FacebookTwitterLinkedIn

Hoe OutputData verwijderen uit uw browser en besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door OutputData
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe OutputData te verwijderen van een Mac?

Wat is OutputData?

OutputData is één van de vele adware-apps die gebruikers zogezegd zouden helpen om efficiënter op het internet te surfen. Helaas zijn de meeste van deze apps nutteloos en enkel ontworpen om verschillende advertenties weer te geven of inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars. Bovendien werkt OutputData als een tool voor dataspionage: het verzamelt verschillende gegevens over zijn gebruikers. Aangezien de meeste mensen dit soort apps onbedoeld downloaden en installeren, worden ze gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties.

OutputData adware

Meestal geeft adware pop-upadvertenties, banners, toont verschillende coupons, enquêtes, enz weer. Hoe dan ook, het wordt niet aanbevolen om op één van die advertenties te klikken want in de meeste gevallen leiden ze de mensen door naar onbetrouwbare websites. Heel vaak worden die websites gebruikt om twijfelachtige software te adverteren. Als erop wordt geklikt, dan kunnen die advertenties ook scripts uitvoeren die ontworpen zijn om ongewenste software te downloaden en/of te installeren. Bovendien kan de geïnstalleerde adware ontworpen zijn om verschillende gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld, browsergerelateerde gegevens zoals IP-adressen, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, enz. Er is echter altijd een mogelijkheid dat dergelijke apps gebruikt worden om ook gevoelige, persoonlijke gegevens vast te leggen. Heel vaak delen de mensen achter die apps (hun ontwikkelaars) deze verzamelde informatie met externen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Het is mogelijk dat deze externen cybercriminelen zijn. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom OutputData en andere adware niet gebruikt mag worden. Als er adware op het besturingssysteem en/of de browser geïnstalleerd is, dan moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door OutputData
Bedreigingstype Adware, Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door OutputData verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Andere apps die gelijkaardig zijn aan OutputData zijn: MetroPremium, IdeaShared en DynamicPanel, dit zijn echter slechts enkele voorbeelden. Meestal werken deze apps niet zoals hun ontwikkelaars ze adverteren. De meesten van hen helpen enkel hun ontwikkelaars om inkomsten te verkrijgen door het verzamelen van verschillende gegevens en het weergeven van advertenties. Ze bieden geen meerwaar voor hun gebruikers.

Hoe werd OutputData geïnstalleerd op mijn computer?

Soms kunnen mogelijk ongewenste apps gedownload worden van hun website. Niettemin worden de meeste verspreid via de setups van andere programma's. Dat wordt gedaan met als doel om de mensen te misleiden tot het downloaden en/of installeren van ongewenste apps samen met de gewenste software. Deze informatie over de extra opgenomen apps is meestal verborgen in "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen van de bijbehorende instellingen. Deze verspreidingsmethode staat bekend als "bundeling". Het werkt wanneer de mensen programma's downloaden en installeren zonder de instellingen die beschikbaar zijn in hun instellingen te controleren en te wijzigen. Bovendien kunnen downloads en installaties van verschillende ongewenste programma's veroorzaakt worden door opdringerige advertenties: als erop wordt geklikt, dan voeren sommige van deze advertenties scripts uit die ongewenste software downloaden en/of installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt afgeraden om software te downloaden via externe downloaders of met behulp van torrent-clients, eMule (of andere peer-to-peer-netwerken), onbetrouwbare/onofficiële websites, enzovoort. De enige veilige manier om te downloaden is gebruik te maken van de officiële websites. Installatieprogramma's van externe partijen mogen ook niet gebruikt worden. Verder adviseren wij u ook om de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere soortgelijke instellingen van een downloader of installer te controleren. Alle aanbiedingen om extra apps te installeren (of te downloaden) moeten worden afgewezen voordat de download of installatie wordt voltooid. Zoals we in de vorige paragraaf vermelden, zijn er advertenties die, als erop wordt geklikt, ongewenste downloads of installaties kunnen veroorzaken. Ze leiden gebruikers vaak om naar onbetrouwbare websites. Daarom mogen opdringerige advertenties, vooral als ze op dubieuze pagina's worden weergegeven, niet vertrouwd worden. En ten slotte, als er verdachte en/of ongewenste, onbekende apps (plug-ins, add-ons of extensies) geïnstalleerd zijn in een webbrowser of als er verdachte programma's op een computer staan, dan raden we u aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met OutputData, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt na de OutputData-installatie:

pop-up die vertoond wordt na de OutputData installatie

Installatie-map van de OutputData adware:

OutputData installatie-map

Advertenties door OutputData onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door OutputData. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

OutputData adware verwijderen:

Verwijder de OutputData-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door outputdata gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door OutputData verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door outputdata gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door outputdata gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door outputdata gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door OutputData QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door OutputData op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door OutputData

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.