FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd doorverwijzingen van de notube[.]net website

Ook bekend als: Advertenties door notube.net
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Notube[.]net doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is notube[.]net?

Notube[.]net wordt voorgesteld als de beste gratis en snelle YouTube-downloader en -convertor. Het is echter niet legaal om video's van YouTube te downloaden. Een andere reden om geen gebruik te maken van de video-downloadservice van notube[.]net is dat deze pagina malafide advertentienetwerken gebruikt. De mensen die het gebruiken worden doorgestuurd naar verschillende onbetrouwbare websites.

notube[.]net pop-up doorverwijzingen

Onderzoek toont aan dat notube[.]net zijn bezoekers/gebruikers omleidt naar websites die gebruikt worden om te adverteren voor verschillendes browserkapers, adware en andere mogelijk ongewenste apps (PUA's). Meestal zijn de browserkapers ontworpen om verschillende valse zoekmachines te promoten, ze doen dit door de browserinstellingen te wijzigen. Ook verzamelen dergelijke apps browsegerelateerde en vaak andere, gevoelige gegevens. Bijvoorbeeld IP-adressen, adressen van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, etc. Heel vaak delen hun ontwikkelaars deze verzamelde informatie met andere mensen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Adware is een soort software dat inkomsten oplevert voor zijn ontwikkelaars door advertenties weer te geven. Om precies te zijn: adware geeft verschillende advertenties weer die, indien erop wordt geklikt, de mensen doorsturen naar dubieuze websites of die bepaalde scripts uitvoeren die ontworpen zijn om onbetrouwbare software te downloaden en/of te installeren. Enkele voorbeelden van advertenties die worden weergegeven in adware-apps zijn verschillende pop-upadvertenties, banners, coupons en enquêtes. Notube[.]net kan mogelijk ook omleidingen naar oploichtingssites veroorzaken. Bijvoorbeeld naar pagina's die valse viruswaarschuwingen weergeven waarin staat dat de computer van de bezoeker geïnfecteerd is met een virus (of virussen). Het hoofddoel van die pagina's is om de bezoekers ertoe te verleiden om schaduwrijke apps te downloaden en te installeren die valse virussen zouden moeten verwijderen die door hen gedetecteerd waren. Om te voorkomen dat u wordt omgeleid naar schaduwrijke, potentieel kwaadaardige pagina's of dat u misleid wordt tot downloads/installaties van verschillende PUA's enzovoort, raden we u aan om notube[.]net niet te gebruiken (de service voor het downloaden en converteren van video's). Nog een ding over notube[.]net is dat deze pagina aan zijn bezoekers vraagt ​​om toe te staan ​​om meldingen te tonen. We raden u af ​​om dit aan dergelijke pagina's te geven. Indien toegestaan, beginnen ze de gebruikers te overladen met advertenties en andere schaduwrijke inhoud. Een voorbeeld van een melding weergegeven door notube[.]net wordt hieronder gegeven.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door notube.net
Bedreigingstype Push meldingen ads, Ongewenste ads, Pop-up ads
Detectie namen Volledige Lijst met Detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 104.27.145.31
Waargenomen Domeinen s49.notube[.]net, s40.notube[.]net, s44.notube[.]net, s48.notube[.]net, s47.notube[.]net, s45.notube[.]net, s43.notube[.]net, s41.notube[.]net, s42.notube[.]net, s50.notube[.]net.
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps (adware).
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer voorbeelden van websites zoals notube[.]net zijn fetchtube[.]com, flv2mp3[.]by en y2meta[.]com. In de meeste gevallen gebruiken ze malafide advertentienetwerken: die pagina's bevatten advertenties die, als erop wordt geklikt, de gebruikers omleiden naar onbetrouwbare pagina's of die, wanneer ze worden gebruikt, eenvoudigweg dubieuze websites openen. Hoe dan ook, het is niet veilig om dit soort websites te bezoeken/gebruiken. Als een browser regelmatig schaduwrijke pagina's opent, dan is het zeer waarschijnlijk dat er al enige PUA op geïnstalleerd is.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden en installeren de mensen PUA's ongewild (onbedoeld). Dit gebeurt meestal wanneer ze op misleidende advertenties klikken of wanneer ze achteloos software downloaden en/of installeren. Ongewenste downloads en installaties via de setups van andere software gebeuren wanneer de ontwikkelaars een "bundeling"-methode gebruiken. Om precies te zijn, wanneer de ontwikkelaars PUA's in de verschillende opstellingen opnemen maar wanneer ze dergelijke informatie niet correct vrijgeven. Meestal is deze informatie verborgen in de instellingen van de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd". Helaas controleren en wijzigen niet alle mensen deze instellingen. Wanneer ze deze ongewijzigd laten, dan stemmen ze in met aanbiedingen om extra opgenomen apps (PUA's) te downloaden en/of te installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Als een download- of installatie-instelling instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort bevat, dan moeten deze aangevinkt worden en alle aanbiedingen om aanvullende, ongewenste software te downloaden en/of te installeren moet worden afgewezen. We raden ook aan om software alleen van officiële websites te downloaden en om directe downloadlinks te gebruiken. Bronnen, kanalen zoals onbetrouwbare (niet-officiële) websites, downloaders van externen, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, enz., mogen niet worden vertrouwd. Opdringerige advertenties, vooral als ze op dubieuze pagina's worden weergegeven, mogen niet worden aangeklikt. Heel vaak zijn ze ontworpen om onbetrouwbare, potentieel kwaadaardige websites te openen. In sommige gevallen kunnen ze ontworpen zijn om scripts uit te voeren die downloads of zelfs installaties van ongewenste apps starten. Als een browser schaduwrijke pagina's opent en/of advertenties weergeeft, dan raden we u aan om te controleren of er verdachte, ongewenste extensies, plug-ins of add-ons geïnstalleerd zijn en om deze onmiddellijk te verwijderen. Daarnaast raden we u aan om ook dergelijke software te verwijderen die op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren metCombo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De notube[.]net website die de gebruikers omleidt naar dubieuze sites:

Voorbeeld 1:

notube[.]net website (GIF)

Voorbeeld 2:

notube.net vb van een doorverwijzing

Voorbeeld 3:

Notube[.]com doorverwijzing naar oplichtingssite

Browsermelding vertoond door notube[.]net:

notube.net twijfelachtige melding

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

notube[.]net adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar notube[.]net veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering notube[.]net ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering notube[.]net ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties door notube.net dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering notube[.]net ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering notube[.]net ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties door notube.net, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering notube[.]net ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering notube[.]net ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties door notube.net kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties door notube.net, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties door notube.net van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties door notube.net of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16309-notube-net-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties door notube.net QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door notube.net op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.