Hoe de InnovativeShare adware deïnstalleren?

Ook bekend als: Advertenties door InnovativeShare
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u InnovativeShare op een Mac?

Wat is InnovativeShare?

InnovativeShare is een applicatie die de surfervaring op het internet zou moeten verbeteren. Het is echter gecategoriseerd als adware - het vertoont verschillende opdringerige advertenties. Vaak zijn dergelijke apps ook ontworpen om allerlei gegevens te verzamelen. Vaker wel dan niet downloaden en installeren de gebruikers adware onbedoeld. Daarom worden deze apps potentieel ongewenste applicaties genoemd.

InnovativeShare adware

Meestal zijn adware-applicaties ontworpen om advertenties weer te geven in de vorm van banners, coupons, enquêtes, pop-ups, enz. Deze advertenties verbergen vaak de inhoud van de bezochte pagina's en openen, indien erop wordt geklikt, onbetrouwbare pagina's en/of ze veroorzaken downloads/installaties van ongewenste apps door bepaalde scripts uit te voeren. Het is ook vrij gebruikelijk dat adware ontworpen is om allerlei gegevens te verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker. Bijvoorbeeld de adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en andere browsegegevens. Deze specifieke app kan gevoelige informatie van websites lezen, zoals: wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens. Het is mogelijk dat de ontwikkelaars van InnovativeShare deze verzamelde informatie verkopen aan externen (mogelijk cybercriminelen) die deze kunnen misbruiken om op andere manieren inkomsten te verkrijgen. Dit betekent dat de gebruikers van InnovativeShare mogelijk financieel verlies zullen lijden, het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal en problemen kunnen ondervinden met betrekking tot de veiligheid van het browsen/de online privacy. Daarom mag deze app (en andere vergelijkbare applicaties) niet worden gedownload en geïnstalleerd.

Samenvatting bedreiging:
Naam Advertenties door InnovativeShare
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AB [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.5), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Didnarbois.A), FireEye (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.5), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste advertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Distributie methodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrents.
Schade Internetbrowser-spionage (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door InnovativeShare verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Meer voorbeelden van adware zijn: TotalSearch, WebScheduler en CrowdExclusive. In de meeste gevallen zijn deze apps ontworpen om de gebruikers te overladen met verschillende advertenties. Ze werken ook vaak als tool voor het volgen van informatie. De meeste adware-apps zijn niet functioneel en leveren geen meerwaarde. Ze kunnen wel de oorzaak zijn van verschillende problemen. Als InnovativeShare (of andere adware) op een browser en/of besturingssysteem geïnstalleerd is, dan moet het dus meteen worden verwijderd.

Hoe werd InnovativeShare geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak voegen ontwikkelaars adware en onbgewenste applicaties toe aan de downloaders en installers van andere software. Meestal worden de aanbiedingen voor het downloaden en/of installeren van mogelijk ongewenste apps gemeld in hun "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere vergelijkbare instellingen. Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen. Door de standaardinstellingen ongewijzigd te laten, kunnen allerlei ongewenste apps gedownload en geïnstalleerd worden samen met andere, opzettelijk gedownloade en/of geïnstalleerde software. Deze distributiemethode van ongewenste apps staat bekend als "bundeling". Bovendien kunnen ongewenste programma's gedownload/geïnstalleerd worden via misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Dit kan echter alleen gebeuren als er op die advertenties wordt geklikt.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software en bestanden moeten altijd gedownload worden van officiële websites en via directe links. Vaak worden bronnen/tools zoals downloaders (en installatieprogramma's) van externe partijen, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), dubieuze/niet-officiële websites, enz. gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. In sommige gevallen zelfs schadelijke programma's. Daarom is het niet veilig om software op deze manier te downloaden of te installeren. Bovendien bevatten de downloaders en installers vaak instellingen zoals "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties die aanbiedingen vermelden om mogelijk ongewenste applicaties te downloaden en/of te installeren. Dergelijke instellingen moeten gecontroleerd worden en aanbiedingen voor het downloaden/installeren van ongewenste software moeten worden afgewezen. Advertenties die op verschillende dubieuze websites verschijnen (bijv. op pagina's met betrekking tot pornografie, dating voor volwassenen, gokken) mogen niet worden aangeklikt. Vaak openen die advertenties allerlei onbetrouwbare, potentieel kwaadaardige websites of downloaden/installeren ze ongewenste apps. Alle ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) die op een webbrowser geïnstalleerd zijn, moeten worden verwijderd. Hetzelfde moet gebeuren met dit soort software die op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Als uw computer al geïnfecteerd is met InnovativeShare, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven na een geslaagde InnovativeShare installatie:

pop-up weergegeven na de InnovativeShare installatie

InnovativeShare geïnstalleerd op Safari:

innovativeshare adware geinstalleerd op safari

InnovativeShare installatiemap en bestanden:

innovativeshare adware map

Advertenties door InnovativeShare onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door InnovativeShare. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

InnovativeShare adware verwijderen:

Verwijder aan InnovativeShare gerelateerde, mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door innovativeshare gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door InnovativeShare verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door innovativeshare gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door innovativeshare gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door innovativeshare gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door InnovativeShare QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door InnovativeShare op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door InnovativeShare

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.