This Is A VIRUS. You Computer Is Blocked (File) oplichting

Ook bekend als: "This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer is geblokkeerd" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"This is a VIRUS. You computer is blocked" verwijderingsinstructies

Wat is "This is a VIRUS. You computer is blocked"?

"This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS. Uw computer is geblokkeerd" is een oplichting met technische ondersteuning die ingezet wordt door cybercriminelen die beweren legitieme 'technische ondersteuning' aan te bieden. Ze proberen om mensen te misleiden en ze te laten geloven dat hun computers geïnfecteerd/geblokkeerd zijn en dat ze contact moeten opnemen via het opgegeven telefoonnummer. De meeste mensen openen dit soort websites niet opzettelijk: ze worden gedwongen om ze te bezoeken door mogelijk ongewenste apps (PUA's) die op hun systemen geïnstalleerd zijn. Deze apps veroorzaken meestal ongewenste omleidingen, leveren advertenties op en registreren informatie.

This is a VIRUS. You computer is blocked oplichting

Deze misleidende website kan de modus Volledig scherm inschakelen. Eénmaal geopend, verschijnt er een vals viruswaarschuwingsvenster met de melding dat de computer van de bezoeker geblokkeerd is. Volgens de pop-up is dit gebeurd, omdat de Windows-registratiesleutel illegaal is, het Windows-systeem gehackt is, gebruikt wordt vanaf een niet-gedefinieerde locatie, er illegale programma's op het systeem geïnstalleerd zijn of het verspreidt virussen via het internet. Om het probleem op te lossen en hun computers te deblokkeren, worden de bezoekers aangemoedigd om contact op te nemen met "Microsoft Helpline/Microsoft Security" door het nummer "+1-800-278-6064" te bellen. Bovendien activeert deze misleidende website pop-upvensters die de gebruikers aanmoedigen om dubieuze (HTML) bestanden op te slaan of te openen. Het is waarschijnlijk dat de mensen door hiermee in te stemmen de browser zullen laten crashen. Vertrouw deze zwendel niet en sluit het venster. Doe dit indien mogelijk op de gebruikelijke manier, gebruik anders Taakbeheer en beëindig het browserproces vanaf daar. Merk op dat de gesloten sessie niet hersteld mag worden. Bovendien moeten sommige van de bovengenoemde bestanden onmiddellijk worden verwijderd.

PUA's die vaak naar deze websites leiden, verzamelen meestal informatie met betrekking tot de browseractiviteiten. Enkele voorbeelden van de gegevens die ze verzamelen zijn: IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties, enz. Sommige kunnen ook gebruikt worden om gevoelige (persoonlijke) gegevens te verzamelen. De ontwikkelaars van deze apps, delen de gegevens vaak met andere partijen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. De partijen kunnen cybercriminelen zijn. Bovendien kunnen de geïnstalleerde PUA's de gebruikers overladen met coupons, banners, pop-upadvertenties, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Deze verbergen meestal de onderliggende inhoud van de bezochte websites, wat vervelend kan zijn. de mensen die erop klikken, worden meestal doorgestuurd naar dubieuze websites (zoals deze oplichtingspagina) of ze veroorzaken onbedoeld ongewenste downloads/installaties van andere ongewenste apps.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer is geblokkeerd" virus
Bedreigingstype Phishing, Oplichting, Social Engineering, Fraude.
Valse Claim Criminelen beweren dat het systeem om veiligheidsredenen geblokkeerd is en moedigt de gebruikers aan om technische ondersteuning van Microsoft te bellen via het opgegeven telefoonnummer.
Tech Support Oplichtingsnummer +1800-278-6064, +1-844-317-1155
Gerelateerd Domein d896x7yezpd5y.cloudfront[.]net
Gebruikt IP Adres (d896x7yezpd5y.cloudfront[.]net) 99.84.240.225
Detectie Namen (d896x7yezpd5y.cloudfront[.]net) Avira (Phishing), Emsisoft (Phishing), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious) Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer… verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Het internet staat vol met 'technische ondersteuning' en andere oplichtingen. Andere voorbeelden van andere soortgelijke zwendel zijn: "Windows Protected Your PC", "Hard Drive Safety Delete" en "Backdoor Virus Detected". Meestal worden ze gebruikt om geld af te persen van nietsvermoedende mensen. De oplichters doen zich voor als officiële vertegenwoordigers en proberen om de mensen te misleiden door ze te laten geloven dat ze moeten betalen voor technische services of voor software om de problemen op te lossen. de ongewenste apps die tot deze oplichting leiden, lijken allemaal erg op elkaar. De meeste verkrijgen inkomsten voor hun ontwikkelaars (en andere partijen) door gegevens te verzamelen, ongewenste omleidingen te veroorzaken en de gebruikers te voorzien van advertenties. Ontwikkelaars promoten ze als legitieme en nuttige apps, maar dit is allemaal onderdeel van de zwendel.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Deze apps worden meestal geïnstalleerd zonder het medeweten van de gebruikers - ze downloaden en installeren ze onbedoeld of per ongeluk wanneer de ontwikkelaars de "bundeling"-methode gebruiken. Bundelen wordt gebruikt om de gebruikers te misleiden om PUA's te downloaden/installeren samen met andere, reguliere software. Om dit te bereiken, verbergen ze de informatie over de opname (bundeling) van PUA's in "Geavanceerd", "Aangepast" en andere soortgelijke instellingen van de software-instellingen. Merk op dat ongewenste apps niet gedownload of geïnstalleerd kunnen worden zonder toestemming van de gebruikers (zelfs als dit per ongeluk wordt gegeven). Bovendien geven veel gebruikers deze toestemming door de download- en installatiestappen van de software over te slaan zonder de beschikbare instellingen te controleren en te wijzigen.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download alle applicaties van gerenommeerde, officiële websites. Gebruik geen software-downloaders/installers van externen, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële websites of andere vergelijkbare bronnen. Controleer alle beschikbare "Geavanceerd", "Aangepast" en andere instellingen van alle download- of installatie-instellingen. Weigeren aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden/installeren voordat de installatie is voltooid. Klik niet op opdringerige advertenties die op dubieuze websites worden weergegeven. Ze kunnen leiden tot andere, mogelijk schadelijke pagina's of scripts uitvoeren die ongewenste apps downloaden/installeren. Als uw browser ongewenste omleidingen veroorzaakt, of opdringerige advertenties verschijnen op alle bezochte pagina's, controleer dan de standaardbrowser op geïnstalleerde ongewenste extensies, plug-ins of add-ons. Verwijder ongewenste vermeldingen onmiddellijk. Controleer ook de lijst met programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Tekst op de "This is a VIRUS. You computer is blocked" pop-up en website:

Tekst in de pop-up:
 
VIRUSMELDING VAN MICROSOFT
Deze computer is GEBLOKKEERD
Sluit dit venster niet en start uw computer niet opnieuw op
De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.
Waarom hebben we uw computer geblokkeerd?
De registratiesleutel van het venster is illegaal.
Dit venster maakt gebruik van illegale software.
Dit venster verzendt een virus via het internet.
Dit venster is gehackt of wordt gebruikt vanaf een niet-gedefinieerde locatie.
We blokkeren deze computer voor uw veiligheid.
Neem contact op met Microsoft Helpline om uw computer opnieuw te activeren.
 
------------
 
Tekst op de website:
 
Microsoft Beveiliging gratis nummer:
+ 1-800-278-6064
  Voorkom dat deze pagina extra dialogen maakt.
Windows Support Alert
Uw systeem heeft een aantal ongewone activiteiten gedetecteerd.
Het kan uw computergegevens beschadigen en uw financiële activiteiten volgen.
Meld deze activiteit aan + 1-800-278-6064
Negeer nu Alert Chat
Voer de Windows-registratiesleutel in om de blokkering op te heffen.
ENTER TOETS:

Screenshot van de "This is a VIRUS. You computer is blocked" oplichting op volledig scherm:

This is a VIRUS. You computer is blocked volledig scherm

De "This is a VIRUS. You computer is blocked" pop-up (GIF):

This is a VIRUS. You computer is blocked in gif

Screenshot van bestanden gedownload door de "This Is A VIRUS. You computer is blocked" oplichting:

Bestanden gedownload door This Is A VIRUS. You computer is blocked oplichting

De "This Is A VIRUS. You computer is blocked" oplichtingscampagne treft Mac gebruikers:

This is A VIRUS. You computer is blocked pop-up oplichting

Tekst op deze site:

Pop-up venster:
 
VIRUSWAARSCHUWING VAN APPEL
Deze computer is GEBLOKKEERD
Sluit dit venster niet en start uw computer niet opnieuw op
De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.
Waarom hebben we uw computer geblokkeerd?
De registratiesleutel van de mac is illegaal.
Deze mac maakt gebruik van illegale software.
Deze mac verzendt een virus via het internet.
Deze mac is gehackt of wordt gebruikt vanaf een ongedefinieerde locatie.
We blokkeren deze computer voor uw veiligheid.
Neem contact op met Apple Helpline om uw computer opnieuw te activeren
 
 
Website achtergrond:
 
Apple Support Alert
Uw systeem heeft een aantal ongewone activiteiten gedetecteerd.
Het kan uw computergegevens beschadigen en uw financiële activiteiten volgen.
Meld deze activiteit aan + 1-844-317-1155

Deze misleidende site (GIF):

This Is A VIRUS. You computer is blocked pop-up oplichting GIF

Bestanden gedownload door deze misleidende site:

Bestanden gedownload door This Is A VIRUS. You computer is blocked oplichtingssite

This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer… onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer…. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen: (Windows OS):

Video die toont hoe "This Is A VIRUS. You Computer Is Blocked" pop-ups te beëindigen met Combo Cleaner (MacOS):

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "this is a virus. you computer is blocked/dit is een virus.uw computer is geblokkeerd" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "this is a virus. you computer is blocked/dit is een virus.uw computer is geblokkeerd" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "this is a virus. you computer is blocked/dit is een virus.uw computer is geblokkeerd" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "this is a virus. you computer is blocked/dit is een virus.uw computer is geblokkeerd" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15000-this-is-a-virus-your-computer-is-blocked-file-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer is geblokkeerd virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer is geblokkeerd" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met This is a VIRUS. You computer is blocked/Dit is een VIRUS.Uw computer…

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.