Voorkom dat browsers het searchtown.net adres openen

Ook bekend als: Patriot PDF Converter browserkaper
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de Patriot PDF Converter browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is searchtown.net?

Searchtown.net is een valse zoekmachine die gepromoot wordt via een mogelijk ongewenste app, een browserkaper genaamd Patriot PDF Converter. Meestal promoten de browserkapers valse zoekmachines door de browserinstellingen te wijzigen. Bovendien zijn dergelijke ongewenste programma's vaak ontworpen om ook informatie over hun gebruikers te verzamelen. In de meeste gevallen downloaden en installeren mensen de browserkapers en andere ongewenste programma's onbedoeld.

searchtown.net browserkaper op een Mac computer

De meeste browserkapers kunnen geïnstalleerd worden op browsers zoals Safari, Google Chrome en Mozilla Firefox. Ze zijn ontworpen om hun instellingen zoals de startpagina, de standaardzoekmachine en het nieuwe tabblad-URL te wijzigen. Ze kunnen echter ook ontworpen zijn om andere instellingen te wijzigen. In dit geval wijzigt Patriot PDF Converter ze in searchtown.net. Dit betekent dat de gebruikers van de gekaapte browsers gedwongen worden om searchtown.net te bezoeken telkens wanneer ze hun browsers openen, nieuwe tabbladen openen of zoekopdrachten in de URL-balk invoeren. De enige manier om de aangewezen instellingen ongedaan te maken, is door de Patriot PDF Converter-app te verwijderen, anders worden de instellingen onmiddellijk opnieuw toegewezen na elke poging om ze te wijzigen. Verder is het vermeldenswaard dat browserkapers (en valse zoekmachines) gegevens verzamelen zoals IP-adressen van de gebruikers, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, enzovoort. Ze kunnen echter ook ontworpen zijn om persoonlijke, gevoelige informatie vast te leggen. Hun ontwikkelaars delen die informatie meestal met andere mensen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Een browserkaper geïnstalleerd hebben en/of het gebruik van een valse zoekmachine kan leiden tot problemen met betrekking tot de browserveiligheid en de online privacy of zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de Patriot PDF Converter of andere browserkapers te verwijderen en om nooit dubieuze, valse zoekmachines te gebruiken.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Patriot PDF Converter browserkaper
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Detectie Namen (searchtown.net) Voledigel detectielijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres (searchtown.net) 141.8.225.124
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Patriot PDF Converter browserkaper verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van apps die geclassifieerd zijn als browserkapers zijn File Converter Master, Wiz Convert en Margamish. Helaas zijn er veel meer van dit soort apps die ontworpen zijn om valse zoekmachines te promoten en om browsergerelateerde (en mogelijk andere) informatie te verzamelen. Doorgaans adverteren hun ontwikkelaars ze als nuttige apps. Helaas werken de meeste van hen niet zoals het zou moeten en zijn ze enkel ontworpen om acties uit te voeren die hun ontwikkelaars en andere partijen helpen om inkomsten te verkrijgen.

Hoe werd searchtown.net geïnstalleerd op mijn computer?

Doorgaans worden mogelijk ongewenste apps geïnstalleerd zonder het medeweten van de gebruiker. Ze worden geïnstalleerd via aangeklikte opdringerige advertenties of samen met andere software. Om de gebruikers te misleiden om potentieel ongewenste applicaties samen met andere programma's te downloaden of te installeren, gebruiken de ontwikkelaars een misleidende marketingmethode die "bundeling" wordt genoemd. Het betekent dat ze ongewenste programma's opnemen in de setups van andere software. De informatie over die ongewenste apps die worden opgenomen in de setups, is meestal verborgen in de instellingen, zoals 'Aangepast', 'Geavanceerd' en andere vergelijkbare secties. Mensen die verschillende software downloaden of installeren zonder één van deze instellingen te controleren, geven aan verschillende ongewenste programma's-machtigingen om samen met de gewenste software geïnstalleerd te worden.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download software altijd van officiële websites en via directe downloadlinks. We raden u af ​​om softwaredownloads, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, dubieuze websites en andere vergelijkbare bronnen/kanalen te gebruiken. Installers die instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast" bevatten, moeten geanalyseerd worden: als ze aanbiedingen bevatten om ongewenste apps te downloaden of te installeren, dan moeten deze aanbiedingen worden afgewezen voordat het download- of installatieproces voltooid wordt. Bovendien zijn er veel opdringerige advertenties die de gebruikers omleiden naar potentieel kwaadaardige of onbetrouwbare websites. Vaak worden dergelijke advertenties weergegeven op pagina's met betrekking tot gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort. Als ongewenste advertenties vaak verschijnen of als een browser op zichzelf dubieuze pagina's opent, verwijder dan alle ongewenste/onbekende extensies, add-ons of plug-ins. Daarnaast adviseren wij u om dit ook toe te passen op dergelijke software die op het besturingssysteem geïnstalleerd is. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die de Patriot PDF Converter browserkaper promoot:

Dubieuze website promoot searchtown.net

Patriot PDF Converter geïnstalleerd op Google Chrome:

Patriot PDF Converter extensie op Chrome

Patriot PDF Converter browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Patriot PDF Converter browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

searchtown.net doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de searchtown.net gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de patriot pdf converter browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Patriot PDF Converter browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan patriot pdf converter browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan patriot pdf converter browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan patriot pdf converter browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Patriot PDF Converter browserkaper QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Patriot PDF Converter browserkaper op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Patriot PDF Converter browserkaper

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.