FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de SearchZilla browserkaper?

Ook bekend als: Feed.search-zilla.com doorverwijzingen
Schadeniveau: Medium

SearchZilla browserkaper verwijderingsinstructies

Wat is SearchZilla?

SearchZilla wordt gepromoot als een app die de surfervaring verbetert. Het wijzigt echter de browserinstellingen om feed.search-zilla.com te promoten, het adres van een valse zoekmachine. Dit soort apps noemen we browserkapers. Browserkapers promoten niet alleen valse zoekmachines, ze verzamelen ook andere gegevens. Omdat gebruikers dergelijke apps vaak onbedoeld downloaden (en zonder het te beseffen), worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste apps.

SearchZilla opent feed.search-zilla.com

Gewoonlijk promoten browserkapers valse zoekmachines door de browserinstellingen te wijzigen, zoals het adres van de standaard zoekmachine, de startpagina en nieuwe tabbladen. Deze app (SearchZilla) wijzigt deze instellingen naar feed.search-zilla.com zodat gebruikers dit adres bezoeken telkens ze een browser of een nieuw tabblad openen of als ze een zoekopdracht invoeren in de adresbalk. Deze valse zoekmachine levert resultaten van Yahoo. Ze genereert met andere worden geen eigen unieke resultaten en verwijst gebruikers door naar search.yahoo.com. Om feed.search-zilla.com uit de browserinstellingen te verwijderen is het noodzakelijk om SearchZilla te verwijderen. Anders zal deze app voorkomen dat gebruikers de instellingen wijzigen. Ook werkt deze app als een tool voor dataspionage en zo kan ze surfgegevens verzamelen zoals geolocaties, IP-adressen, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere dergelijke gegevens. Ze kan ook persoonlijke en gevoelige gegevens 'bespioneren'. Dit soort gegevens worden vaak doorverkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die ze op allerlei manieren misbruiken. De geïnstalleerde browserkapers kunnen privacyschendingen veroorzaken, problemen met de veiligheid op internet enz. Sommige gebruikers kunnen zelfs slachtoffer worden van identiteitsdiefstal. Als  SearchZilla of gelijk welk ander ongewenste programma op een webbrowser of besturingssysteem is geïnstalleerd, dan zou het zo snel mogelijk moeten worden verwijderd.

Samenvatting bedreiging:
Naam SearchZilla
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tab
Browserextensie(s) SearchZilla
Veronderstelde functionaliteit SearchZilla zou zogenaamd de surfervaring verbeteren
Promotie-URL feed.search-zilla.com
IP-adres (feed.search-zilla.com) 13.84.45.249
Gewijzigde browserinstellingen Startpagina, URL voor nieuwe tabbladen, standaard zoekmachine
Symptomen Gewijzigde instellingen internetbrowser (startpagina, standaard zoekmachine, instellingen voor nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kapers te bezoeken en hun zoekmachines te gebruiken.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers.
Schade Browserspionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Twisted Search, Booster Search en Convert Your File Now zijn de namen van andere browserkapers. Er zijn veel van dergelijke apps. Meestal worden ze gepromoot als een tool voor het verbeteren van de surfervaring op internet. Vaker wel dan niet bieden ze echter geen enkele toegevoegde waarde. Ze werken niet zoals beloofd en ze promoten valse zoekmachines, bespioneren gebruikers enz. Daarnaast kunnen browserkapers ook allerlei problemen veroorzaken. Dit soort apps kunt u dan ook best niet downloaden en installeren.

Hoe werd SearchZilla geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden ongewenste apps verspreid door ze op te nemen in de downloaders of installers van andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als 'bundling' en ze moet gebruikers misleiden zodat ze onbedoeld en onbewust ongewenste apps downloaden samen met de software die ze eigenlijk wilden downloaden of installeren. Als u op zoek bent naar dit soort inbegrepen en ongewenste apps dan kunt u deze vaak terugvinden in de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen. Als gebruikers programma's downloaden en installeren zonder de instellingen te wijzigen dan gaan ze akkoord met de installatie van de ongewenste apps. Ongewenste downloads worden ook veroorzaakt door te klikken op misleidende advertenties (die scripts kunnen uitvoeren).

Hoe voorkomt u de installatie van ongewenste apps?

Externe downloaders, installers, niet-officiële pagina's, freeware downloadsites, peer-to-peer netwerken (bv. torrentclients, eMule), en andere gelijkaardige kanalen mogen niet worden gebruikt om software te downloaden en te installeren. Deze moeten vaak geld opleveren via de promotie en distributie van ongewenste apps of zelfs kwaadaardige software. Programma's moeten steeds worden gedownload van officiële websites en via rechtstreekse links. Ook downloaders en installers die 'Aangepaste', 'Geavanceerde' of 'Handmatige' instellingen bevatten moeten altijd goed gecontroleerd worden op eventuele aanbiedingen voor het downloaden of installeren van mogelijk ongewenste apps. Intrusieve advertenties worden vertoond op dubieuze websites en daar mag u nooit op klikken. Vaak openen ze onbetrouwbare of kwaadaardige pagina's of forceren ze de download/installatie van ongewenste apps. Als er al verdachte of ongewenste extensies, plug-ins en add-ons op uw browser zijn geïnstalleerd, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Dit moet ook worden gedaan met dergelijke programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als uw computer al besmet is met SearchZilla dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper te elimineren.

Melding dat SearchZilla gegevens kan lezen en wijzigen (in Chrome):

searchzilla browserkaper vraagt toestemming voor installatie

Websites promoten de SearchZilla browserkaper:

searchzilla download website searchzilla download website searchzilla download website

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

SearchZilla browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

feed.search-zilla.com browserkaper verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld "SearchZilla"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de feed.search-zilla.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

SearchZilla browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder aan feed.search-zilla.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing feed.search-zilla.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://feed.search-zilla.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing feed.search-zilla.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "SearchZilla".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van feed.search-zilla.com doorverwijzingen dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing feed.search-zilla.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "SearchZilla" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing feed.search-zilla.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" schakel "SearchZilla" uit en zoek naar de browserkaper URL (hxxp://feed.search-zilla.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing feed.search-zilla.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "feed.search-zilla.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van feed.search-zilla.com doorverwijzingen, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing feed.search-zilla.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "SearchZilla" en alle andere recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing feed.search-zilla.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u "SearchZilla" uit, verwijdert u hxxp://feed.search-zilla.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijder feed.search-zilla.com als standaard zoekmachine in Mozilla Firefox

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "vals" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van feed.search-zilla.com doorverwijzingen kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de feed.search-zilla.com doorverwijzingen, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van feed.search-zilla.com doorverwijzingen uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over feed.search-zilla.com doorverwijzingen of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17350-searchzilla-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Feed.search-zilla.com doorverwijzingen QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Feed.search-zilla.com doorverwijzingen op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.