Hoe doorverwijzingen van en naar toobotnews.biz stoppen?

Ook bekend als: toobotnews.biz pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Toobotnews[.]biz doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is toobotnews[.]biz?

Vergelijkbaar met glagolinius.com, mayfootekvideo.com, secretvideos2020.com en vele anderen, is toobotnews[.]biz is een malafide webpagina. Het werkt door omleidingen naar onbetrouwbare/schadelijke sites te genereren en door de bezoekers onbetrouwbare inhoud voor te schotelen. Er zijn maar weinig gebruikers die dit adres bewust bezoeken, de meesten worden omgeleid door opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenste apps, die al op het apparaat geïnstalleerd zijn. Deze apps hebben geen uitdrukkelijke gebruikersrechten nodig om in de systemen te infiltreren. Ongewenste programma's zijn ontworpen om omleidingen te veroorzaken, om opdringerige advertenties te leveren en om de browsergerelateerde persoonlijke gegevens te verzamelen.

toobotnews[.]biz pop-up doorverwijzing

Het eerste dat toobotnews[.]biz doet zodra het is geopend, is het IP-adres van de bezoeker controleren. Dit doet dit om hun geolocatie te weten, die het ziet via het IP-adres. Afhankelijk van hun geolocaties worden de gebruikers ofwel ergens anders naartoe geleid en/of krijgen ze dubieus materiaal te zien ofwel komen de bezoekers van toobotnews[.]biz schadelijke inhoud tegen. Verder maakt deze website gebruik van browsermeldingen, waarvan de instemmingsoptie wordt vermomd met visuele clickbait. Het wordt geïmpliceerd dat de bezoekers, om de weergegeven video te bekijken, toestemming moeten geven voor de meldingen. Als deze zijn ingeschakeld, begint toobotnews[.]biz met opdringerige advertentiecampagnes. Dit soort advertenties wordt beschouwd als een bedreiging voor de gezondheid van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker, vanwege de pagina's waarnaar ze doorverwijzen en vanwege hun mogelijkheid om heimelijk ongewenste programma's te downloaden/installeren. Wanneer er op een opdringerige advertentie wordt geklikt, dan kan deze de gebruikers omleiden naar verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's; sommige van deze advertenties kunnen scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste applicaties te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Zoals gezegd genereren ongewenste programma's omleidingen naar eveneens gevaarlijke sites en kunnen ze opdringerige advertenties weergeven. Afgezien van de bovengenoemde mogelijkheden (en bijbehorende risico's), verminderen deze advertenties de browserkwaliteit aanzienlijk - door de browsersnelheid en overlappende pagina's te beperken. Het is niet ongewoon voor ongewenste programma's om gegevens te kunnen volgen. Ze registreren de browseactiviteit (browsergeschiedenis en zoekmachinehistorie) en verzamelen de persoonlijke informatie van de gebruikers (IP-adressen, geolocaties en real-life persoonlijke gegevens). Deze privégegevens kunnen vervolgens gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling deze te misbruiken voor winst. Samenvattend kunnen ongewenste programma's niet alleen een verscheidenheid aan browser/systeeminfiltraties en infecties veroorzaken, maar ook leiden tot ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van de apparaten en de gebruikers te waarborgen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam toobotnews.biz pop-up
Bedreigingstype Push meldingen met advertenties, ongewenste advertentiess, pop-ups met advertenties
Detectie Namen Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 188.166.133.163
Waargenomen Domeinen 1.toobotnews[.]biz; 0.toobotnews[.]biz; 10.toobotnews[.]biz; 4.toobotnews[.]biz; 5.toobotnews[.]biz; 6.toobotnews[.]biz; 7.toobotnews[.]biz
Symptomen U ziet advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware).
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om toobotnews.biz pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

ongewenste programma's lijken legitiem en verleiden de gebruikers om ze te downloaden/installeren met aanbiedingen van "handige" en "nuttige" functies. Zelden werken de geadverteerde functies echter zoals beloofd en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. De functionaliteit is niet relevant, het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars. Deze applicaties zijn niet ontworpen voor het gebruikersgemak en ze hebben geen echte meerwaarde. In plaats van de beloftes na te komen, voeren ongewenste programma's opdringerige advertentiecampagnes uit (pop-ups, banners, enquêtes, coupons, enz.), veroorzaken ze omleidingen en houden ze gevoelige gegevens bij.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

ongewenste programma's kunnen gedownload/geïnstalleerd worden samen met andere programma's. Deze misleidende marketingmethode voor het inpakken van reguliere software naast ongewenste of schadelijke inhoud wordt 'bundelen' genoemd. Overhaaste download- en installatieprocessen (bijv. termen negeren, vooraf ingestelde opties gebruiken, stappen overslaan, enz.) - vergroot het risico van het onbedoeld toelaten van gebundelde applicaties op de systemen. Sommige van deze apps hebben "officiële" downloadpagina's. De opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programma's. Eénmaal aangeklikt kunnen ze scripts uitvoeren om dergelijke te downloaden/installeren - zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt aanbevolen om de inhoud te onderzoeken voordat u deze download/installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen gebruikt worden. Het wordt ten zeerste afgeraden om P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), gratis websites voor het hosten van bestanden, downloaders van externe partijen en andere soortgelijke bronnen te gebruiken omdat deze als onbetrouwbaar worden beschouwd. De download-/installatieprocessen moeten met voorzichtigheid worden uitgevoerd. Daarom worden de gebruikers aangespoord om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en af ​​te zien van het downloaden/installeren van aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerge advertenties zien er meestal legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar onbetrouwbare en dubieuze webpagina's (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Bij het opmerken van dergelijke advertenties/omleidingen moeten de gebruikers het apparaat inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en/of browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze toepassingen, dan raden we aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

De toobotnews[.]biz website (GIF):

toobotnews[.]biz pop-up website

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om webbrowsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

toobotnews.biz pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van toobotnews.biz pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

toobotnews[.]biz adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, die de doorverwijzing naar toobotnews[.]biz veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering toobotnews[.]biz ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering toobotnews[.]biz ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van toobotnews.biz pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering toobotnews[.]biz ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering toobotnews[.]biz ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van toobotnews.biz pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering toobotnews[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering toobotnews[.]biz ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van toobotnews.biz pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de toobotnews.biz pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om toobotnews.biz pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over toobotnews.biz pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16721-turbonews-biz-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
toobotnews.biz pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van toobotnews.biz pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met toobotnews.biz pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.