Verwijder de EasyPackageTracker uit uw browser

Ook bekend als: EasyPackageTracker browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hp.myway.com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is hp.myway.com?

EasyPackageTracker is een browserkaper die ontwikkeld werd door Mindspark Interactive Network. Het wordt voorgesteld als een tool voor het opvolgen van zendingen. Het is zogenaamd in staat om informatie te verstrekken met betrekking tot de pakketroutes, de locaties, enz. Het werkt echter door de browserinstellingen te wijzigen en hp.myway.com te promoten - een valse zoekmachine dus. Bovendien bespioneert EasyPackageTracker de browseractiviteiten van de gebruikers. Vanwege de dubieuze verspreidingsmethoden van deze bedrieglijke app, d.w.z. de ongewenste installatie, is ze geclassificeerd als een potentieel ongewenste applicatie.

hp.myway.com browserkaper

Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox en andere populaire browsers zijn veelvoorkomende doelen van browserkapers. Nadat ze succesvol geïnfiltreerd zijn, wijzen ze hun valse webzoekeradressen toe als startpagina's van de browsers, als standaardzoekmachines en als nieuwe tab/venster-URL's. In het geval van EasyPackageTracker wordt elk nieuw tabblad/venster dat geopend wordt en elke zoekopdracht die in de URL-balk ingetypt wordt, allemaal omgeleid naar hp.myway.com. Hoewel deze veranderingen relatief klein lijken en gemakkelijk ongedaan lijken te maken, is dat niet waar. De toegang tot de instellingen kan beperkt of geweigerd worden en alle toegestane wijzigingen die aangebracht worden, worden automatisch gereset. De browserkaper moet eerst verwijderd worden om de browser te kunnen herstellen. De gebruikers moeten er rekening mee houden dat EasyPackageTracker vaak verspreid wordt naast de browserextensie Ask Search. Bijna alle browserkapers kunnen de privégegevens bijhouden. Door de browseractiviteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) te volgen, verzamelen ze de persoonlijke informatie van de gebruikers (IP-adres, geolocatie en persoonlijke details). Deze gevoelige gegevens worden vervolgens gedeeld met externen (mogelijk, cybercriminelen), met de bedoeling om deze te misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Daarom kan de aanwezigheid van EasyPackageTracker en soortgelijke applicaties leiden tot ernstige privacyschendingen, tot financiële verliezen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de browser- en systeemintegriteit en de gebruikersveiligheid te waarborgen, wordt u ten zeerste aangeraden om alle dubieuze apps en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam EasyPackageTracker browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, menubalk, ongewenste nieuwe tabbladen
Detectie Namen Avast (Win32:UnwantedSig [PUP]), DrWeb (Adware.MyWebSearch.145), ESET-NOD32 (Win32/Toolbar.MyWebSearch.BA Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:WebToolbar.Win32.Agent.gen), volledige detectielijst (VirusTotal)
Browser Extensie(s) EasyPackageTracker
Verwachtte Functionaliteit Package delivery tracking/het volgen van de pakketlevering
Geïnfecteerde Browserinstellingen Startpagina, nieuwe tabblad-URL, standaardzoekmachine
Gepromoot Domein hp.myway.com
Gebruikt IP Adres (hp.myway.com) 23.67.240.173
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser(s) (startpagina, standaard internetzoekmachine, nieuwe tabbladinstellingen). De gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op het internet te zoeken met behulp van hun zoekmachines.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Verwijdering

Om EasyPackageTracker browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Browserkapers delen in het algemeen veel overeenkomsten, maar diegene die door dezelfde ontwikkelaars worden vrijgegeven zijn meestal identiek. TrackaPackage, GetFlightUpdates zijn enkele voorbeelden van browserkapers die verspreid worden door het Mindspark Interactive Network. Over het algemeen lijken de ongewenste programma's erg op elkaar. Ze zijn ontworpen om legitiem te lijken en om de gebruikers naar de installatie te lokken door verschillende "nuttige" en "voordelige" functies aan te bieden. Deze functies werken echter zelden zoals ze geadverteerd zijn en de meeste zijn niet-operationeel. Het enige doel van de ongewenste inhoud is om winst te maken voor de makers; voor de gebruikers zelf heeft het geen echte meerwaarde. In plaats van het nakomen van zijn beloftes, verwijst de PUA de browser door naar verkoopgeoriënteerde, onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's, voeren ze opdringerige advertentiecampagnes uit (pop-ups, enquêtes, banners, coupons, enz.) en verzamelen ze kwetsbare gegevens.

Hoe werd EasyPackageTracker geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's - zoals EasyPackageTracker - hebben "officiële" downloadwebsites, waar ze voorgesteld worden als "gratis" software. Deze ongewenste apps verspreiden zich ook via de download/installatie-setups van andere programma's. Deze misleidende marketingmethode voor het inpakken van reguliere software samen met ongewenste of schadelijke inhoud wordt "bundelen" genoemd. Door de download-/installatieprocessen niet te doorlopen (bijvoorbeeld door termen te negeren, vooraf ingestelde opties te gebruiken, stappen en secties over te slaan, enz.) vergroten de gebruikers het risico om gebundelde inhoud toe te staan op hun apparaten. Het is bekend dat opdringerige advertenties ook ongewenste programma's verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren die ontworpen zijn om applicaties stiekem te downloaden/installeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De gewenste inhoud moet altijd onderzocht worden om de legitimiteit ervan te verifiëren, voordat deze wordt gedownload/geïnstalleerd. Alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen mogen gebruikt worden. Peer-to-peer deelnetwerken, niet-officiële en gratis sites voor het hosten van bestanden, downloaders van externe partijen en andere soortgelijke kanalen worden als onbetrouwbaar beschouwd en dus is het niet aanbevolen om deze te gebruiken. De download-/installatieprocessen moeten zorgvuldig worden uitgevoerd. Dat omvat het lezen van de voorwaarden, het verkennen van alle mogelijke opties, het gebruik van de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en het afmelden voor het downloaden of installeren van aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties zien er meestal legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en gecompromitteerde websites (bijv. met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz.). Als de gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen ervaren, dan wordt hen ten zeerste aangeraden om het systeem te controleren en om onmiddellijk alle verdachte apps en/of browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met EasyPackageTracker, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

EasyPackageTracker browserkaper installatie set-up:

Officiele EasyPackageTracker browserkaper installatie setup

EasyPackageTracker browserkaper vraagt om verschillende toestemmingen:

EasyPackageTracker vraagt om toestemmingen

Website die de EasyPackageTracker browserkaper promoot:

Website promoot de EasyPackageTracker browserkaper

EasyPackageTracker browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van EasyPackageTracker browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

EasyPackageTracker browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hp.myway.com browserkaper deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar enige mogelijk ongewenste applicaties (bijvoorbeeld, "EasyPackageTracker Internet Explorer..."), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicaties (die de browserdoorverwijzingen naar de hp.myway.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware. 

EasyPackageTracker browserkaper verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering hp.myway.com gerelateerde Internet Explorer extensies

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hp.myway.com uit Internet Explorer startpagina

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder hxxp://hp.myway.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hp.myway.com uit Internet Explorer standaard zoekmachine

Klik op het "tandwiel"icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "hp.myway".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van easypackagetracker browserkaper dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering hp.myway.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "EasyPackageTracker" en/of onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hp.myway.com uit Google Chrome startpagina

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Klik in het gedeelte "Bij opstarten" op "Pagina's instellen" en schakel EasyPackageTracker uit, zoek naar de browserkaper URL (hp.myway.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hp.myway.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "Ask Web Search" en voeg toe of selecteer uw voorkeursdomein.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van easypackagetracker browserkaper, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering hp.myway.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "EasyPackageTracker" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Verwijdering hp.myway.com uit Mozilla Firefox startpagina

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster schakelt u EasyPackageTracker uit, verwijdert u hxxp://hp.myway.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijdering hp.myway.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "moz-extension"
Klik met de rechtermuisknop op de gevonden voorkeuren en selecteer "Reset" om de standaardwaarden te herstellen.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van easypackagetracker browserkaper kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge logoKwaadaardige add-ons verwijderen uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek  van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Verwijder browser hijackers uit Microsoft Edge stap 2

Verwijder je startpagina:

Startpagina wijzigen in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes  edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer de "Instellingen", in het geopende tabblad klik je op de link "+ Nieuwe pagina toevoegen", na het ingeven van de url van je voorkeur verwijder je de link naar de browser hijackers door op het 'X'-symbool te klikken naast de gekoppelde URL.

Wijzig je standaard zoekmachine:

Wijzigen van de standaard zoekmachine in Microsoft Edge

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), klik op  "Instellingen". Klik op de "Geavanceerde instellingen bekijken" en selecteer "Zoekmachine wijzigen". In het geopende tabblad selecteer je de zoekmachine van je voorkeur en klik je op "Als standaard instellen".

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 1

In het geopende tabblad, klik op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge instellingen herstellen stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser opnieuw in te stellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van easypackagetracker browserkaper uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over easypackagetracker browserkaper of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/16062-easypackagetracker-toolbar

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
EasyPackageTracker browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van EasyPackageTracker browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met EasyPackageTracker browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.