Hoe de MetroPremium adware verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door MetroPremium
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe MetroPremium te verwijderen van een Mac?

Wat is MetroPremium?

MetroPremium is een software die gecategoriseerd is als adware. Het zou het dagelijkse surfen op het web eenvoudiger moeten maken, maar het geeft verschillende advertenties weer en het verzamelt informatie met betrekking tot de surfactiviteiten van de gebruikers. In de meeste gevallen downloaden en installeren mensen apps zoals MetroPremium onbedoeld, en daarom worden deze apps geclassificeerd als mogelijk ongewenste applicaties (PUAs).

MetroPremium adware

Meestal overlaadt adware zoals MetroPremium de gebruikers met opdringerige advertenties. De mensen die erop klikken, worden meestal doorgestuurd naar onbetrouwbare websites of ze voeren scripts uit die ongewenste, mogelijk schadelijke software downloaden (of zelfs installeren). Enkele voorbeelden van advertenties die worden weergegeven door adware zijn: pop-upadvertenties, verschillende kortingsbonnen, banners, enquêtes, enzovoort. Het is vermeldenswaard dat deze advertenties meestal de inhoud overlappen van de pagina's die de gebruikers bezoeken. Bovendien worden adware-apps vaak gebruikt om verschillende informatie vast te leggen (meestal informatie met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker). Dat wil zeggen, IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, enzovoort. Het is echter ook mogelijk dat de adware ontworpen is om ook persoonlijke, gevoelige gegevens te verzamelen. Hoe dan ook, de adware-ontwikkelaars delen meestal alle verzamelde gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dergelijke acties kunnen voor de gebruikers problemen veroorzaken met betrekking tot de veiligheid van het browsen en de privacy. Het is ook mogelijk dat sommige gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door MetroPremium
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door MetroPremium verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Combo Cleaner aankopen.

MetroPremium is gelijkaardig aan IdeaShared, DynamicPanel, ForwardOpen en een aantal andere apps. In de meeste gevallen worden adware-apps geadverteerd als nuttige, legitieme toepassingen. De meeste zijn echter nutteloos, ze werken niet zoals beloofd en zijn alleen bedoeld om hun ontwikkelaars te helpen om inkomsten te verkrijgen. Om mogelijke problemen - die veroorzaakt kunnen worden door adware/zijn ontwikkelaars - te voorkomen, wordt u aanbevolen om dergelijke software zo snel mogelijk uit het systeem en de browser te verwijderen.

Hoe werd MetroPremium geïnstalleerd op mijn computer?

Vaak worden apps zoals MetroPremium samen met andere software geïnstalleerd. Dat gebeurt wanneer de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd, namelijk wanneer zij ongewenste programma's opnemen in de setups van andere programma's. Ze verbergen die informatie van de applicaties in instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort, en hopen dat de mensen deze niet zullen controleren. Door die instellingen ongewijzigd te laten, staan de mensen meestal toe dat sommige ongewenste programma's gedownload en/of geïnstalleerd worden samen met de software die die app in de setup heeft. Zoals we hierboven vermeldden, kunnen ongewenste programma's ook gedownload en/of geïnstalleerd worden via misleidende advertenties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om altijd de "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" en andere vergelijkbare instellingen die opgenomen zijn in een downloader of installer te controleren en om alle aanbiedingen te weigeren voor het downloaden of installeren van extra (ongewenste) software. Het wordt ook niet aanbevolen om software te downloaden van onbetrouwbare, niet-officiële websites, met behulp van torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), downloaders van externe partijen, enzovoort. Hetzelfde geldt voor installaties via externe installatieprogramma's. We raden u aan om bestanden en programma's alleen via de officiële websites en via directe links te downloaden. Opdringerige advertenties, vooral als deze worden weergegeven op niet-officiële, onbetrouwbare websites, mogen niet worden aangeklikt. Mensen die erop klikken, belanden meestal op dubieuze websites of veroorzaken ongewenste downloads, installaties. Als ongewenste, opdringerige advertenties regelmatig worden weergegeven en/of omleidingen naar dubieuze pagina's vaak voorkomen, dan is het zeer waarschijnlijk dat ze veroorzaakt worden door een adware-app of door een andere ongewenste app die op de browser of de computer geïnstalleerd is. In dergelijke gevallen raden we u aan om alle ongewenste, onbekende add-ons, extensies of plug-ins van een webbrowser te verwijderen en om dit ook te doen met dergelijke programma's op de computer (besturingssysteem). Als uw computer al geïnfecteerd is met MetroPremium, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt na de MetroPremium-installatie:

pop-up die vertoond wordt na de MetroPremium installatie

Installatie-map van de MetroPremium adware:

MetroPremium installatie-map

Advertenties door MetroPremium onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door MetroPremium. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

MetroPremium adware verwijderen:

Verwijder de MetroPremium-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door metropremium gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door MetroPremium verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door metropremium gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door metropremium gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door metropremium gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door MetroPremium QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door MetroPremium op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door MetroPremium

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Combo Cleaner.