FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkom je doorverwijzingen van en naar promodayz.com?

Ook bekend als: promodayz.com pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Promodayz[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is promodayz[.]com?

Promodayz[.]com is een frauduleuze website, gelijkaardig aan checkandgo.info, overiesarticu.info, pushpush.net en duizenden andere. Deze promoot dubieuze inhoud door bezoekers om te leiden naar andere onbetrouwbare of kwaadaardige webpagina's. De meeste gebruikers bezoeken promodayz [.]com onbedoeld, omdat ze ernaar worden omgeleid door opdringerige advertenties of door potentieel ongewenste toepassingen. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat deze apps geen uitdrukkelijke toestemming nodig hebben om op apparaten te worden geïnstalleerd. Mogelijk ongewenste toepassingen veroorzaken vaak omleidingen, ze vertonen opdringerige advertenties en registreren browsergerelateerde gegevens.

promodayz[.]com pop-up redirects

Eenmaal geopend, is het eerste dat promodayz [.]com doet, het IP-adres van bezoekers controleren om hun geolocaties te ontdekken. Dit laatste is cruciaal om te bepalen welke actie hierop zal volgen. Ofwel worden gebruikers naar elders doorverwezen, ofwel krijgen ze (verdachte) inhoud te zien, afhankelijk van hun geolocatie. Deze website gebruikt ook misleidende tactieken (d.w.z. clickbait) om gebruikers te misleiden zodat ze browsermeldingen zouden inschakelen. De frauduleuze webpagina beweert dat de bezoeker moet klikken op 'Toestaan' om te verifiëren dat ze geen robot zijn, maar als ze dit doen, kan promodayz [.]com meldingen beginnen weergeven, d.w.z. opdringerige advertenties vertonen. Dergelijke advertenties verwijzen naar verschillende verkoopgerichte, onbetrouwbare, frauduleuze, misleidende, gecompromitteerde en kwaadaardige websites. Als erop wordt geklikt, dan kunnen die opdringerige advertenties scripts uitvoeren om stiekem software te downloaden en te installeren. Een goed voorbeeld van inhoud die op deze manier in systemen is geïnfiltreerd, zijn ongewenste apps. Ongewenste applicaties kunnen verschillende mogelijkheden hebben, afgezien van het openen van dubieuze webpagina's. Ze kunnen de plaatsing van opdringerige advertenties op elke bezochte website mogelijk maken. Een ander type kan browserinstellingen wijzigen, de toegang tot instellingen beperken, en valse zoekmachines promoten. Bovendien kunnen de meeste ongewenste apps de surfactiviteit van gebruikers op internet volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie van gebruikers verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden doorgaans gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen), die ze zullen misbruiken om geld te verdienen. Samenvattend kunnen we stellen dat ongewenste apps allerlei systeeminfiltraties en infecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal kunnen veroorzaken. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van gebruikers te garanderen, wordt het ten zeerste aanbevolen om alle verdachte applicaties en browserextensies / plug-ins onmiddellijk te verwijderen.

Samenvatting bedreiging:
Naam promodayz.com pop-up
Type bedreiging Advertenties via push-notificaties, ongewenste advertenties, pop-ups met advertenties
Detectienamen CLEAN MX (Malicious), Yandex Safebrowsing (Malicious), volledige lijst met detecties (VirusTotal)
IP-adres 167.71.12.147
Domeinen 1.promodayz[.]com; 0.promodayz[.]com; 2.promodayz[.]com; 6.promodayz[.]com; 7.promodayz[.]com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Intrusieve pop-ups met advertenties. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browserspionage, privacyschendingen, bijkomende malware-besmettingen.
Verwijdering

Om promodayz.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste applicaties lijken vaak legitiem en onschadelijk. Deze apps worden meestal aanbevolen als zijnde 'nuttige software' met een grote verscheidenheid aan functies. De beloofde functies zijn echter zelden operationeel en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. Functionaliteit, gebruikersgemak en veiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste applicaties is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom openen ongewenste applicaties schadelijke websites, vertonen ze opdringerige advertentiecampagnes, wijzigen ze de browserinstellingen en registreren ze persoonlijke gegevens.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste apps kunnen onbedoeld samen met andere producten worden gedownload of geïnstalleerd. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om deze valse marketingtechniek te definiëren waarbij gewone software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Overhaaste downloads en installaties (bijv. het negeren van de voorwaarden, het overslaan van stappen, het gebruiken van vooraf bepaalde instellingen enz.) - verhogen allemaal het risico van onbedoelde installatie van gebundelde inhoud, ondanks de aanwezigheid van eventuele opt-out-opties. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" downloadpagina's. Eenmaal aangeklikt, kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om ongewenste apps te downloaden en te installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet altijd worden onderzocht voordat deze wordt gedownload, geïnstalleerd en/of gekocht. Het wordt aanbevolen om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders kunnen misleidende en/of gebundelde inhoud bieden; daarom wordt het gebruik hiervan afgeraden. Bij het downloaden en installeren is het ook belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies enzovoort. Opdringerige advertenties lijken misschien legitiem en onschadelijk, maar vaak verwijzen ze door naar allerlei onbetrouwbare en gevaarlijke sites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als u dergelijke advertenties/omleidingen opmerkt, dan moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties en/of browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Lay-out van de promodayz [.]com-website (GIF):

promodayz[.]com website layout (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

promodayz.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van promodayz.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

goodbase[.]biz adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar goodbase[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van promodayz.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van promodayz.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van promodayz.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de promodayz.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om promodayz.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over promodayz.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17638-promodayz-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
promodayz.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van promodayz.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met promodayz.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.