Windows Protected Your PC POP-UP oplichting

Ook bekend als: "Windows protected your PC" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"Windows protected your PC" verwijderingsinstructies

Wat is "Windows protected your PC"?

"Windows protected your PC" is de naam van een oplichting waarmee technische ondersteuning gepromoot wordt met behulp van een misleidende website. Zoals de meeste zwendelwebsites is het ontworpen om mensen te laten denken dat ze contact moeten opnemen met de oplichters die zich voordoen als computertechnici. Dergelijke websites mogen niet vertrouwd worden en de beste optie is om ze te negeren en te sluiten. Heel vaak worden deze websites geopend door potentieel ongewenste apps (PUA's) die mensen in hun browsers of computers geïnstalleerd hebben. Met andere woorden, mensen bezoeken oplichtingswebsites, zoals deze, onbedoeld.

Windows protected your PC oplichting

Bij bezoek vertoont deze website een pop-upvenster dat voorgesteld wordt als een viruswaarschuwing van Microsoft en waarin er staat dat de computer van de bezoeker geblokkeerd is. Het moedigt de gebruikers aan om het venster niet te sluiten of hun computers niet opnieuw te starten. Er wordt uitgelegd dat de computer geblokkeerd wordt omdat er illegale software op het besturingssysteem geïnstalleerd is, of omdat de registratiesleutel van het systeem illegaal is, of omdat het besturingssysteem gehackt is en virussen verspreid worden. Om hun computers te "heractiveren", worden de gebruikers aangemoedigd om contact op te nemen met de hulplijn van Microsoft via het nummer +1-833-779-4992. Een ander pop-upvenster (het oranje) zegt dat Windows de computer heeft beveiligd met de SmartScreen-functie. Het heeft een ongeautoriseerde toepassing voorkomen die schade kan veroorzaken. Volgens deze pop-up heet die applicatie "windows10manger(1).exe". Net als het vorige pop-upvenster, moedigt ook dit venster mensen aan om contact op te nemen met de zogenaamde 'technische ondersteuning', en bovendien vraagt ​​het of die applicatie toch geopend moet worden of niet. Het maakt echter niet uit, omdat al deze informatie niet vertrouwd mag worden. Met andere woorden, het is een valse viruswaarschuwing, een oplichting die gebruikt wordt om mensen te misleiden zodat ze contact opnemen met de oplichters die het ontworpen hebben. Het moet echter genegeerd worden en het venster moet gesloten worden. Als dit niet op een normale manier kan worden gedaan, dan raden we u aan om de hele browser te sluiten met Taakbeheer. De gesloten browsesessie mag niet hersteld worden, anders zou deze zwendelwebsite opnieuw geopend worden.

Het is heel gebruikelijk dat dergelijke zwendelwebsites worden geopend door reeds geïnstalleerde ongewenste apps. Eénnmaal geïnstalleerd, veroorzaken deze PUA's niet alleen omleidingen, maar leveren ze ook opdringerige advertenties. Deze advertenties bevatten kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-upadvertenties, enzovoort. Als erop wordt geklikt, openen ze potentieel schadelijke websites of voeren ze scripts uit die bedoeld zijn om downloads en installaties of andere ongewenste apps te veroorzaken. Bovendien zijn er veel PUA's die surfgerelateerde gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties enzovoort. Hun ontwikkelaars delen dit alles met andere partijen die mogelijk ook cybercriminelen zijn. Deze partijen misbruiken de gegevens om inkomsten te verkrijgen. Om deze redenen moeten dergelijke apps zo snel mogelijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Windows protected your PC" virus
Bedreigingstype Phishing, Oplichting, Social Engineering, Fraude
Valse bewering De valse fout beweert dat het systeem vermoedelijk geblokkeerd is vanwege een aantal redenen (gebruik van illegale software, illegale sleutel voor activering, verspreiding van malware, enzovoort)
Tech Support oplichtingstelefoonnummer +1-833-779-4992
Gerelateerde URLs
mjtcxx[.]club
Gebruikt IP Address (mjtcxx[.]club) 104.24.121.217
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethoden Kwaadaardige websites, frauduleuze online pop-up ads, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlied van gevoelige privé-informatie, financieel verlies, identiteidsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Verwijdering

Om Windows protected your PC virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

"Hard Drive Safety Delete", "Virus Support Alert" en "Windows Is Not Activated" zijn slechts een paar andere zwendelwebsites, er zijn er nog veel meer. Meestal worden ze gebruikt om mensen aan te moedigen om oplichters te contacteren. Eénmaal gecontacteerd, proberen ze om dubieuze software of diensten te verkopen. Eenvoudig gezegd, hun doel is om de mensen op de één of andere manier geld afhandig te maken. De bovengenoemde PUA's delen hier ook veel overeenkomsten mee. De meeste worden voorgesteld als onschadelijke tools, maar éénmaal geïnstalleerd veroorzaken ze ongewenste omleidingen naar oplichitngen zoals "Windows protected your PC", overladen ze hun gebruikers met advertenties, verzamelen ze gegevens enz.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste gebruikers downloaden en installeren PUA's onbedoeld. Deze apps worden geïnstalleerd via advertenties waarop ze geklikt hebben of wanneer softwareontwikkelaars een "bundeling"-methode gebruiken om hen te misleiden. Simpel gezegd, ze gebruiken het om mensen te misleiden om samen met andere software ongewenste apps te downloaden en/of installeren. Ze verbergen (plaatsen) gebundelde apps in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke installatie-/downloadinstellingen. Met andere woorden, de ontwikkelaars vermijden om informatie te geven over het feit dat deze apps in de setups worden opgenomen. Meestal verlenen mensen onbedoeld toestemming om PUA's te installeren/downloaden doordat ze de setup-stappen van de software overslaan en alle beschikbare instellingen ongewijzigd te laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download computersoftware enkel via betrouwbare en officiële websites. We raden af om peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, onbetrouwbare websites en andere bronnen van dit type te gebruiken. Controleer altijd de "Geavanceerde", "Aangepaste" en andere instellingen van de downloader of installers en deselecteer aanbiedingen om ongewenste apps (gebundelde programma's) te downloaden/installeren. Als u voortdurend advertenties tegenkomt die doorverwijzen naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.) is het zeer waarschijnlijk dat sommige PUA's al in een standaardbrowser of besturingssysteem geïnstalleerd zijn. We raden u aan om eventuele ongewenste extensies, plug-ins en add-ons te controleren en alle ongewenste/onbekende of verdachte waarden onmiddellijk te verwijderen. Pas dit ook toe op de ongewenste programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de eerste "Windows protected your PC" pop-up:

VIRUS ALERT VAN MICROSOFT

Deze computer is GEBLOKKEERD

Sluit dit venster niet en start uw computer niet opnieuw op

De registratiesleutel van uw computer is geblokkeerd.

Waarom hebben we je computer geblokkeerd?

De registratiesleutel van het venster is illegaal.

De windows gebruiken illegale software.

Dit venster verzendt een virus via internet.

Dit venster wordt gehackt of gebruikt vanaf niet-gedefinieerde locaties.

We blokkeren deze computer voor uw veiligheid.

Neem contact op met de helpdesk van Microsoft om uw computer opnieuw te activeren.

Windows Support Alert

Uw systeem detecteert een ongebruikelijke activiteit

Meld deze activiteit aan +1-833-799-4992

Screenshot van het tweede "Windows protected your PC" pop-upvenster:

windows protected your pc tweede pop-up

Tekst in deze pop-up:

Windows heeft uw pc beveiligd

Windows SmartScreen heeft voorkomen dat een niet-herkende app kan worden gestart. Het uitvoeren van deze app kan uw pc in gevaar brengen. Bel voor technische ondersteuning op + 1-833-779-4992

Uitgever: Onbekende uitgever

App: windows10manager(1).exe

Loop niet weg

De "Windows protected your PC" pop-up (GIF):

Windows protected your PC oplichting gif

Windows protected your PC virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Windows protected your PC virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-schermwindow zoek je naar enige recent geïnstalleerde/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering van frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van "windows protected your pc" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van "windows protected your pc" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van "windows protected your pc" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de "windows protected your pc" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14929-windows-protected-your-pc-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Windows protected your PC virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Windows protected your PC" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Windows protected your PC virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.