Voorkom oplichting door ERROR 0xC004FC03

Ook bekend als: ERROR 0xC004FC03 virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"ERROR 0xC004FC03" verwijderingsinstructies

Wat is "ERROR 0xC004FC03"?

ERROR 0xC004FC03 is een fout die vermoedelijk veroorzaakt wordt door een virus. Het wordt zogenaamd 'gedetecteerd' door een misleidende website en wordt gebruikt om de gebruikers bang te maken zodat ze vervolgens een frauduleuze technische ondersteuning bellen (zogenaamd van Microsoft) waarvoor ze moeten betalen. Er bestaat een echte foutcode "ERROR 0xC004FC03", die wordt weergegeven wanneer de activering van het Windows-besturingssysteem (besturingssysteem) mislukt. De waarschuwingen op de genoemde webpagina's zijn echter niet gerelateerd aan die fout. Geen enkele website is in staat om problemen/bedreigingen op apparaten te detecteren. Dergelijke claims zijn altijd vals. Deze malafide websites worden meestal geopend door potentieel ongewenste apps die al op het apparaat aanwezig zijn. Merk op dat deze applicaties geen expliciete gebruikersrechten nodig hebben om in de systemen te infiltreren. ongewenste programma's genereren omleidingen naar onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's, voeren opdringerige advertentiecampagnes uit en controleren de browseractiviteit van de gebruikers.

ERROR 0xC004FC03 oplichting

Wanneer de misleidende webpagina wordt geopend, dan wordt er een pop-upvenster weergegeven waarin aan de bezoekers gevraagd wordt om hun naam en wachtwoord op te geven. Het beweert ook 'verdachte activiteit' op het apparaat gedetecteerd te hebben vanwege een virus op het systeem. Voor verdere assistentie wordt een vals nummer voor technische ondersteuning van Microsoft verstrekt. Bovendien worden de gebruikers geïnformeerd dat hun gegevens in gevaar zijn. De reden achter ERROR 0xC004FC03 is naar verluidt een virus, dat verantwoordelijk is voor een ontbrekend systeembestand, waardoor Windows OS (besturingssysteem) mislukt. De pop-up blijft de bezoekers aansporen om het "gratis" nummer voor technische ondersteuning te bellen. De gebruikers worden gewaarschuwd om hun computers niet uit te schakelen of niet opnieuw op te starten, omdat dit het risico kan verhogen op systeemfouten en permanent gegevensverlies. Het bericht eindigt met een laatste oproep om de ondersteuningslijn te bellen, terwijl wordt benadrukt dat het nummer (+ 1-833-292-1252) gratis is. Deze oplichting is gemaakt om inkomsten te verkrigen voor hun ontwerpers. Ze persen geld af van nietsvermoedende gebruikers. Alle vermelde nummers kunnen bijvoorbeeld hoge kosten hebben. De gebruikers kunnen ook misleid worden om voor de valse services te betalen en/of aangemoedigd worden om valse/niet-functionele of schadelijke software te kopen. Als deze frauduleuze webpagina's niet op de gebruikelijke manier gesloten kunnen worden (door het browsertabblad/-venster te sluiten), dan moet het browserproces beëindigd worden met Taakbeheer. Voordat de browser opnieuw wordt geopend, is het belangrijk om de vorige sessie niet te herstellen, omdat anders de oplichtingspagina opnieuw geopend wordt (of de oorspronkelijke site de omleiding herhaalt).

Over het algemeen lijken ongewenste programma's redelijk op elkaar en sommige zijn zelfs identiek. Ze lijken legitiem en bieden "nuttige" functies aan om de gebruikers te verleiden om ze te installeren, maar deze functies werken zelden zoals ze geadverteerd zijn en in de meeste gevallen zijn ze niet-functioneel. Deze applicaties hebben veel ongewenste en schadelijke mogelijkheden. Ze genereren omleidingen naar op verkoop gebaseerde, onbetrouwbare, gecompromitteerde, misleidende/zwendel en zelfs kwaadaardige websites. Sommigen voeren opdringerige advertentiecampagnes (pop-ups, banners, enquêtes, coupons, enz.) door tools in te zetten waarmee grafische inhoud van externeen op elke site kan worden weergegeven. De advertenties die ze leveren, verminderen de surfervaring (overlay webpagina-inhoud) en brengen ook bepaalde risico's met zich mee. Anderen kapen de browsers en promoten valse zoekmachines. ongewenste programma's hebben vaak mogelijkheden voor het volgen van gegevens. Ze registreren de browseractiviteit (browsergeschiedenis en zoekmachinehistorie) en ze verzamelen  depersoonlijke gegevens van de gebruikers (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze gevoelige gegevens worden vervolgens gedeeld met externen (mogelijk cybercriminelen) die deze willen misbruiken voor financieel gewin. Samenvattend kunnen ongewenste apps de infiltratie van browsers/systemen en infecties veroorzaken en leiden tot ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs tot identiteitsdiefstal. Verwijder alle dubieuze applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddelijk om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te waarborgen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam ERROR 0xC004FC03 virus
Bedreiginsgtype Phishing, oplichting, social engineering, fraude.
Valse Claim Cybercriminelen doen zich voor als werknemers van Microsoft en beweren dat een virus verantwoordelijk is voor een ontbrekend systeembestand, waardoor systeemfouten optreden.
Tech Ondersteuning oplichtingsnummer +1-833-292-1252
Detectie Namen (onlinebookreading[.]site)
Kaspersky (Malware), Netcraft (Malicious), Sophos AV (Malicious), Fortinet (Phishing), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige/privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om ERROR 0xC004FC03 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er zijn veel misleidende online sites. Ze delen meestal gemeenschappelijke kenmerken, zoals het gebruik van angst-tactieken om services voor 'technische ondersteuning' en/of niet-vertrouwde programma's te promoten. Deze webpagina's tonen waarschuwingen/alarmen met betrekking tot "gedetecteerde" problemen/bedreigingen en bieden technische ondersteuning en/of software aan die zogenaamd in staat is om de problemen te verhelpens. ERROR # ER36dx9832(3), Norton Subscription Has Expired Today en Windows Antivirus - Critical Alert zijn voorbeelden van andere oplichting vergelijkbaar met ERROR 0xC004FC03.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben "officiële" websites, waarvan ze vaak "gratis" gedownload kunnen worden. Deze apps verspreiden zich ook via het downloaden/installeren van andere programma's. Deze misleidende marketingtechniek van het voorverpakken van normale software samen met ongewenste of schadelijke inhoud wordt "bundeling" genoemd. Snelle download-/installatieprocessen (bijv. met behulp van vooraf ingestelde opties, overslaan van stappen, enz.) brengen de apparaten in gevaar met potentiële systeeminfiltratie en infecties. Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programma's. Na het klikken erop kunnen ze scripts uitvoeren om ongewenste inhoud te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruikers.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Onderzoek producten om hun legitimiteit te verifiëren voordat ze gedownload/geïnstalleerd worden. Gebruik alleen betrouwbare en geverifieerde downloadkanalen. P2P-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externe partijen en soortgelijke bronnen zijn onbetrouwbaar en mogen niet gebruikt worden. Wees voorzichtig met de download- en installatieprocessen. Lees de voorwaarden, verken alle mogelijke opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en weiger aanbiedingen om extra apps, tools, functies, etc. te downloaden/installeren. Wees voorzichtig tijdens het browsen. Opdringerige advertenties lijken meestal legitiem en onschadelijk, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze webpagina's (bijv. voor gokken, pornografie, dating voor volwassenen en anderen). Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en/of browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in de "ERROR 0xC004FC03" pop-up:

Windows-beveiliging
Microsoft Edge
De server *** vraagt om uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Die server meldt ook: "Verdachte activiteit gedetecteerd vanwege een schadelijk virus dat op uw computer geïnstalleerd is. Bel nu Microsoft Toll Free @ + 1-833-292-1252 voor hulp. Uw gegevens lopen een ernstig risico. Er ontbreekt een systeembestand vanwege een schadelijke virusfout, waardoor het systeem uitvalt. Neem contact op met technici van Microsoft Toll Free Helpline op @+1-833-292-1252. ZET UW COMPUTER NIET UIT OF START NIET OPNIEUW OP, DAT KAN LEIDEN TOT VERLIES VAN UW GEGEVENS EN HET FALEN VAN BESTURINGSSYSTEEM. CONTACTEER MICROSOFT OM HET PROBLEEM OP TE LOSSEN OP HET GRATIS NUMMER: + 1-833-292-1252 ".

Een andere variant van de "ERROR 0xC004FC03" pop-up oplichting:

ERROR 0xC004FC03 pop-up oplichting

Nog een andere variant van de "ERROR 0xC004FC03" pop-up oplichting:

ERROR 0xC004FC03 pop-up oplichting (vb 3)

ERROR 0xC004FC03 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van ERROR 0xC004FC03 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van error 0xc004fc03 virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van error 0xc004fc03 virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van error 0xc004fc03 virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de error 0xc004fc03 virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16236-error-0xc004fc03-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
ERROR 0xC004FC03 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van ERROR 0xC004FC03 virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met ERROR 0xC004FC03 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.