Vermijd oplichting door de "Like Of The Year" prijsuitreiking

Ook bekend als: Mogelijke malware infecties
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

"Like Of The Year" pop-up oplichtingsverwijderingsinstructies

Wat is "Like Of The Year"?

"Like Of The Year" is een oplichting door misleidende websites. Het kondigt aan dat de bezoekers een geldprijs hebben gewonnen omdat ze een reactie op sociale media hebben geliked. Deze oplichting maakt gebruik van social engineering-tactieken om de gebruikers te misleiden zodat ze hun persoonlijke en bankgegevens te onthullen. Aan de gebruikers wordt er gevraagd om de registratiekosten te betalen, die naar verluidt teruggegeven zullen worden wanneer de winsten worden overgedragen. De bezoekers - die voor de gek worden gehouden door 'Like Of The Year' - ontvangen echter niet het beloofde prijzengeld en ervaren financiële verliezen, evenals privacyschendingen. Dergelijke oplichtingswebsites worden vaak  geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenste apps die al in het systeem geïnfiltreerd zijn.

Like Of The Year-oplichting

De bezoekers van de misleidende website worden gefeliciteerd met het winnen van de seizoensgebonden prijs "Like Of The Year". De oplichting informeert de gebruikers dat een opmerking die ze 'leuk' vonden in een niet-gespecificeerd netwerk voor sociale media willekeurig geselecteerd werd als één van de winnaars. De veronderstelde prijs ligt tussen de 100 en de 5000 euro. De gebruikers worden aangespoord om op de knop "Klik om een ​​beloning te ontvangen" te drukken om de winst over te dragen naar hun bankkaart of online portemonnee. Nadat erop is geklikt, worden ze meerdere keren omgeleid. Ten eerste doet de site alsof hij een verificatieprocessen uitvoert en vervolgens wordt het winnende bedrag weergegeven. Wanneer u op "Het bedrag opnemen" drukt, dan begint het een verbindingsproces met een "ondersteuningsagent". De omleidingsketen eindigt met een eenrichtings-chat die de gebruikers instrueert hoe ze hun prijs kunnen claimen. De "ondersteuningsagent" is een bot, die felicitaties geeft en die beweert dat de uitbetaling wordt voorbereid. De knop "Doorgaan met opnemen" leidt de gebruikers door naar een andere webpagina, waar ze hun bankgegevens moeten opgeven. Nadien worden ze teruggeleid naar de oorspronkelijke malafide site, waar staat dat voor het ontvangen van de beloning registratiekosten betaald moeten worden. Deze betaling wordt zogezegd geretourneerd wanneer de winsten worden overgedragen. "MAAK EEN REGISTRATIEBETALING" leidt naar een andere pagina, waar dit bedrag kan worden betaald. Na betaling ontvangen de gebruikers echter niet het beloofde prijzengeld. Vertrouw de "Like Of The Year" niet en voorkom financiële verliezen en mogelijke privacyschendingen.

Zoals gezegd zijn ongewenste programma's vaak verantwoordelijk voor het openen van misleidende/oplichtingssites. De ongewenste apps delen gemeenschappelijke kenmerken, ondanks het feit dat ze enorm verschillende functies aanbieden. Hoewel de applicaties onder deze classificatie legitiem kunnen lijken, werken ze zelden zoals geadverteerd. In plaats daarvan kunnen ze omleidingen voortbrengen naar gecompromitteerde, onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's. Anderen voeren opdringerige advertentiecampagnes uit, d.w.z. ze tonen verschillende ongewenste en schadelijke advertenties. Dergelijke advertenties verminderen de browsekwaliteit (beperken de browsersnelheid en de zichtbaarheid van de site), ze veroorzaken omleidingen naar gevaarlijke pagina's en kunnen frauduleuze downloads/installaties maken. Sommige ongewenste apps kapen de browsers door ongeautoriseerde wijzigingen aan te brengen en door de toegang tot hun instellingen te beperken/weigeren. Ongeacht de specificaties, kunnen de meeste ongewenste programma's ook gegevens bijhouden. Ze registreren de browseractiviteit van de gebruikers (de browsergeschiedenis en zoekmachine-geschiedenis) en ze verzamelen persoonlijke informatie (IP-adressen, geolocaties en persoonlijke gegevens). Deze gevoelige gegevens kunnen gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling deze te misbruiken voor financieel gewin. Samenvattend kan de aanwezigheid van ongewenste programma's op de apparaten leiden tot browser/systeeminfiltraties en infecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het cruciaal om alle verdachte apps en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Mogelijke malware infecties
Bedreigingstype Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse Claim Een oplichter beweert dat de bezoeker een prijs heeft gewonnen voor het liken van een reactie op sociale media.
Detectie Namen Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 92.119.113.140
Symptomen Ongewenste pop-ups, doorverwijzingen
Verspreidingsmethoden Gecompromitteerde websites, valse online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privéinformatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Verwijdering

Om Mogelijke malware infecties verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Het internet staat vol met misleidende/oplichting websites. "You Are Our Winner Today!", "Congratulations User!", "You Are Today's Lucky Visitor" zijn enkele relevante voorbeelden. Deze webpagina's maken vaak gebruik van social engineering en angst-tactieken om de bezoekers ertoe aan te zetten om specifieke acties uit te voeren. Behalve dat ze beweren dat de bezoekers iets hebben gewonnen, kunnen ze ook waarschuwingen weergeven dat het apparaat geïnfecteerd is of dat een cruciaal stuk software verouderd is. Ze bieden apps aan voor het verwijderen van de gedetecteerde/vermoede problemen of de nodige updates. Ten eerste kan geen enkele site bedreigingen/problemen in het systeem detecteren. Ten tweede is het zeer waarschijnlijk dat alle applicaties/updates waarvoor geadverteerd wordt onwettig, frauduleus en niet-operationeel zijn. Om deze redenen wordt het nadrukkelijk afgeraden om betalingen te doen en om persoonlijke informatie te geven aan en/of content te downloaden/installeren/kopen die door deze oplichting gepromoot wordt.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's kunnen gedownload/geïnstalleerd worden samen met andere producten. "Bundelen" is een term die gebruikt wordt om een misleidende marketingmethode te beschrijven waarbij reguliere software gebundeld wordt met ongewenste of schadelijke inhoud. Overhaaste download- en installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen en secties, gebruik van de vooraf ingestelde opties, enz.) vergroten het risico om onbedoeld gebundelde applicaties op apparaten toe te staan. Bepaalde ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's, waar ze doorgaans als "gratis" en "nuttig" geadverteerd worden. Het is ook bekend dat opdringerige advertenties ongewenste programma's verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitvoeren die ontworpen zijn om inhoud te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties vermijden?

Het wordt aanbevolen om altijd de legitimiteit te verifiëren/onderzoeken van software, alvorens deze te downloaden/installeren. Alleen betrouwbare en geverifieerde downloadkanalen mogen gebruikt worden. Peer-to-peer deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.), onofficiële en gratis sites voor het hosten van bestanden mogen niet gebruikt worden, omdat ze als onbetrouwbaar worden beschouwd. De download-/installatieprocessen moeten zorgvuldig worden uitgevoerd. Daarom moeten de gebruikers de algemene voorwaarden lezen, alle beschikbare opties verkennen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" gebruiken en zich afmelden voor aanvullende inhoud (apps, tools, functies, enzovoort). Opdringerige advertenties zien er onverdacht en onschadelijk uit. Deze advertenties verwijzen echter door naar dubieuze webpagina's, met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie en andere. In het geval dat dergelijke advertenties/omleidingen regelmatig voorkomen, wordt het ten zeerste aanbevolen om het systeem te inspecteren en om alle dubieuze applicaties en/of browserextensies/plug-ins onmiddellijk te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om ze automatisch te verwijderen.

Eerste tekst in de "Like Of The Year"-oplichting:

GEFELICITEERD!
U BENT EEN WINNAAR!
We willen u laten weten dat u een reactie-ID leuk vond in een sociaal netwerk met deze browser Chrome v.78, 9 januari 2019 om 19:48
Deze like is willekeurig geselecteerd om het seizoen te winnen
2019 prijs!
U wordt verondersteld een beloning te ontvangen
van 100 tot 5000 euro
Lees hieronder om uw prijs te claimen
Het bedrag van uw winst is al bepaald!
U ontvangt uw winst nu op uw bankkaart of in uw online portemonnee
Klik om een beloning te ontvangen
Prijzenpot 450.000 euro
Winnaars dit jaar: 432
Betaald: 46 454 euro
Geld over: 402 930 euro
De seizoensprijs maakt voor de 5e keer de winnaars bekend!
Traditioneel beginnen we met de contante prijzen te betalen aan onze winnaars!

 De "Like Of The Year"-oplichting (GIF):

Like of the Year-oplichting

Screenshots van de "Like Of The Year" ondersteunings-chat:

Like Of The Year chat 1 Like Of The Year chat 2 Like Of The Year chat 3

Tekst in het chat-bericht:

Gefeliciteerd, u heeft een aanzienlijk bedrag gewonnen!
 
Ik heb uw toestemming nodig om door te gaan met het opnemen van uw geld naar uw kaart of e-portefeuille.
 
Klik op een speciale knop wanneer deze op uw scherm verschijnt.
 
Oké, u hebt afgesproken ...
 
Ik bereid nu alle benodigde informatie voor en neem binnen één minuut contact met u op
 
Gedaan.
 
Ik heb een betaling voorbereid, klik nu opnieuw op de speciale knop, voer vervolgens uw bankgegevens in en volg de instructies van het systeem.
 
Gefeliciteerd met uw overwinning! Vergeet ook niet om een reactie achter te laten na de ontvangst van uw geld.

Screenshot van de "Like Of The Year"-oplichting die aan de gebruikers vraagt om hun persoonlijke en bankgegevens te vertrekken:

Like Of The Year-oplichting vraagt persoonlijke en bank info

"Like Of The Year"-oplichting vraagt de gebruikers om een "registratievergoeding te betalen" (GIF):

registratievergoeding

Tekst op deze pagina:

UW SALDO: 4335 euro ACCOUNTNUMMER: NIET ACTIEF
UW IDENTITEIT WORDT NIET BEVESTIGD
Operatie Geld overmaken naar een interne account
Transactie # 2308434840
Tijd do 21 nov. 2019 08:44:50 GMT + 0200 (Oost-Europese standaardtijd)
Bedrag 4335 euro
Statuscode 419 (identiteit wordt niet bevestigd)
FONDSEN ZIJN SUCCESVOL OVERGEDRAGEN AAN DE INTERNE ACCOUNT!
DE SOM VAN DE BELONING IS KLAAR OM VERZONDEN TE WORDEN
Vanwege de limieten van het betalingssysteem, wordt de overdracht van het prijzengeld binnen de twee minuten in twee gelijke delen verzonden.
Om de prijzenpot te ontvangen, moet u het inschrijfgeld betalen. Uw kaart/portemonnee wordt belast met een bedrag van 29,85 EUR
Het in rekening gebrachte bedrag wordt automatisch teruggestort op uw kaart/portemonnee
Met deze verificatiestappen wordt uw identiteit bevestigd en is het interne account klaar voor de twee verdere overdrachten.
We herinneren u eraan dat de betaling in twee gelijke overdrachten naar u wordt verzonden. Om door te gaan, moet u slagen voor het verificatieproces van uw betaalkaart/portemonnee.

Screenshot van de site voor het overdragen van de "registratiekosten" (eerste stap):

registratiekosten stap 1

Tekst op deze pagina:

BETAALMEESTER
Betalingsbestemming:
REGISTRATIEBETALING
Bedrag: 26,95 EUR
Uw informatie
Uw naam*
Uw email*
Betalen:
26,95 EUR

 

Betalingswijze:
Wij accepteren alleen betalingen met 3D Secure!
Wij verwerken alleen Mastercard.
* Uw persoonlijke gegevens worden niet doorgegeven aan externen.
ONDERSTEUNING

Screenshot van de site voor het overdragen van de "registratiekosten" (tweede stap):

registratiekosten stap 2

Tekst op deze pagina:

Voer betaalkaartinformatie in
Visa, MasterCard
Bedrag
26,95 EUR
Naam van de houder:
Kaartnummer:
1234567890123456
Vervaldatum:
MM JJ
kaart verificatie code
CVC
3 cijfers op de achterkant van de kaart
Ondersteuning voor de kopers
Betalen
Betalingen beschermd door PCI DSS 3.2

Mogelijke malware infecties onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mogelijke malware infecties. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mogelijke malware infecties dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mogelijke malware infecties, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering frauduleuze extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mogelijke malware infecties kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de mogelijke malware infecties, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16391-like-of-the-year-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mogelijke malware infecties QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mogelijke malware infecties

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.