (bezochte websites en de geschiedenis van zoekmachines) en de persoonlijke informatie verzamelen die hieruit wordt afgeleid (IP-adressen, geolocaties en andere details) wordt vaak ten gelde gemaakt door ze te delen met derden (mogelijk cybercriminelen) die ze ongetwijfeld zullen misbruiken. Daarom kan de aanwezigheid van dergelijke apps (zoals SkilledEntry) op apparaten leiden tot systeeminfiltraties en infecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van de browser en het computersysteem en de veiligheid van de gebruikers te beschermen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties van SkilledEntry
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), Endgame (Malicious (high Confidence)), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze applicatie is onderdeel van de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties in pop-ups, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrentss.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van SkilledEntry verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ProgressStart, TechnologyCustom, BufferKey en BoostSelect zijn een paar voorbeelden van andere apps van het adware-type. Ze lijken op het eerste zicht onschadelijk en nuttig. Gebruikers worden misleid met aanbiedingen van nuttige functies zodat ze zelf overgaan tot de download en installatie van de apps. De beloofde functies werken echter zelden. Dit geldt voor alle ongewenste apps. Het enige doel van ongewenste applicaties is het genereren van inkomsten op kosten van de gebruiker. Ongewenste apps worden ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, browsers te kapen, omleidingen te veroorzaken en gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie te verzamelen..

Hoe werd SkilledEntry geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste apps kunnen samen andere software worden gedownload / geïnstalleerd. "Bundelen" is de naam van deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere software wordt verpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Door het overhaasten van downloads / installaties (bijvoorbeeld het negeren van de voorwaarden, overslaan van stappen en secties enz.) lopen gebruikers het risico onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toe te staan. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" downloadpagina's. Opdringerige advertenties verspreiden deze toepassingen ook. Nadat erop is geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren waarmee ongewenste apps worden gedownload en geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt sterk aangeraden om software steeds te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, zoals niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden (freeware), peer-to-peer-netwerken voor het delen van bestanden (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders kunnen misleidende of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden en installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullende apps, tools, functies enzovoort. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem en onschadelijk uit, maar leiden vaak door naar verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als gebruikers dergelijke advertenties en omleidingen opmerken, dan moeten ze hun systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties of browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met SkilledEntry, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van SkilledEntry is voltooid:

pop-up displayed once SkilledEntry installation is done

SkilledEntry verwijst gebruikers door naar de Safe Finder website via akamaihd.net:

SkilledEntry redirecting users to Safe Finder website via akamaihd.net

SkilledEntry adware installatiemap:

SkilledEntry adware install folder

SkilledEntry adware op de Safari browser:

SkilledEntry adware installed on Safari

Advertenties van SkilledEntry onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van SkilledEntry. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SkilledEntry adware verwijderen:

Verwijder aan SkilledEntry gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van skilledentry gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SkilledEntry verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van skilledentry gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van skilledentry gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van skilledentry gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SkilledEntry QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SkilledEntry op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van SkilledEntry

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.