Hoe verwijdert u de Go Easy Directions Promos adware?

Ook bekend als: Advertenties door Go Easy Directions Promos
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Go Easy Directions Promos adware verwijderingsinstructies

Wat is Go Easy Directions Promos?

Go Easy Directions Promos is software, die gecategoriseerd is als adware. Het wordt gepromoot als een tool voor eenvoudige toegang tot verschillende kaarten en routes. Na een succesvolle infiltratie voert Go Easy Directions Promos opdringerige advertentiecampagnes uit, d.w.z. het toont ongewenste en zelfs schadelijke advertenties. Bovendien heeft Go Easy Directions Promos gegevensregistratiemogelijkheden, die worden gebruikt om de browseractiviteit van de gebruikers te bespioneren. Aangezien weinig gebruikers het opzettelijk installeren, wordt het ook beschouwd als een mogelijk ongewenste applicatie.

Website promoot de Go Easy Directions Promos adware

Go Easy Directions Promos adware maakt het mogelijk om grafische inhoud van derden op elke bezochte site te plaatsen. Vandaar dat de getoonde advertenties (bijv. pop-ups, banners, coupons, enquêtes, enz.) de browserervaring verminderen. Ze vertragen de browsersnelheid en beperken de zichtbaarheid van de pagina (doordat ze de delen van de bezochte pagina overdekken). Wanneer op deze opdringerige advertenties wordt geklikt, verwijzen ze door naar verschillende verkoopgerichte, onbetrouwbare, frauduleuze, misleidende, ogecompromitteerde en kwaadaardige websites. Sommige advertenties kunnen zelfs worden geactiveerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die ontworpen zijn om software te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Een goed voorbeeld van inhoud die op deze manier in systemen infiltreren zijn ongewenste applicaties. Deze apps kunnen andere/extra mogelijkheden hebben, afgezien van het plaatsen van opdringerige advertenties. Zoals vermeld in de inleiding, kan Go Easy Directions Promos de gegevens volgen/bespioneren. Het kan de browseractiviteit van de gebruikers volgen (bezochte URL's, bekeken webpagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en daaruit gevoelige informatie afleiden en verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden waarschijnlijk gedeeld met derden, met de bedoeling om ze te misbruiken voor winst/criminele doeleinden. Bovendien bevatten deze gegevens doorgaans persoonlijk identificeerbare informatie. Ongewenste apps (inclusief adware) kunnen leiden tot systeeminfiltraties en infecties, tot ernstige privacyschendingen, tot financiële verliezen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Samenvatting van de bedreiging:
Naam Advertenties door Go Easy Directions Promos
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-up-virus
Browser extensie(s) Go Easy Directions Promos
Verwachtte functionaliteit Het kan zogenaamd snelle toegang bieden tot verschillende kaarten en routes.
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de site waarop u surft. Intrusieve pop-ups met advertenties. Tragere internetsnelheid.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installatie (bundeling), valse Flash Player installatie.
Schade Computerprestaties worden verstoord, browserspionage, privacyschendingen en mogelijk bijkomende malware-besmettingen.
Verwijdering

Om Advertenties door Go Easy Directions Promos verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Best Classified Ads Promos, MoreResults, Holiday Radio Promos zijn een paar voorbeelden van andere software, binnen de adware-categorie. Ze lijken legitiem en nuttig. Gebruikers worden verleid tot downloaden/installeren met aanbiedingen van "handige" functies. Zelden werken deze functies echter zoals geadverteerd en in de meeste gevallen functioneren ze helemaal niet. Deze eigenschappen zijn in feite van toepassing op alle ongewenste apps. Functionaliteit, gebruikersgemak en veiligheid zijn niet relevant, omdat ongewenste apps maar één doel hebben: inkomsten opleveren voor de ontwikkelaars. Daarom tonen ongewenste apps, in plaats van te werken zoals beloofd, opdringerige advertentiecampagnes, forceren ze het openen van onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's, kapen ze browsers en verzamelen ze privégegevens.

Hoe werd Go Easy Directions Promos geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste apps (bijv. Go Easy Directions Promos) hebben "officiële" promotiepagina's, waarvan ze gedownload kunnen worden. Deze applicaties kunnen echter ook samen met andere producten worden gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtechniek om reguliere programma's te verpakken samen met ongewenste of kwaadaardige extensies wordt "bundeling" genoemd. Door de download- en installatieprocessen overhaast te doorlopen (bijvoorbeeld door voorwaarden over te slaan of te negeren, stappen en secties over te slaan, de vooraf ingestelde opties te gebruiken, enz.) brengen gebruikers hun systemen in gevaar met mogelijke infiltraties en infecties, afkomstig van de gebundelde inhoud. Opdringerige advertenties verspreiden dergelijke apps ook. Zodra erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om heimelijk ongewenste apps te downloaden/installeren.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om producten te onderzoeken om hun legitimiteit te verifiëren, alvorens ze te downloaden/installeren en/of te kopen. Alleen officiële en betrouwbare downloadbronnen mogen worden gebruikt. Niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-netwerken voor het delen (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere downloaders van derden worden beschouwd als onbetrouwbaar en het is afgeraden om ze te gebruiken. De download- en installatieprocessen moeten voorzichtig worden uitgevoerd. Daarom is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, om alle beschikbare opties te verkennen, om de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en om het downloaden/installeren van aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen te weigeren. Opdringerige advertenties zien er meestal legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar onbetrouwbare en dubieuze webpagina's (bijv. voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort). Merkt u dergelijke advertenties/omleidingen op, dan moeten u uw systeem inspecteren en alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met Go Easy Directions Promos, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze adware automatisch te verwijderen.

Go Easy Directions Promos adware vraagt gegevens-gerelateerde toestemmingen:

Go Easy Directions Promos adware vraagt toestemmingen

Een voorbeeld van advertenties geleverd door de Go Easy Directions Promos adware:

Go Easy Directions Promos adware ads

De Go Easy Directions Promos adware (GIF):

Go Easy Directions Promos adware (GIF)

Advertenties door Go Easy Directions Promos onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door Go Easy Directions Promos. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Go Easy Directions Promos adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Go Easy Directions Promos adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar "Go Easy Directions Promos", selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de Go Easy Directions Promos advertenties veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de Go Easy Directions Promos adware uit internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Go Easy Directions Promos zijn browserplug-ins niet in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het werd gebundeld met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser-add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen: 

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering Go Easy Directions Promos ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering Go Easy Directions Promos ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door go easy directions promos dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering Go Easy Directions Promos  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.Verwijdering Go Easy Directions Promos ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door go easy directions promos, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering Go Easy Directions Promos ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering Go Easy Directions Promos ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door go easy directions promos kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door go easy directions promos, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door go easy directions promos van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door go easy directions promos of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17347-go-easy-directions-promos-adware

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door Go Easy Directions Promos QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door Go Easy Directions Promos op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door Go Easy Directions Promos

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.