FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder Smbstrhlpr uit het besturingssysteem

Ook bekend als: Smbstrhlpr ongewenste applicatie
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe Smbstrhlpr te verwijderen van een Mac?

Wat is Smbstrhlpr?

De Mac-gebruikers die hun MacOS-systemen naar Catalina hebben bijgewerkt, zien vaak een pop-upvenster met "smbstruninstall beschadigt uw computer. U moet deze naar de prullenbak verplaatsen". Onderzoek toont aan dat deze pop-up verschijnt wanneer de Smbstrhlpr ongewenste app op de besturingssystemen geïnstalleerd is. Deze app wordt geïnstalleerd samen met een andere mogelijk ongewenste app (PUA) genaamd Smart Mac Booster. We raden u ten zeerste aan om zowel Smbstrhlpr als Smart Mac Booster zo snel mogelijk te verwijderen.

Smbstrhlpr oplichting

Smart Mac Booster is één van de vele ongewenste applicaties die geadverteerd worden via misleidende websites. Apps die worden gepromoot op onbetrouwbare websites mogen nooit worden vertrouwd. Ook bevatten hun setups vaak andere ongewenste applicaties, zoals adware, browserkapers, enzovoort. De kans is groot dat Smbstrhlpr één van deze apps is. Hoe dan ook, er is geen reden om dergelijke apps niet van het systeem te verwijderen. Het installeren van dergelijke apps kan leiden tot ongewenste downloads en installaties, ze kunnen worden ontworpen om ongewenste advertenties weer te geven, verschillende informatie te verzamelen, enzovoort. Smbstrhlpr en Smart Mac Booster kunnen verwijderd worden door het besturingssysteem te scannen met gerenommeerde antivirussoftware (bijvoorbeeld, Combo Cleaner). Om Smbstrhlpr volledig van het systeem te verwijderen, is het vereist om alle bestanden te verwijderen. We hebben hieronder een lijst met die bestanden en de instructies voor het verwijderen ervan gegeven.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Smbstrhlpr ongewenste applicatie
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Smbstrhlpr is niet de enige ongewenste app die hetzelfde probleem veroorzaakt, een paar andere voorbeelden zijn Helpermcp en Helperamc. Het is bekend dat deze apps meestal geïnstalleerd worden op systemen die worden bijgewerkt naar Catalina (nieuwe MacOS-versie). Het is echter mogelijk dat de gebruikers van andere versies deze ook hebben geïnstalleerd. Voorbeelden van ongewenste apps die ontworpen zijn om de bovengenoemde programma's te verspreiden, zijn Advanced Mac Cleaner en Mac Cleanup Pro.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Om de mensen te misleiden om ongewenste apps te downloaden en te installeren, gebruiken de ontwikkelaars meestal een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Met andere woorden, ze nemen dergelijke apps op in de setups van andere software. De ontwikkelaars verbergen de informatie over deze apps (aanbiedingen om ze te downloaden of te installeren) in "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare opties/instellingen van de setups van andere software. Als mensen dergelijke instellingen ongewijzigd laten (ze verwijderen aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren meestal niet), dan kunnen er ongewenste apps gedownload of geïnstalleerd worden samen met de gewenste software. In sommige gevallen kunnen ongewenste applicaties ook gedownload of geïnstalleerd worden door op misleidende advertenties te klikken.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te verwijderen?

We raden u aan om programma's (en bestanden) van officiële websites te downloaden en te voorkomen dat externe installatieprogramma's, downloaders, peer-to-peer-achtige torrent-clients, eMule, enzovoort worden gebruikt. Een andere manier om ongewenste downloads of installaties te voorkomen, is door niet te klikken op advertenties die op schaduwrijke pagina's worden weergegeven. We raden u ook aan om geen download- of installatieproces te voltooien zonder de beschikbare "Aangepast", "Geavanceerd" en andere vergelijkbare instellingen en afwijzende aanbiedingen voor het downloaden van aanvullende, ongewenste software te controleren. Als een browser omleidingen naar dubieuze websites veroorzaakt en/of opdringerige advertenties weergeeft, dan moeten alle verdachte, ongewenste extensies, plug-ins of add-ons die erop geïnstalleerd zijn, zo snel mogelijk worden verwijderd. De ongewenste programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd aijn moeten ook verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in deze pop-up:

"smbstruninstall" zal uw computer beschadigen.
U moet het naar de prullenbak verplaatsen.
Dit bestand is gedownload op een onbekende datum.
Meld malware aan Apple om andere gebruikers te beschermen

Screenshot van Smbstrhlpr's bestanden in de map "~/Library/Application Support/smbstr":

Smbstrhlpr installatie-map

Lijst met bestanden die geassocieerd zijn met Smbstrhlpr en die uit het besturingssysteem verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/smbstr/smbstrhlpr
  • ~/Library/Application Support/smbstr/smbstruninstall
  • ~/Library/Application Support/smbstr/com.smbstrhlpr.smbstrhlpr.plist
  • ~/Library/Application Support/smbstr/com.smbstruninstall.smbstruninstall.plist
  • ~/Library/LaunchAgents/com.smbstrhlpr.smbstrhlpr.plist

BELANGRIJK! Het verwijderen van de Smbstrhlpr-applicatie is een vrij gecompliceerd proces, omdat het verwijderen van deze applicatie zonder eerst het bijbehorende proces te beëindigen onmogelijk is - het proces wordt automatisch opnieuw gestart zodra het wordt beëindigd. Om deze app te verwijderen, moet u daarom de volgende stappen uitvoeren:

1) Navigeer naar de map "~/Library/Application Support/smbstr/", klik met de rechter muisknop op de app "smbstrhlpr" en selecteer "Show Package Contents":

Smbstrhlpr Show Package Contents/Inhoud pakket weergeven

2) Navigeer naar de map "Contents/MacOS" en verwijder de app "smbstrhlpr":

Smbstrhlpr verwijderen

3) Nadat de vorige stappen zijn uitgevoerd, wordt het proces dat gekoppeld is aan de Smbstrhlpr-app niet meer automatisch opnieuw gestart en kunt u deze eenvoudig beëindigen en de resterende toepassingsbestanden verwijderen:

Smbstrhlpr proces in Taakbeheer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de smbstrhlpr ongewenste applicatie gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Smbstrhlpr ongewenste applicatie verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan smbstrhlpr ongewenste applicatie gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan smbstrhlpr ongewenste applicatie gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan smbstrhlpr ongewenste applicatie gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Smbstrhlpr ongewenste applicatie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Smbstrhlpr ongewenste applicatie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.