Hoe verwijdert u doorverwijzingen van en naar goodbase.biz?

Ook bekend als: goodbase.biz pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Goodbase[.]biz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is goodbase[.]biz?

Goodbase[.]biz is een frauduleuze website die sterk lijkt op 1000-dollar.cash, thefastpush.com, place-web.com en duizenden andere websites. Bezoekers van deze site krijgen dubieuze inhoud te zien en/of worden omgeleid naar onbetrouwbare en zelfs kwaadaardige pagina's. Meestal worden websites zoals goodbase[.]biz onbedoeld geopend. De meeste bezoekers worden hiernaar doorverwezen door opdringerige advertenties of door ongewenste toepassingen. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat deze apps geen uitdrukkelijke toestemming nodig hebben om op systemen geïnstalleerd te worden. Mogelijk ongewenste apps zijn ontworpen om omleidingen te veroorzaken, om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren en om de browseractiviteiten te bespioneren.

goodbase[.]biz pop-up doorverwijzingen

Eénmaal geopend, is het eerste wat goodbase[.]biz doet de IP-adressen van de bezoekers controleren om hun geolocaties te leren. Dit laatste is cruciaal voor het bepalen van het verdere gedrag van de site: of gebruikers ergens anders naartoe worden geleid en/of ze dubieuze inhoud te zien krijgen, hangt af van hun geolocatie. Verder maakt deze webpagina gebruik van clickbait "Klik op toestaan ​​om te bevestigen dat je geen robot bent!" om de bezoekers te misleiden zodat ze hun browsermeldingen toestaan. Indien ingeschakeld, dan zal goodbase[.]biz verschillende opdringerige advertenties weergeven (bijv. pop-ups, banners, coupons, enz.). De geleverde advertenties verminderen de browserervaring, omdat ze de browsersnelheid beperken en de inhoud van de bestaande pagina's verbergen. Bovendien leiden opdringerige advertenties, wanneer erop wordt geklikt, door naar verkoopgerichte en onbetrouwbare, gecompromitteerde, misleidende, en kwaadaardige websites. Deze advertenties kunnen ook scripts uitvoeren om stiekem software (bijvoorbeeld ongewenste apps) te downloaden/installeren. Ongewenste applicaties genereren doorverwijzingen naar vergelijkbare schadelijke webpagina's en kunnen opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren. De meeste ongewenste apps, ongeacht hun specifieke kenmerken/type, kunnen gegevens volgen/bespioneren. Ze kunnen de browseractiviteit volgen (bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.) en persoonlijke informatie van de gebruikers verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere gevoelige details). Deze kwetsbare gegevens worden waarschijnlijk gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling deze te misbruiken voor financieel gewin. Samengevat kan de aanwezigheid van ongewenste apps op systemen infiltraties en infecties veroorzaken, leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te garanderen, moeten daarom alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Samenvatting van de bedreiging:
Naam goodbase.biz pop-up
Type bedreiging Push meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up-advertenties.
Detectienamen Volledige detectielijst (VirusTotal)
IP-adres 178.128.141.43
Geobserveerde Domeinen 9.goodbase[.]biz; 7.goodbase[.]biz; 3.goodbase[.]biz; 1.goodbase[.]biz; 0.goodbase[.]biz
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de site waarop u surft. Intrusieve pop-ups met advertenties. Tragere internetsnelheid.
Distributie methodes Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om goodbase.biz pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste apps lijken vaak legitiem en overtuigen de gebruikers om ze te downloaden/installeren met aanbiedingen van "nuttige" en "voordelige" functies. Zelden zijn deze functies operationeel en zelfs als ze werken dan doen ze dit niet zoals geadverteerd. Functionaliteit, gebruiksgemak en veiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te verkrijgen voor de ontwikkelaars. In plaats van hun beloftes na te komen, forceren ongewenste apps het openen van onbetrouwbare en kwaadaardige sites, vertonen ze opdringerige advertentiecampagnes, en verzamelen ze privé-informatie.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste apps kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om deze valse marketingtechniek te definiëren waarbij reguliere producten worden voorverpakt samen met ongewenste of schadelijke software. Door de download- en installatieprocessen te doorlopen (bijvoorbeeld door de voorwaarden te negeren, stappen en secties over te slaan, vooraf ingestelde opties te gebruiken, enz.) riskeren gebruikers dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun systemen toestaan. Sommige ongewenste apps hebben "officiële" downloadpagina's. Eénmaal aangeklikt kunnen opdringerige advertenties scripts uitvoeren om ongewenste apps te downloaden/installeren, zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software moet altijd worden gecontroleerd voordat deze wordt gedownload/geïnstalleerd en/of aangekocht. Het wordt aanbevolen om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken. Onbetrouwbare downloadbronnen, bv. gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, enz.) en andere downloaders van derden kunnen misleidende en/of gebundelde inhoud aanbieden; daarom wordt het gebruik ervan afgeraden. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om altijd de voorwaarden te lezen, om alle beschikbare instellingen te verkennen en om u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem en onschadelijk uit, maar ze leiden door naar onbetrouwbare en dubieuze webpagina's (met inhoud zoals pornografie, dating voor volwassenen, gokken en andere). Als u dergelijke advertenties/omleidingen opmerkt, dan moeten de gebruikers het systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en/of browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

De goodbase[.]biz website (GIF):

goodbase[.]biz website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

goodbase.biz pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van goodbase.biz pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

goodbase[.]biz adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar goodbase[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van goodbase.biz pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van goodbase.biz pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering goodbase[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van goodbase.biz pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de goodbase.biz pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om goodbase.biz pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over goodbase.biz pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/17202-goodbase-biz-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
goodbase.biz pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van goodbase.biz pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met goodbase.biz pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.