Vermijd doorverwijzingen naar het bigdater.me adres

Ook bekend als: bigdater.me pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Bigdater[.]me doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is bigdater[.]me?

Bigdater[.]me is het adres van een website die de meeste mensen ongewild bezoeken. Bij bezoek ervan opent deze website meer onbetrouwbare pagina's of toont het dubieuze inhoud. Bigdater[.]me functioneert net als vele andere soortgelijke websites bijvoorbeeld, carbamylife[.]info, talkreply[.]com en track.nuxues[.]com. Doorgaans komen internetgebruikers op deze pagina's terecht vanwege mogelijk ongewenste apps die ze op hun browsers of computers geïnstalleerd hebben. Deze apps zijn meestal ontworpen om allerlei gegevens over hun gebruikers te verzamelen of om opdringerige advertenties te tonen.

bigdater[.]me pop-up doorverwijzingen

Eenmaal bezocht, geeft bigdater[.]me kwaadaardige inhoud weer of opent het ongeveer twee of drie andere onbetrouwbare pagina's die mogelijk schadelijk zijn. De acties zijn afhankelijk van de IP-adressen van de bezoekers. Bovendien is bigdater[.]me één van de websites die hun bezoekers om toestemming vragen om meldingen te tonen. Meestal doen ze het met clickbait-techniek. Ze vragen de bezoekers bijvoorbeeld om hun leeftijd te verifiëren, om te bewijzen dat ze geen robots zijn, enzovoort, door op de knop 'Toestaan' te klikken. Als erop wordt geklikt, kunnen onbetrouwbare websites zoals bigdater[.]me meldingen weergeven (onbetrouwbare, misleidende advertenties en andere ongewenste inhoud). De apps die dergelijke websites openen, zijn vaak ontworpen om ook verschillende informatie te verzamelen. Meestal verzamelen ze gegevens zoals IP-adressen van de gebruikers, geolocaties, adressen van geopende/bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enzovoort. In sommige gevallen kunnen ongewenste programma's ook worden gebruikt om persoonlijke, gevoelige details vast te leggen. Op de één of andere manier delen hun ontwikkelaars alle verzamelde informatie met andere partijen die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Let op, sommige van die partijen kunnen cybercriminelen zijn. Bovendien zijn er veel ongewenste programma's die ontworpen zijn om verschillende advertenties weer te geven. Enkele voorbeelden van dergelijke advertenties zijn verschillende kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups, enz. Wanneer erop wordt geklikt, dan openen ze dubieuze websites of starten ze download- of zelfs installatieprocessen van apps die schadelijk kunnen zijn.

Bedreigingsoverzicht:
Naam bigdater.me pop-up
Bedreigingstype Push meldingen met advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Detectie Namen Yandex Safebrowsing (Malware), volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 167.71.12.147
Waargenomen Domeinen 0.bigdater[.]me, 1.bigdater[.]me, 2.bigdater[.]me, 3.bigdater[.]me, 4.bigdater[.]me, 5.bigdater[.]me, 9.bigdater[.]me, 6.bigdater[.]me, 10.bigdater[.]me
Symptomen U ziet advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om bigdater.me pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn veel gevallen waarin de mensen die ongewenste programma's maken, deze adverteren als nuttige, legitieme programma's. Meestal is het echter niet waar. Indien geïnstalleerd, veroorzaken deze apps ongewenste omleidingen (open schaduwrijke pagina's), vertonen ze opdringerige, vaak misleidende advertenties en verzamelen ze gegevens met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker en mogelijk andere, persoonlijke gegevens. Met andere woorden, ongewenste programma's bieden geen echte waarde/werken niet zoals geadverteerd en kunnen problemen veroorzaken met betrekking tot privacy, de browserveiligheid of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

De meeste ongewenste apps worden gedownload en/of geïnstalleerd wanneer de mensen op opdringerige advertenties klikken of wanneer de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundeling" wordt genoemd. Ze gebruiken het om de mensen te misleiden om ongewenste programma's te downloaden en/of te installeren via de setups van andere, reguliere software. Om dit te bereiken, verbergen ze de opgenomen apps in instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" van de verschillende instellingen en hopen ze dat de mensen deze niet zullen controleren en wijzigen. Wanneer de downloads of installaties voltooid worden zonder één van de instellingen te wijzigen die beschikbaar zijn in hun setups, dan worden de bijgevoegde ongewenste programma's ook automatisch gedownload of geïnstalleerd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u af om software te downloaden van onbetrouwbare, niet-officiële websites, via tools zoals torrent-clients, eMule of andere peer-to-peer-netwerken, enzovoort. De juiste manier om dit te doen is door directe downloadlinks en officiële websites te gebruiken. Alle instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" en de andere opties die opgenomen zijn in de download- of installatie-instellingen moeten aangevinkt worden en als ze aanbiedingen bevatten om ongewenste apps te downloaden of te installeren, dan moeten ze worden gewijzigd. Met andere woorden, deze aanbiedingen moeten worden afgewezen. Houd er ook rekening mee dat er veel opdringerige advertenties zijn die de mensen omleiden naar onbetrouwbare websites. Omdat het voornamelijk van toepassing is op advertenties die worden weergegeven op pagina's die gerelateerd zijn aan pornografie, gokken, dating voor volwassenen, torrent en andere dubieuze sites. Om te voorkomen dat de browsers ongewenste omleidingen veroorzaken en/of advertenties weergeven, is het vereist om alle ongewenste plug-ins, add-ons of extensies die erop geïnstalleerd zijn te verwijderen. Als er dergelijke programma's op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, dan moeten deze ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

De bigdater[.]me website (GIF):

bigdater[.]me website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

bigdater.me pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van bigdater.me pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

bigdater[.]me adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de browserdoorverwijzingen naar bigdater[.]me veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder adware uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering bigdater[.]me ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering bigdater[.]me ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bigdater.me pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering bigdater[.]me ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering bigdater[.]me ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van bigdater.me pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering bigdater[.]me ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering bigdater[.]me ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bigdater.me pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

 • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om bigdater.me pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over bigdater.me pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15932-bigdater-me-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
bigdater.me pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van bigdater.me pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met bigdater.me pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.