Vertrouw de melding "Adobe Flash Player is verlopen" niet

Ook bekend als: "Adobe Flash Player is verouderd" pop-up
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de valse melding "Adobe Flash Player" is verlopen" van een Mac?

Wat is de waarschuwing "Adobe Flash Player is verouderd"?

Dit is een bericht weergegeven door een misleidende website die een pop-upvenster opent waarin wordt gesuggereerd dat de huidige versie van Adobe Flash Player verouderd is. Gebruikers worden aangemoedigd om de nieuwste versie te downloaden/installeren. Op het moment van onderzoek downloadde deze pagina de installatieprogramma's van twee apps: Media Player en MyCouponsmart. Zoals de meeste soortgelijke websites is ook hier het doel om gebruikers te misleiden zodat ze mogelijk ongewenste apps downloaden en installeren. In de meeste gevallen verspreiden dergelijke websites gewone ongewenste apps zoals browserkapers en adware. Het is echter ook mogelijk dat een dergelijke website gebruikt wordt om de bezoekers te besmetten met trojans, ransomware of andere gevaarlijke malware.

adobe-flash-player-is-verouderd oplichtingspagina

Volgens deze website bevat de geïnstalleerde Adobe Flash Player niet de nieuwste beveiligingsupdates en kan deze alleen gebruikt worden als ze wordt bijgewerkt. Het is ontworpen om een ​​bestand met de naam "Adobe Flash Player.dmg" te downloaden, dat bedoeld is om de nieuwste Adobe Flash Player te installeren. In plaats van de legitieme software te installeren, worden Media Player en MyCouponsmart geïnstalleerd. MyCouponsmart is software die gecategoriseerd wordt als adware. Het is ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven (zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort). Het probleem met dergelijke advertenties is dat ze de inhoud van de bezochte pagina's verbergen en, indien erop wordt geklikt, potentieel schadelijke pagina's openen of ongewenste software downloaden/installeren. Adware kan ook ontworpen zijn om browsergerelateerde informatie te verzamelen, zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten en andere browsergegevens. In sommige gevallen kan deze software ook ontworpen zijn om gevoelige details te verzamelen. Heel vaak misbruiken de mensen achter dergelijke apps de verzamelde gegevens om inkomsten te verkrijgen of om te verkopen aan externen (mogelijk cybercriminelen). Er is een grote kans dat de andere app die opgenomen is in dit valse Adobe Flash Player-installatieprogramma ook als adware werkt. In sommige gevallen worden valse installatieprogramma's gebruikt om de systemen te infecteren met malware zoals trojans, ransomware of andere schadelijke software. Mensen die hun computer hebben geïnfecteerd met dit soort programma's, ondervinden meestal gegevens en financieel verlies, problemen met de veiligheid van het browsen en de privacy, worden het slachtoffer van identiteitsdiefstal, enzovoort. Daarom mag software nooit gedownloadworden van oplichtingssites zoals deze.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Adobe Flash Player is verouderd" pop-up
Bedreigingstype Phishing, oplichting, Mac-malware, Mac-virus
Valse Claim Volgens deze website is de geïnstalleerde versie van Adobe Flash Player verouderd.
Detectie Namen (Adobe Flash Player.dmg) Avast (MacOS:Agent-FJ [Adw]), AVG (MacOS:Agent-FJ [Adw]), DrWeb (Adware.Mac.Bundlore.775), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Bnodlero.ah), volledige lijst (VirusTotal)
Gepromote Ongewenste Applicatie Media Player, MyCouponsmart
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Adobe Flash Player is verouderd pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Meer voorbeelden van gelijkaardige oplichtingssites zijn: operatedevelopeduberprogram[.]icu, operateuberrefinedprogram[.]icu en mainspotupdatesfreenew[.]info. Meestal zijn ze ontworpen om de bezoekers te misleiden om een vals Adobe Flash Player-installatieprogramma's te gebruiken door te suggereren dat de geïnstalleerde versie van deze software verouderd is. Die installatieprogramma's installeren nooit de werkelijke Adobe Flash Player. Ze installeren meestal een mogelijk ongewenste app (of apps) of schadelijke software. Het is vermeldenswaard dat dergelijke websites vaak worden geopend door ongewenste programma's die al geïnstalleerd zijn op de browsers en/of besturingssystemen.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden/installeren mensen de mogelijk ongewenste applicaties per ongeluk (onbedoeld). Dit gebeurt meestal wanneer ze zijn opgenomen in de download- en/of installatie-instellingen van andere, voornamelijk gratis software. Gewoonlijk vindt u de informatie over de extra downloads/installaties in de instellingen van de installatie, zoals "Aangepast", "Geavanceerd", "Handmatig", enz. Wanneer bepaalde software gedownload/geïnstalleerd wordt zonder één van deze instellingen te controleren en te wijzigen, dan krijgen de ongewenste programma's toestemming om ook gedownload/geïnstalleerd te worden. Deze verspreidingsmethode van verschillende ongewenste programma's staat bekend als "bundeling". Ontwikkelaars gebruiken het om de mensen te misleiden om ongewenste apps samen met andere, gewenste software te downloaden/installeren. In andere gevallen kunnen ongewenste programma's gedownload/geïnstalleerd worden door te klikken op misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Ongewenste downloads en installaties kunnen worden vermeden door software alleen te downloaden van officiële websites, en niet via externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), dubieuze websites of andere vergelijkbare kanalen. Ook moet men de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de downloader en installer aanvinken en aanbiedingen voor het downloaden/installeren van extra inbegrepen software negeren. Verder raden we u aan om niet op opdringerige advertenties te klikken die op verdachte pagina's verschijnen. Ze zijn vaak ontworpen om omleidingen naar onbetrouwbare (en mogelijk kwaadaardige) websites te veroorzaken of downloads/installaties van ongewenste programma's. Als een ongewenste, verdachte applicatie (extensie, plug-in en/of add-on) al op uw browser geïnstalleerd is, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Dat geldt ook voor software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

De "Adobe Flash Player is verouderd"-oplichting (GIF):

adobe flash player is verouderd oplichting

Tekst in het pop-up venster:

De nieuwste versie van Player wordt aanbevolen om audiobestanden in hoge kwaliteit te coderen en/of te decoderen - klik hier om de nieuwste versie bij te werken.
"Adobe Flash Player is verlopen
De versie van "Adobe Flash Player" op uw systeem bevat niet de nieuwste flash-update en is geblokkeerd. Download een updateversie om "Adobe Flash Player" te blijven gebruiken.
Het downloadproces wordt uitgevoerd door mediadownloader te starten, een platform voor de installatie van software ("Installer"). Het installatieprogramma kan suggesties bevatten voor de installatie van aanvullende gratis softwareaanbiedingen ("Aanbiedingen"), naast de installatie. U kunt ervoor kiezen om de aanbiedingen tijdens het installatieproces te installeren. U kunt de aanbiedingen ook verwijderen nadat u ervoor hebt gekozen om ze te installeren. Het IP-adres wordt geregistreerd om redenen van analyse en fraudeopsporing en wordt na 24 uur uit onze administratie verwijderd. U kunt downloaden zonder het installatieprogramma van de oorspronkelijke site te gebruiken. Uw gebruik van het installatieprogramma is onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van het installatieprogramma.

Deïnstalleren

Valse Adobe Flash Player installatie:

valse installatie van adobe flash player

Een andere screenshot van een valse Adobe Flash Player installatie:

dialoog box van een valse adobe flash player installatie

Adobe Flash Player is verouderd pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Adobe Flash Player is verouderd pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "adobe flash player is verouderd" pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Adobe Flash Player is verouderd" pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "adobe flash player is verouderd" pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "adobe flash player is verouderd" pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "adobe flash player is verouderd" pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Adobe Flash Player is verouderd pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Adobe Flash Player is verouderd" pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Adobe Flash Player is verouderd pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.