Stop doorverwijzingen van en naar fres-news.com

Ook bekend als: fres-news.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Matig
Schadeniveau: Medium

Fres-news[.]com doorverwijzing verwijderingsinstructies

Wat is fres-news[.]com?

Fres-news[.]com lijkt sterk op maroolatrack.com, procontent.me, folmetor.com, offer.agency enz. Dit zijn allemaal malafide websites. Ze zijn ontworpen om dubieuze inhoud aan de bezoekers weer te geven en om ze om te leiden naar andere onbetrouwbare/kwaadaardige websites. Merk op dat de meeste gebruikers deze sites onbedoeld bezoeken. Meestal worden de bezoekers van fres-news[.]com hiernaar doorverwezen door te klikken op opdringerige advertenties of door mogelijk ongewenste apps. De genoemde malafide apps hebben geen expliciete toestemming van de gebruiker nodig om in hun apparaten binnen te dringen. ongewenste programma's genereren doorverwijzingen, tonen opdringerige advertentiecampagnes op en sommige kunnen ook persoonlijke gegevens registreren.

fres-news[.]com pop-up doorverwijzingen

De acties van fres-news[.]com zijn afhankelijk van de geolocatie van de bezoeker, die hij leert door zijn IP-adres (Internet Protocol) te controleren. Als deze gegevens gekend zijn, worden de gebruikers ergens anders naartoe geleid en/of krijgt ze zeer twijfelachtig materiaal. Ongeacht de precieze acties van deze webpagina, wordt het ten zeerste afgeraden om deze te bezoeken, omdat de gebruikers er ongetwijfeld schadelijke inhoud zullen tegenkomen. Deze misleidende site maakt ook gebruik van browsermeldingen. Het verbergt de instemmingsoptie onder de clickbait ("Druk op 'Toestaan' om te verifiëren dat u geen robot bent"), als erop wordt geklikt dan levert dit opdringerige advertentiecampagnes op. Dit soort advertenties zijn op zichzelf al een gevaar; ze veroorzaken doorverwijzingen naar verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige websites en voeren scripts uit om ongewenste programma's te downloaden/installeren. Zoals vermeld in de inleiding, genereren ongewenste apps ook omleidingen en kunnen advertenties ze opleveren. Ze doen dat laatste door een breed scala aan tools te gebruiken om de grafische inhoud van externen mogelijk te maken. Daardoor leveren ze opdringerige advertenties (pop-ups, banners, enquêtes, kortingsbonnen, enz.), die de surfkwaliteit ernstig verminderen. Bovendien verzamelen ongewenste programma's browsergerelateerde informatie. Ze registreren bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adres, geolocatie en persoonlijke gegevens. Wat belangrijk is om te weten, is dat deze privégegevens gedeeld worden met externen (mogelijk cybercriminelen), met de bedoeling om deze te misbruiken voor financieel gewin. Daarom kan de aanwezigheid van gegevens voor het bijhouden van gegevens op systemen leiden tot ernstige privacyschendingen en zelfs tot identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van de apparaten en de gebruikers te waarborgen, moeten alle verdachte applicaties en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam fres-news.com pop-up
Bedreigingstype Advertenties via push-meldingen, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Gebruikt IP Adres 178.128.142.109
Geobserveerde Domeinen 0.fres-news[.]com, 1.fres-news[.]com, 10.fres-news[.]com, 2.fres-news[.]com, 3.fres-news[.]com, 5.fres-news[.]com, 6.fres-news[.]com, 7.fres-news[.]com, 8.fres-news[.]com, 9.fres-news[.]com
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-upadvertenties. Verlaagde surfsnelheid op het internet.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste apps (adware)
Schade Verminderde computerprestaties, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke extra malware-infecties.
Verwijdering

Om fres-news.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Het aantal ongewenste apps zijn ontelbaar, maar de meeste vertonen wel bepaalde overeenkomsten. ongewenste programma's die uitgegeven zijn door dezelfde ontwikkelaars zijn meestal identiek. Deze applicaties zien er meestal legitiem uit en bieden verschillende "voordelige" en "handige" functies aan. Ondanks hoe nuttig ze eruit zien, is het enige doel van ongewenste programma's om inkomsten op te brengen voor hun ontwerpers. Daarom zijn in de meeste gevallen alle functies die ze bieden niet-operationeel en bijgevolg nutteloos. ongewenste programma's veroorzaken doorverwijzingen naar gevaarlijke webpagina's, ze leveren opdringerige advertentiecampagnes op, kapen de browsers en houden gevoelige gegevens bij.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Wanneer er op opdringerige advertenties wordt geklikt, dan kunnen ze scripts uitgevoeren om ongewenste programma's te downloaden/installeren, zonder toestemming van de gebruiker. Ongewenste apps vallen ook de apparaten binnen via de download/installatie-instellingen van andere programma's. Deze methode om reguliere software vooraf te verpakken met ongewenste/schadelijke inhoud wordt "bundeling" genoemd. Door de genoemde setups en processen te doorlopen (bijv. termen negeren, stappen en secties overslaan, vooraf ingestelde opties gebruiken, enz.), brengen de gebruikers hun systemen in gevaar met mogelijke invasies en/of infecties. Bepaalde ongewenste programma's hebben ook "officiële" websites, waar ze vaak worden voorgesteld als "gratis" software.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om alleen betrouwbare en geverifieerde kanalen te gebruiken voor het downloaden. Peer-to-peer-netwerken, onofficiële of gratis websites voor het hosten van bestanden en externe downloaders worden als onbetrouwbaar beschouwd en bieden daarom meer risico op gebundelde ongewenste/schadelijke software of inhoud. De download- en installatieprocessen moeten zorgvuldig worden uirgevoerd. Dat omvat: het lezen van de voorwaarden, het verkennen van de mogelijke opties, het gebruik van de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen en het weigeren om extra apps, functies, tools enz. te downloaden/installeren. Opdringerige advertenties zien er meestal legitiem uit en daarom kunnen ze gemakkelijk per ongeluk worden aangeklikt. Ze verwijzen echter door naar onbetrouwbare webpagina's (bijv. gokken, pornografie, dating voor volwassenen en dergelijke). Als gebruikers dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomen, dan wordt hen ten zeerste aangeraden om hun systemen te controleren en om onmiddellijk alle verdachte applicaties en gevonden browserextensies/plug-ins te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met frauduleuze apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om ze automatisch te verwijderen.

De fres-news[.]com website (GIF):

fres-news[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen"(als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte 'Machtigingen' en klik op de knop 'Instellingen' naast 'Meldingen'
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op 'Beheren' onder 'Meldingen'
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie 'Weigeren' toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

fres-news.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van fres-news.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

fres-news[.]com adware deinstalleren via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie, die de doorverwijzing naar fres-news[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit de internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering fres-news[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering fres-news[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van fres-news.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering fres-news[.]com ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering fres-news[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van fres-news.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering fres-news[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering fres-news[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van fres-news.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge logoVerwijder de kwaadardige add-ons uit Microsoft Edge:

Browser hijackers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, klik erop met de rechtermuisknop en klik op "Verwijderen".

Browser hijackers uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Klik op het icoon met de drie horizontale puntjes edge more icon (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge herstellen stap 1

In het geopende tabblad klik je op de "Kies wat te wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 2

Klik op Meer tonen en selecteer alles, klik vervolgens op de "Wissen"-knop.

Microsoft Edge herstellen stap 3

 • Als dit niet werkt, gelieve dan deze alternatieve instructies te volgen om de Microsoft Edgd browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om fres-news.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over fres-news.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/15962-fres-news-com-ads

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
fres-news.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van fres-news.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met fres-news.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.